Laatua ja joustavuutta – Esittelyssä jälleenmyyjämme Millan Putiikki

 

Toimiva yhteistyö niin jälleenmyyjien kuin tuottajien kanssa on Balmuirille ensiarvoisen tärkeää. Siksi haluammekin esitellä blogissamme myös pitkäaikaisia kumppaneitamme.

Tällä kertaa tutustumme tarkemmin laadukkaita vaatteita, asusteita ja kodin sisustustuotteita myyvään Millan Putiikkiin, jonka valikoimaan asiakkaat pääsevät tutustumaan niin verkkokaupassa kuin kivijalkamyymälässä Lahdessa. Vuodesta 2012 toiminnassa olleen Putiikin omistaja ja toimitusjohtaja Milla Tähkänen kertoo meille lisää.

 

Mikä on tärkeää Putiikkinne päivittäisessä toiminnassa?

Erittäin tärkeänä pidämme tietenkin asiakkaitamme, ilman heitä ei ole meitä. Toinen tärkeä asia ovat hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanit. Yhdessä heidän kanssaan pidämme valikoiman mielenkiintoisena ja jatkuvasti vaihtuvana. Näin työ on itselle mielekästä ja asiakkaat jaksavat tulla aina uudelleen tutustumaan tarjontaamme.

Millan Putiikki BalmuirMillan Putiikki Balmuir

 

 

Millaisia ovat yrityksenne arvot?

Haluamme tarjota asiakkaille joustavaa ja hyvää palvelua. Voimme tilata asiakkaalle yksittäisiäkin tuotteita, jos heillä on sille tarve. Pienen yrityksen vahvuus on juuri tässä, joustavuus on helppoa. 

Pidämme myös rohkeutta arvonamme. Aina ei kaiken toimivuudesta voi olla varma, mutta usein kokeilemme uutta. Välillä menee vikaan, mutta onneksi aika usein kuitenkin saadaan hommat toimimaan. Yrittäjänä pidän arvona myös sitä, että työntekijät viihtyvät ja haluavat hoitaa oman osuutensa pienyrityksen töistä, jotta kaikki toimii saumattomasti.

 

Miten tutustuit Balmuiriin?

Törmäsin Balmuiriin ja sen alussa olevaan tarinaan mediassa vuoden 2012 lopulla. Vuonna 2013 tutustuin Balmuiriin tarkemmin Tukholmassa Formex-messuilla. Ihanaa tavaraa oli niin paljon, että oli vaikea päättää millä tuotteilla aloittaisimme. Aluksi meille tuli Helsinki- ja Dawn-huiveja, pellavaisia keittiötekstiilejä sekä kid mohair -vilttejä, mutta nyt valikoimaa on aika paljon enemmän. On aivan ihanaa, että loppuvuodesta 2018 saimme oman shop-in-shopin Balmuirin tuotteille. 

 

Kuinka valitset tuotteet, joita haluat myydä liikkeessäsi?

Valitsemme tuotteita ja tuotemerkkejä, joita itsekin käyttäisimme. Nyt jo pitkään tätä työtä tehneenä tuotemerkit myymälässämme ovat aika pitkälle vakiintuneet, mutta välillä löytyy kivoja uusia juttuja, joita emme pysty vastustamaan

Millan Putiikki BalmuirMillan Putiikki Balmuir

 

 

Mikä Balmuirin tuotteissa vetoaa sinuun?

Kestävät luonnonmateriaalit ovat mielestäni ihan parasta Balmuirissa sekä ajaton design. Pidän myös siitä, että arkeen voi saada luksusta suomalaisen tuotemerkin tuotteilla. Ei tarvitse aina turvautua italialaiseen tai ranskalaiseen.

Suomalaisuus on upea arvo, ja yritämmekin jatkuvasti löytää asiakkaillemme kauniita ja laadukkaita kotimaisia tuotemerkkejä. Balmuir sopii juuri tähän arvoon loistavasti.

 

Mitkä ovat suosikkituotteitasi Balmuirilta?

Helsinki-huivi on ikuinen luottoasusteeni. Pidän omiani sekä sisällä, että ulkona. Uusi Aurora-pipo on myös noussut omaksi suosikikseni, mutta tulevan syksyn uutuuksissa on paljon sellaista ihanaa, jotka pääsevät varmasti omalle suosikkilistalleni.

Tutustu Balmuirin kevään uutuuksiin >>

 

Millaisia visioita teillä on tulevaisuudelle?

Uskon, että tällainen pienyritys ei ole koskaan valmis. Haluan oppia itse paremmaksi vielä monella saralla työhöni liittyen, joten kehittyminen on yksi visioni. Tietenkin elämyksellisen ja viihtyisän myymälän luominen kaudesta toiseen vaatii uutta inspiraatiota ja sen toteuttamista monta kertaa vuoden aikana. Tässäkin suhteessa parhaat yhteistyökumppanit auttavat viemään näitä visioita eteenpäin.

