Iisa Strand

Intohimo sisustukseen kulkee DNA:ssa - sisustussuunnittelija Iisa Strand

Niina Ahonen

Sisustussuunnittelija Iisa Strand tekee tila- ja sisustussuunnittelua niin julkitila- kuin yksityisellä puolella. Myös valaistussuunnittelu kuuluu hänen taitoihinsa. Sisustusarkkitehdin opinnot jäivät aikanaan työkiireiden vuoksi. Ratkaisukeskeisyys, luominen ja asiakkaalle mieluisa lopputulos ovat työn parhaita puolia.

– Suunnittelu lähtee asiakkaan tarpeista ja tavoitteista. Ammattilaissuunnittelija tuo pöytään oman näkemyksensä ja ideat sekä pitää kokonaisuuden kannalta tärkeät langat käsissään, Strand kuvailee.

Niina Ahonen

HYVÄN JÄRJESTYKSEN JA ESTETIIKAN LIITTO

Strand on aina ollut kiinnostunut väreistä ja muodoista. Ammattitaidon ylläpito on hänelle tärkeää, ja hän katsookin vaikkapa sisustuslehtien kuvia eri silmin kuin kuluttaja. Kun intohimo sisustusta kohtaan heräsi, hän alkoi pala palalta analysoida erilaisista interiööreistä otettuja kuvia ja sitä, mikä niissä oli hänen silmäänsä vaikuttavaa. Myöhemmin hän kiinnostui myös rakenteellisista ratkaisuista ja niiden toteutuksista.

– Kysymys on varmaan pohjimmiltaan dna:sta, jossa hyvä järjestys ja estetiikka ovat kietoutuneet vahvasti toisiinsa. En voi kuvitella tilaa, joka on joko pelkästään toimiva tai pelkästään näyttävä. 

 

Niina Ahonen

SUKELLUS BALMUIRIN MAAILMAAN

Balmuiriin Strand tutustui ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten rakastuessaan Aurora kid mohair -torkkupeittoihin. Sittemmin myös ylelliset, egyptiläisestä puuvillasatiinista valmistetut vuodevaatteet ovat olleet osa Strandin oman kodin sisustusta. Yhteistyön myötä hän toivookin pääsevänsä johdattelemaan asiakkaitaan yhä syvemmälle Balmuirin maailmaan.

– Olen otettu ja innoissani yhteistyömahdollisuudesta ja ajatus siitä, mihin tämä vie, on kihelmöivä, Strand toteaa.

Iisa Strandin tavoittaa sähköpostitse osoitteesta iisa(a)strand.fi