 

Lisätietoa Balmuirin tukkumyynnistä: Balmuir Tukkumyynti. Puh: +358-40-705-6353 / E-mail: sales@balmuir.com

Tutustu Millan Putiikkiin verkossa >>

Posted By Tiina Simola

Kata pöytä keväälle

 

 

Tänä keväänä pöytä katetaan rennon tyylikkäästi. Satsaa ajattomiin ja tyylivarmoihin kattaustuotteisiin, jotka kestävät käyttöä. Klassinen kokonaisuus saa uutta ilmettä kauden väreillä, joita voi tuoda esille esimerkiksi lautasliinoissa ja kynttilöissä. Yksi kauden suosituimmista väreistä on vaaleanpunainen, jota tasapainottaa tyylipuhdas valkoinen.

Pellava on rakastettu ja kestävä luonnonmateriaali, ja Euroopassa valmistetut lautasliinamme ovatkin olennainen osa keväistä kattausta. Kankaiset lautasliinat ovat myös ekologisempi vaihtoehto kertakäyttöisille paperiserveteille. Nahkainen servettirengas on tyylikäs lisä lautasliinan kaveriksi. Jos kaipaat keittiöösi pöytäliinaa, suosittelemme panostamaan pellavapöytäliinaamme, joka tuo kotiisi rentoa vintage-tunnelmaa.

Tutustu keittiötekstiileihin täällä >

Luo tunnelmaa alkukevään hämäriin iltoihin käsintehdyillä kynttilöillä, jotka pääsevät oikeuksiinsa arvokkaissa, kristallisissa kynttilänjaloissa. Yhdistele erikokoisia kynttilänjalkoja ja eri värisiä kynttilöitä keskenään, ja tee niistä kattauksen keskipiste tai tunnelmanluoja olohuoneeseen.

KynttiläasetelmaKynttiläasetelma

Ihastu kynttilöihin >

Viimeistele kattaus kauniilla leikkokukkakimpulla, johon kokoat suosikkikukkiasi. Asettele kimppu näyttävään Kensington-lyhtyymme, jota voi käyttää myös maljakkona. Halutessasi teemme lyhdystä persoonallisemman painamalla siihen nimikirjaimesi.

Osta lyhtyjä täältä >

Onko sinut kutsuttu vieraaksi illalliskutsuille? Ilahduta isäntäväkeä pellavasta valmistetulla keittiöpyyhkeellä, joka vain paranee käytössä ajan myötä. Upeiden värivaihtoehtojemme joukosta löytyy suosikki niin klassisempien sävyjen ystävälle kuin sesonkien mukaan sisustavallekin. Myös esiliinamme ovat pidettyjä tuliaisvaihtoehtoja heille, jotka viihtyvät keittiössä kokkaillen.

Valmistaudu illalliskutsuille >
 

Balmuir on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut hienoimmista luonnonmateriaaleista valmistettuihin muodin ja sisustuksen ylellisyystuotteisiin sekä uniikkeihin lahjoihin. Tuotteet valmistetaan tarkasti valituissa perheyrityksissä, joissa vaalitaan käsityöperinteitä sekä korkeita eettisiä ja ekologisia arvoja.

Posted By Katri Kaarre

Balmuir-lahjalaatikoiden uusi elämä

 

Joulu on kauniiden lahjapakettien aikaa. Meillä jokainen ostos on kauniin lahjapakkauksen arvoinen ympäri vuoden ja Balmuirin tuotteet pakataankin aina kauniisiin satiinirusetein viimeisteltyihin lahjalaatikoihin. Näyttävät paketit ovat valmiita suoraan kuusen alle laitettaviksi. 

 

Balmuir-lahjalaatikot

 

Laadukkaat lahjapaketit voidaan myös hyödyntää uudestaan. Ne toimivat hyvin esimerkiksi säilytystilana. Suunnittelija ja bloggaaja Marja Nevalainen Marjamailla-blogista keksi tavan hyödyntää Balmuir-lahjalaatikoita antaen niille uuden elämän osana sisustusta:

– Minusta on hienoa, että tuotteilla on tarina ja tarina saa jatkoa ”uuden” elämän myötä. Kierrättämällä ja tuunaamalla saa rakennettua yksilöllisen ja persoonallisen sisustuksen, Marja kertoo.

Marja antoi Balmuir-lahjalaatikoille uuden elämän maalaamalla ne kalkkimaalilla. Pastelliväreillä maalatut laatikot toivat yksilöllisen lisän Marjan sisustukseen. Kysyimme Marjalta muutaman vinkin Balmuir-lahjalaatikoiden maalaamiseen.

Mistä sait inspiraation laatikoiden maalaamiseen?

– Olen kokeillut erilaisia kalkkimaaleja ja ihastuin Domus Natura -maalien koostumukseen. Ajattelin, että vihdoinkin olen löytänyt tuotteen, jonka avulla saan laatikot uusiokäyttöön. Yllätyin, miten kiva lopputulos syntyi pienellä vaivalla.

 

Marjamailla maalatut laatikot

 

Miten toteutit projektin?

– Ennen maalausta puhdistin laatikoiden pinnat. Puhdistukseen käytin nihkeää puhdistusliinaa. Maalauksen jälkeen tulee huomioida, että kalkkimaalilla maalattu pinta on eloisa, mattainen ja luonnollinen. Mikäli pinnan haluaa suojata lialta, löytyy maalin valmistajalta tähän tarkoitukseen sopiva suojavaha.

 

Miten sinä tuunaisit Balmuir-lahjalaatikon?

Posted By Tiina Simola

Balmuir opetti arvostamaan laatua 

Balmuir Brand Store Helsingin myymäläpäällikkö Tommi Setälä on työskennellyt Balmuirilla vuodesta 2017 alkaen. Balmuirin arvot omakseen tunnistava Setälä kertoo blogissamme nyt tyylistään, työstään ja Balmuir-suosikeistaan.   

 

Miten päädyit työskentelemään Balmuirilla?

Olin pitkään töissä Stockmannilla kodin osastolla. Vastuullani olivat kaikkein laadukkaimmat kodintekstiilit, joihin myös Balmuir lukeutuu. Se oli kuin rakkautta ensisilmäyksellä, kun Balmuir tuli Stockmannille. Keväällä 2017 aika oli kypsä ja sain työpaikan suosikkimerkiltäni. Alkukesän 2017 työskentelin Helsingin Stockmannilla Balmuirin omalla osastolla ja lähempänä syksyä siirryin uuteen Esplanadin liikkeeseen.

Tommi SetäläTommi Setälä

 

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on päästä myymään tuotteita, joihin itsekin uskoo ja edustamaan yritystä, jonka arvot kohtaavat omien arvojen kanssa. Meillä on myös erittäin hyvä porukka töissä. Kaikki ovat motivoituneita työhönsä ja pyrkivät antamaan parhaimpansa. On inspiroivaa työskennellä lahjakkaiden ja idearikkaiden kollegoiden kanssa.

 

Ovatko muoti ja sisustus kiinnostuksen kohteitasi myös vapaa-ajalla?

Olen visuaalinen ihminen ja olen aina ollut kiinnostunut niin kodin sisustamisesta kuin muodistakin. Pidän kauniista asioista ja kerään niitä huomaamattani ympärilleni. Yhdistelen mielelläni erilaisia materiaaleja, mutta pidän väripaletin hillitynä, jotta yleisvaikutelma olisi rauhallinen.

Suosikkisesonkini on kohta taas täällä ja pääsen koristelemaan kotini joulun tunnelmaan. Juuri ennen jouluaattoa vaihdan petaukseen silkkiset lakanat, jotka yhdistän pellavakoristetyynyihin. Väreinä toimivat kulta, burgundy ja pellavan sävyt. Joulupyhien kattauksen teema vaihtuu joka vuosi ja perhe saa aina yllättyä minkä teeman ja värin valitsen.

 

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

Kiireessä tulee puettua usein ensimmäiset vaatteet, jotka tarttuvat kaapista käteen, mutta välillä on ihanaa miettiä sopiva asu johonkin tilaisuuteen. Kuvailisin tyyliäni smart casualiksi; juhlissa suosin klassisempaa tyyliä. Toisaalta välillä tykkään rennommasta tyylistä. Jokaiseen asuun löytyy huivi valikoimastamme. Usein sama huivi toimii lähes kaikissa tilanteissa.

 

Onko Balmuirilla työskentely vaikuttanut tyyliisi?

Olen tullut laatutietoisemmaksi. Vältän ostamasta turhaa ja panostan laatuun. Tyylini on hieman aikuistunut, en ota itseäni liian vakavasti enkä pukeudu aina viimeisimpien villitysten mukaan. Suosin mieluummin kestävämpää ja ajattomampaa tyyliä.

 

Kid Mohair shawl with feathers

 

Mitkä ovat suosikkejasi Balmuirin asusteista?

Highland scarf

 

Pidän kaikesta uniikista. Naisten tuotteista ehdoton suosikkini on vain Brand Storestamme tällä hetkellä saatava Aurora Kid Mohair -huivi strutsin sulilla. Yhdistäisin huivin kanssa rauskunnahkaisen Milan clutchin, Vicenza-tunikan ja tiukat housut. Myös clucth on tällä hetkellä saatavilla vain Brand Storestamme. 

Miehille suosittelen Highland-huivia. Sen kashmirvilla on silkkisen pehmeää ja kestää loistavasti myös miehillä, vaikka välillä pääsisikin kasvamaan pieni sänki tai parta. Pidän matkoilla mukana Helsinki-kashmirhuivia. Sen voi sujauttaa helposti laukkuun ja ottaa lentokoneessa peitoksi. Asiakkaamme palaavat aina uudelleen ostamaan tätä samaa huivia kauden uusissa väreissä. 

Näiden lisäksi Lausanne-kashmirtakki on aina ollut suosikkini. Vihdoin päätin hankkia sen itselleni. Ajattelin käyttää takkia keväällä kaupungilla ja yhdistää sen rentoon tyyliin. Hieman kulutetut vaaleat farkut, bootsit, vaalea paita ja harmaa kashmirtakki. Tähän vielä aurinkolasit, takin vyö sidotaan selän taakse rennosti. Jos hiukset ovat sekaisin, voi tyyliin yhdistää löysän Clarens-kashmirpipon.

 

Mitkä ovat suosikkejasi Balmuirin sisustustuotteista?

Sisustuksessa kaikki kaunis vetää minua puoleensa ja aistin tunnelmaa aina kokonaisvaltaisesti. Muistoihin jäävät parhaiten hetket, jotka saa jakaa hyvien ystävien kanssa. Yleensä silloin avataan pullo kuohuvaa, joka maistuu aina asteen verran paremmalta Balmuirin kristallisista Piemonte-kuohuviinilaseista.

Verona-kynttilänjalat ovat todelliset katseenvangitsijat. Niihin kannattaa yhdistää pallokynttilät, joiden värivalikoima vaihtuu vuodenajan mukaan. Kynttilänjalkojen vastapainoksi voi kattaukseen lisätä pehmeyttä pellavaisilla lautasliinoilla. Nyt joulua kohden on taas aika nauttia glögiä. Valikoimastamme löytyvät kristalliset Winston-lasit ovat niin paksuja, ettei kuumakaan juoma polta sormia. Käytän näitä laseja aina jälkiruoka-annoksista smoothieihin.

 

Verona candle standsWinston tumbler

 

Mitkä ovat terveisesi Balmuirin asiakkaille?

Autamme mielellämme asiakkaita ja tarjoamme ostosten lomassa kahvia. Keräämme asiakkailta palautetta ja olemmekin kehittäneet mallistoa monesti asiakkailta tulleiden palautteiden perusteella.

Sanon aina asiakkaille, että meillä saa ja pitää koskea tuotteisiin, sillä materiaali on juuri se mitä myymme, olemme siitä ylpeitä. Tulkaa liikkeeseemme aistimaan ja kokemaan meidän kaikkien yhteinen Balmuir. Nähdään Balmuir Storessa Esplanadilla!

Posted By Tiina Simola

Pehmeää eleganssia asuun kuin asuun – BMuir-mallisto

 

Balmuirin uusi tuotemerkki BMuir tarjoaa asiakkaille ensiluokkaisen malliston 100% kashmirista valmistettuja neulevaatteita. Syksyn mallistosta löytyy esimerkiksi neuletakkeja ja -paitoja sekä rennot kashmirhousut. Balmuirin suunnittelija Niina Ylitalo kertoo lisää malliston synnystä.

BMuir cashmere clothing

 

Miten ajatus neulevaatemallistosta syntyi?

Neulevaatemallisto on luonnollinen jatkumo Balmuirin upeille luonnonmateriaaleille. Neuleet sopivat hienosti täydentämään valikoimaamme laatua arvostavalle asiakkaalle. Lisäksi Lausanne-kashmirtakista on vuosien saatossa tullut klassikkotuotteemme ja asiakkaamme ovat kysyneet meiltä lisää kashmirneuleita.

BMuir Vicenza sleeveBMuir Venize

 

Mistä BMuir-mallisto sai inspiraationsa?

Yksi maailman parhaimmista luonnonmateriaaleista, 100% kashmir ja intohimo luoda aikaa kestäviä neuleita toimivat inspiraationa mallistoa suunnitellessamme. Halusimme saada aikaan kokonaisuuden, jossa asusteiden ja neuleiden yhdisteltävyys antaisi mahdollisuuksia monipuolisiin asuihin eri tilanteisiin.

BMuir Valeria BMuir Vicenza

 

Millaiselle asiakkaalle mallisto on suunnattu?

BMuir-neulemalliston tuotteet ovat ajattomia klassikoita, jotka on suunnattu tyylitietoiselle, parhaita luonnonmateriaaleja arvostavalle kuluttajalle. Neuleet on mitoitettu eri vartalotyypeille sopiviksi. Mallista riippuen tuotteista löytyvät koot XS–XL.

 

Mikä tekee kashmirista laadukasta?

Mitä hienompaa ja pidempää kashmirkuitu on, sitä laadukkaampaa se on. Kashmirkuidun hienoutta mitataan microneissa. Balmuirin tuotteissa käytetty kashmirkuitu on erittäin hienoa, 15,5–16 micronia, ja 34–36 millimetriä pitkää. Laadukas kashmirtuote nukkaa vähemmän, ja nukkaantuminen vähenee entisestään ensimmäisen pesukerran jälkeen.

Cashmere wool

BMuir-neuleiden kashmirvilla tulee Sisä-Mongoliasta. Kashmirvuohet keritään keväisin kerran vuodessa. Yhdestä vuohesta saadaan kerralla noin 100g laadukasta kashmirvillaa, keskimäärin neuletuotteeseen kuuluu näin ollen 2–4 vuohesta saatava villa. Keritseminen on nykyään koneellista, mutta laadukkaan kashmirvillan erottelu tehdään täysin käsityönä. Keritseminen ei vahingoita vuohta.

 

Miten kashmirvaatteita kannattaa huoltaa?

Pitääksesi tuotteen kauniina ja kestävänä säännöllinen huolto on tärkeää. Kashmirneuleelle tulee antaa lepopäiviä ja sitä on hyvä tuulettaa säännöllisesti. Parhaiten neule pysyy muodossaan, kun säilytät sitä viikattuna. Irtonukan BMuir-tuotteista voi poistaa tuotteen mukana veloituksetta toimitettavalla kashmirkammalla

Balmuir cashmere comb

Ohjeiden mukainen, varovainen vesipesu on mahdollinen, mutta suosittelemme BMuir-tuotteille kuivapesua. Kashmirtuotteiden pesussa käytettävää villapesuainetta voi ostaa esimekiksi luontaistuotekaupoista. Pesun jälkeen neule täytyy muotoilla kosteana ja kuivattaa tasolla. Säännöllisellä huollolla varmistat, että kashmirvaatteesta on iloa vuosiksi eteenpäin.

Posted in Fashion By Tiina Simola

Balmuirin laukku on käsityön taidonnäyte

 

Balmuirin laukkumalliston ajatuksena on ollut luoda tyylikäs ja ajaton mallisto, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia ja monikäyttöisiä. Omilla nimikirjaimilla nimikoitu laukku tuntuu entistäkin erityisemmältä ja on myös erinomainen lahja. Balmuirin ostojohtaja Hanna Seppälä kertoo laukkujen valmistuksesta ja hoidosta ja antaa vinkkinsä sopivan laukun valintaan.

 

Miten Balmuirin laukut valmistetaan?

Balmuir bag manufacturing

Balmuirin laukut valmistetaan maineikkaassa, luksuslaukkuja valmistavassa perheyrityksessä. Yrityksellä on vuosikymmenten mittaiset perinteet laukkujen valmistuksessa ja uskomaton määrä tietotaitoa. Hyvä valmistaja käyttää laadukkaita materiaaleja. Suunnittelijamme mitoittaa laukut käyttötarkoituksen mukaisesti. Monikäyttöisyyteen kiinnitetään huomiota, laukuissa voi esimerkiksi olla useampia hihnoja, jolloin sen voi pukea eri tavoin. Meille Balmuirilla on tärkeää myös materiaalien alkuperä ja koko tuotantoketjun läpinäkyvyys.

 

 

Mikä tekee laukusta laadukkaan?

Laadukas laukku kestää pitkään ja luonnollinen nahka patinoituu käytössä kauniisti. Balmuir-laukkumalliston uudet tuotteet valmistetaan luonnollisen pintakuvion omaavasta vasikan nahasta. Materiaali on hyvin kulutusta kestävää ja sen pinta on kauniin eläväinen. Balmuirin laukut tehdään pitkälti käsityönä ja yhden laukun valmistus vaatii kymmeniä eri vaiheita. Laadukkaassa laukussa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu tarkkaan. Esimerkiksi nahan reunat viimeistelymaalataan useaan kertaan. Laukun saumat viimeistellään ja varmistetaan käsiompelein. Jokainen laukku käy läpi huolellisen tarkistusprosessin.

Balmuir bag manufacturing

Balmuir bag manufacturing 

 

 

Millaisia uutuuksia tämän syksyn mallistossa on?

Syksyn malliston upeat uutuuslaukut ovat Evelyn hobo ja Evan tote. Evelyn hobo on tyylikäs katseenvangitsija, joka toimii erinomaisesti jokapäiväisessä käytössä. Evan tote on puolestaan ehdoton työlaukku, joka soveltuu myös miehille. Siihen mahtuu kannettava tietokone ja irrotettavan olkahihnan ansiosta laukkua voi kantaa myös olan yli. Lisäksi malliston muita syksyn uutuustuotteita ovat passikotelo ja matkalaukun nimikortti. Myöhemmin syksyllä valikoimiin tulevat myös uusi Camille-lompakko sekä Chante-korttikotelo.

Balmuir Evan tote

Balmuir Evelyn Hobo

 

 

Kuinka löytää itselleen sopivan laukun?

Laukun valinnassa lähtökohtana on yleensä se, mihin käyttötarkoitukseen laukkua haetaan. Tämän lisäksi kannattaa pohtia, odottaako laukulta korkeaa laatua ja pitkäikäisyyttä, ja kuinka paljon on valmis siihen panostamaan. Värin valinnassa auttaa usein asukokonaisuuksien pohdinta. Minkälaisten vaatteiden kanssa tulet ensisijaisesti käyttämään laukkua? Musta tai kaunis ruskea ovat aina varma valinta, mutta värikäs laukku toimii erinomaisesti yksinkertaisen asun ”jujuna”.

 

Miten laukkua kannattaa hoitaa?

Laukku kannattaa säilyttää valolta suojattuna ja mielellään sen mukana toimitettavassa suojapussissa silloin kun sitä ei käytä. Arkikäytössä laukusta kannattaa pyyhkiä mahdollisimman nopeasti liat ja roiskeet pois. Apuna voi käyttää nihkeää liinaa. Jos nahka kastuu, se pitäisi kuivata huolellisesti. Laukkua voi suojata soveltuvalla nahan hoitoaineella. Herkälle nahalle suunnatulla voiteella voi puolestaan huoltaa nahan pintaa ja saada siihen kauniin kiillon.

Balmuir Elise bag

Posted in Fashion By Tiina Simola

Materiaalina baby alpakka

 

Alpakka

 

Alpakkakuitua, joka on paksuudeltaan 19–21 mikronia, kutsutaan baby alpakaksi. Balmuirin baby alpakka -tuotteet valmistetaan tästä kestävästä ja ihoaärsyttämättömästä villasta. Alpakkavillan kuidut ovat onttoja, joten ne tekevät villasta erittäin kevyttä ja antavat sille hyvän lämmöneristyskyvyn. Baby alpakka onkin viisi kertaa lämpimämpää kuin tavallinen villa. Balmuirin tuotevalikoimasta löydät esimerkiksi pehmoiset Lucca-huivit ja -peitot, jotka ovat valmistettu tästä ihanasta materiaalista.

 

Balmuir Lucca-peitto

 

 

 

 

 

Keveytensä ja poikkeuksellisen lämmöneristyskykynsä lisäksi baby alpakka on myös erittäin helppohoitoinen materiaali. Suurempia huoltotoimenpiteitä ei tarvita. Baby alpakka on hyvin joustavaa ja oikenee helposti rypyistä. Materiaalilla on kyky puhdistaa itse itsensä, mutta tarvittaessa sen voi viedä kuivapesuun.

   

Tutustu Balmuirin baby alpakka -tuotteisiin:

Huivit
Keepit
Peitot
Tyynynpäälliset

Posted By Tiina Simola

Laadukkaat tekstiilit veneilyyn | Grandezza x Balmuir

 

Kaksi kotimaista perheyritystä, premium-venemerkki Grandezza ja Balmuir loivat tänä kesänä yhdessä veneilyyn sopivien tekstiilien malliston Grandezza-veneen ostajille. Grandezzoja valmistavan Finnmaster Boats Oy:n markkinointi- ja tuotepäällikkö Henna Forsströmin mukaan veneilyssä laadukkaat tuotteet ja tarvikkeet ovat aina tyylikkäitä ja olennainen osa elämystä.

Millaisia trendejä veneiden sisustuksessa on?

Viime vuosina veneiden suosikkisävyt ovat olleet hyvin maanläheisiä, kuten eri vaalean beigen sekä harmaan sävyjä, eikä trendi tunnu hiipuvan. Monet haluavat veneisiin entistä enemmän luonnonmateriaaleja. Skandinaavinen tyyli selkeine linjoineen ja tietty minimalistisuus ovat trendejä, jotka ovat selkeästi nähtävissä myös veneissä.  Veneissä käytetään yleisesti sisustuksessa paljon puuta. Viime vuosina on myös nähty, että suuret panorama-tyyppiset runkoikkunat ovat tulleet jäädäkseen. Tilantunto, luonnonläheisyys ja valoisuus tulee näiden ikkunoiden ansiosta erittäin isoksi osaksi veneen sisustusta.

Grandezza boat

Miten Grandezza x Balmuir -mallisto syntyi?

Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan ihmisille elämyksiä vesillä. Ihmiset elävät kiireistä arkea, ja samaan aikaan totta kai arvostavat uniikkeja, huippulaatuisia tuotteita. Olimme pitkään ihailleet Balmuirin tarinaa ja upeita tuotteita ja mietimme, että olisi hienoa tarjota niitä asiakkaillemme. Olimme jo jonkin aikaa stailanneet veneitämme Balmuirin tuotteilla messuilla ja kuvauksissa ja kevättalvella 2018 ehdotimme, että kehittäisimme yhdessä veneilyyn sopivan malliston. Uskomme, että asiakkaamme tulevat ihastumaan tähän kauniiseen lopputulokseen, joka sisältää esimerkiksi petivaatteita ja keittiötekstiilejä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon veneen sisustuksessa ja muussa varustelussa?

Veneessä on tiettyjä rajoitteita, kuten se, että tavarat eivät ole särkyviä tai eivät vie liikaa tilaa. Asiakkaamme ovat esteetikkoja, jotka arvostavat kauniita ja tunnelmallisia tiloja. Yhteistyömallisto sisältää esimerkiksi torkkupeittoja ja shaaleja, jotka ovat erittäin käytännöllisiä pohjoismaisessa kesässä, kun illat ja aamut ovat viileitä. Veneilijät arvostavat korkeaa laatua, helppohoitoisuutta ja pitkää käyttöikää – juuri niitä elementtejä, mistä Balmuirin tuotteet on tunnettu.

Grandezza boat interior

Mitkä ovat parhaat veneily- ja purjehduskohteet Suomessa ja maailmalla?

Suomessa Turun saaristo on totta kai vertaansa vailla. Se on täynnä kauniita luonnonsatamia, hyviä ravintoloita ja kahviloita. Ruotsin länsirannikko on tunnettu ainutlaatuisista maisemistaan sekä merenelävistä, kuten hummereista, ostereista ja katkaravuista. Tukholman saaristo on myös täynnä ihania saaria ja kesäpaikkoja kuten Vaxholm ja Sandhamn. Mielenkiintoisia kohteita voi kuitenkin löytää oikeastaan missä päin Eurooppaa vain; niin Sveitsin järvimaisemissa, Nizzan venesatamissa kuin Norjan kauniilla vuonoilla.

Millainen on yrityksenne tarina? Kuinka päädyitte valmistamaan premium-veneitä?

Yrityksemme on perustettu vuona 1990, jolloin kaksi kokenutta ja taitavaa veneenrakentajaa, Osmo Roukala ja Jarmo Kinnunen, alkoivat rakentaa Finnmaster-veneitä. Heitä yhdisti vahva intohimo veneilyä kohtaan, kattava kokemuspohja sekä yhteinen määrätietoinen näkemys täydellisen veneen rakentamisesta. Valikoiman laajennuttua suurempiin veneisiin oli aika tuoda markkinoille jotain ainutlaatuista ja hienostunutta. Vuonna 2005 ensimmäinen Grandezza-vene toimitettiin ylpeälle omistajalleen. Ammattitaitoiset veneenrakentajamme ovat siitä lähtien rakentaneet ja toimittaneet korkealaatuisia, 23‒40-jalkaisia Grandezza-veneitä vaativille veneilijöille ympäri Eurooppaa. Grandezzan lisäksi yrityksemme tuoteportfolioon kuuluu myös Finnmaster-lasikuituveneet ja Finnmaster Husky -alumiiniveneet. 

Balmuir Portofino Grandezza

Millaisia ovat yrityksenne arvot?

Olemme erittäin ylpeitä siitä, että kaikki Grandezzat ovat suomalaista käsityötä. Meillä on tällä hetkellä Suomessa neljä omaa tuotantotehdasta, joista Kalajoella sijaitseva on täysin keskittynyt Grandezza-veneiden valmistukseen. Jokainen veneemme valmistetaan tinkimättömällä laadulla. Meillä on intohimoiset veneenrakentajat, jotka ovat sitoutuneita rakentamaan ensiluokkaisia veneitä. Grandezzat räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Jokainen vene käy läpi yksityiskohtaisen testausohjelman ennen kuin se toimitetaan asiakkaalle. Toimintamme kulmakivi on asiakas. Mietimme paljon sitä, miten omistajat kokevat veneensä, millainen ajotuntuma ja ohjattavuus kussakin veneessä on eri olosuhteissa. Tavoitteenamme on tehdä elämästä veneellä mahdollisimman nautinnollista ja kabiinissa heräämisestä ainutlaatuinen hetki, joka vie pois arjesta.

Grandezza boat

Posted By Tiina Simola

Materiaalina kashmir

 

Balmuir kashmir angoravuohi

Balmuir 100% kashmir -tuotteet valmistetaan parhaimmasta Mongolian kashmirista Sisä-Mongoliassa. Kashmirvilla kammataan vuohista, joten eläin ei kärsi villan ottamisesta. Kashmir on sitä hienompaa, mitä korkeammalla eläin elää. Mongoliassa korkealla elävät vuohet omaavat tiheän alusvillan, josta saadaan erittäin hieno kashmirlaatu. Kashmir on lämmin ja kevyt materiaali, joka toimii niin torkkupeitoissa, asusteissa kuin vaatteissakin. Esimerkiksi Balmuirin klassikkotuote, Helsinki-huivi on valmistettu tästä ihanasta materiaalista. 

 

 

Balmuir kashmir  

 

Kashmir on melko helppohoitoinen materiaali. Balmuir suosittelee kashmir-tuotteille säännöllistä tuuletusta. Lisäksi neulottujen sekä tiheästi kudottujen kashmir-tuotteiden siistimisessä voi apuna käyttää Balmuirin kashmir-kampaa. Kemiallinen pesu suositeltavaa, mutta kashmir kestää myös varovaisen käsinpesun kädenlämpöisessä vedessä villapesuaineella.

 

  

Tutustu Balmuirin kashmirtuotteisiin:

Huivit
Pipot
Ponchot
Pannat
Vaatteet

Posted in Fashion By Tiina Simola

Hyvän mielen aamiainen - In bed with Vanelja & Balmuir

 

Mikä voisi olla parempaa, kuin hitaat aamut sängyssä terveellisiä herkkuja nautiskellen? Balmuir on mukana Vanelja-blogin  Virpi Mikkosen kirjoittamassa e-kirjassa In Bed with Vanelja, joka sisältää 15 herkullista kasvipohjaista, gluteenitonta ja luonnollisesti makeutettua reseptiä. Mikkonen kertoo Balmuirille tarinansa bloginsa ja kirjansa taustalla.

 Virpi Mikkonen

 

Milloin ja miten innostuit ruuanlaitosta ja leipomisesta? Kerro hieman tarinaa kaiken alusta.

Kiinnostuin ruuanlaitosta ja leipomisesta vasta vajaa kymmenen vuotta sitten tekemäni niin sanotun elämäntaparemonttini jälkeen. Jätin tuolloin terveyssyistä ruokavaliostani pois gluteenin, maitotuotteet, valkoisen sokerin ja vahvasti prosessoidut ruoat ja siirryin monipuoliseen kasvisvoittoiseen ruokavalioon. Tuohon aikaan gluteenittomuus ja sokerittomuus eivät olleet pinnalla ja tarjonta kaupoissa ja ravintoloissa oli heikko, joten jouduin valmistamaan kaiken ruokani itse. Inspiroiduin terveellisistä herkuista ja terveyteni huimasta kohenemisesta niin paljon, että perustin taannoisen Kiitos hyvää -blogini, jossa jaoin reseptiikkaa ja muuta hyvinvointitietoutta. Ihmiset löysivät blogini nopeasti ja kokivat sen sanoman kiinnostavaksi. Aika tämän tyyppiselle sisällölle oli oikea. 

Vuonna 2014 päätin lopettaa suomenkielisen blogini ja kirjoittaa sille tribuutiksi kirjan Kiitos hyvää - herkkuja ilman sokeria ja gluteenia. Samalla siirryin yrittäjäksi ja perustin myös nykyisen englanninkielisen sivuni Vaneljan sekä samaa nimeä kantavan Instagram-tilin, jotka saivat nopeasti kansainvälistä huomiota. Kolmen ensimmäisen yrittäjävuoteni aikana julkaisin yhteensä neljä ruokakirjaa Suomessa, joista kaksi julkaistiin myös Amerikassa ja yksi kuudessa eri maassa. On mahtavaa huomata miten ruoan luonnollisuus, gluteenittomuus, maidottomuus, kasvisvoittoisuus ja luontainen makeutus ovat tänä päivänä suurimpia ruokatrendejä niin meillä Suomessa kuin myös maailmalla.

Oletko aina ollut alalla vai onko herkullisten ja kauniiden asioiden luominen sinulle intohimoinen harrastus?

Taustani on journalistiikassa ja ennen nykyisiä hommiani työskentelin toimittajana ja tuottajana muotilehdessä. Olen aina ollut visualisti, mutta vasta Vaneljan kautta aloin tekemään töitä vahvemmin sen parissa tekemällä ruokastailauksia ja ottamalla ruokakuvia. Reseptejä suunnitellessani mietin usein jo alkuvaiheessa miltä haluan annoksen näyttävän ja mistä väreistä se koostuu. Visuaalinen lähestysmistapa on itselleni luontainen keino luoda uutta. Inspiroidun vahvasti eri väriyhdistelmistä ja tekstuureista.

In Bed with VaneljaVirpi Mikkonen

 

Olivatko terveelliset raaka-aineet lähtökohtana alusta alkaen vai tulivatko ne mukaan pikkuhiljaa?

Terveelliset raaka-aineet ovat aina olleet omassa työssäni kaiken perustana. Itselleni on inspiroivaa kehitellä ruokia, joissa ratkaistaan terveellisyyden ja maukkauden sekä eettisyyden ja helppouden yhdistäminen. Oman kokemukseni ja tuhansien saamieni palautteiden perusteella tämän tyyppinen reseptiikka on myös jotain mitä maailman kaipaa. Tällä hetkellä jakamani reseptiikka ei sisällä eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita. Se ei kuitenkaan tarkoita, että yrittäisin käännyttää ketään 100% vegaaniksi. En ole sitä itsekään, vaan syön noin pari kertaa viikossa eettisesti tuotettuja eläinkunnan tuotteita. Yhtä ainoaa, kaikille kaikkina aikoina ja kaikissa paikoissa sopivaa ruokavaliota ei ole olemassakaan. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja noudattaa ruokavaliota, joka tekee mahdollisimman hyvää sekä itselle että maailmalle.

Tuottamasi materiaali on visuaalisesti huikean kaunista, kuinka tärkeää silmien hiveleminen makuaistin ohella on sinulle?

Kauniit kuvat ovat tapani houkutella ihmisiä hyvää tekevän ruuan äärelle. En usko minkäänlaiseen saarnaamiseen, tuputtamiseen tai käännyttämiseen, vaan inspiroimiseen ja hienovaraiseen houkuttelemiseen. Visuaalisuus on mainio apukeino siihen. Silti yhtä tärkeä tekijä ruuassa on toki maku, kuin myös se, että ruoka aidosti ravitsee ja tukee hyvinvointiamme.

Nautitko myös kodin sisustamisesta sekä omaan tyyliin panostamisesta?

Olen aina ympäröinyt itseni kauniiksi kokemillani asioilla, oli sitten kyse vaatteista, kodista tai asioista joita teen. Olen myös läpikotainen nautiskelija, joten asioiden ja esineiden tuntu on myös todella tärkeää. Pehmeät ja hellivät materiaalit niin vaatteissa kuin kodin tekstiileissä on ehdottomasti minun juttuni. Siksi yhteistyö Balmuirin kodintekstiilien kanssa uudessa In Bed with Vanelja -e-kirjassani oli mahtavaa, sillä siinä kyse on puhtaasti kotona nautiskelusta ja herkuttelusta.

 

In Bed with Vanelja

 

Mikä on erityisosaamisesi ja mikä tekee sinusta erityisen hyvän reseptiikan luojan ja sisällöntuottajan?

Olen kova innostumaan ja luomaan uutta, konseptoimaan sekä hahmottamaan kokonaisuuksia. En tykkää tallata valmiiksi luotuja polkuja, vaan minut saa säkenöimään itseni kehittäminen, uuden kokeilu ja positiiviset haasteet. Tarkka visuaalinen silmä ja hyvä vainu ihmisten tarpeille on myös plussaa. Silti tärkein tekijä kaikista on että tekee asioita suoraan sydämestään, tällöin ne myös koskettavat sydämiä.

Mitä kaikkea Vanelja tulee vielä olemaan? Pääsemmekö joskus nimikkoravintolaan tai kokkaamaan Design by Vanelja -välineistöllä?

Omaa nimikkoravintolaa kysellään minulta usein, mutta toistaiseksi olen lähinnä auttanut muita ravintoloita esimerkiksi menusuunnittelulla. Suunnittelin muun muassa tänä kesänä avatulle lontoolaiselle trendiravintolalle “Instagram-ystävällisen” aamiaismenun. Oma tuotesarja on yksi unelmani. Tänä kesänä lanseerasin oman raakakakkuni Blueberry Dream Cake by Vaneljan, jonka kautta huomasin, miten huikean inspiroivaa ja palkitsevaa omien tuotteiden luominen alusta loppuun on.

Lataa englanninkielinen e-kirja In Bed with Vanelja maksutta täältä.

Posted By Tiina Simola