Materiaaliopas

Balmuir-vuodevaatteet materiaaliopas 

Sisusta makuuhuoneeseen harmoninen tunnelma Balmuirin vuodevaatteilla, jotka on valmistettu laadukkaista luonnonmateriaaleista. Puuvilla, puuvillasatiini, pellava ja silkki ovat korkealaatuisia tekstiilejä, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä. Tutustu materiaaleihin ja valitse tarpeisiisi parhaiten sopivat lakanat.

 

Mistä tunnistaa laadukkaat vuodevaatteet? 

Langantiheys (TC)

Lankaluku kertoo lankojen määrän neliötuumalla kangasta. Lyhenne TC tulee sanoista thread count. Langantiheys, eli lankaluku (TC= thread count ) tarkoittaa lankojen määrää kudotussa kankaassa pysty ja vaakasuunnassa neliötuumalle (yksi tuuma on 2,54 cm). Mitä suurempi langantiheys, sitä parempi laatu.

Markkinoilla on paljon puuvillasatiinia, joiden TC luku on alle 300TC. Balmuirin normaalivalikoiman liinavaatteiden lankaluku on 300TC tai enemmän, joka takaa korkeatasoinen laatuluokan.

 

Silkin momme-luku

Silkin momme määrä (momme-luku, mm)  ilmoittaa kuinka painavaa silkkikangas on. Mitä painavampi kangas on sitä enemmän silkkikuitua on käytetty kudonnassa. Yleisesti momme (mm) määrä vaihtelee silkkikankaissa 19-25 mommen välillä.

Mitä suurempi momme luku on sitä laadukkaampi on silkkikangas. Korkea momme määrä takaa myös kankaan läpikuultamattomuuden.

Balmuirin Marbel-tuotteissa mm. on korkea momme-luku: 22. Silkkikangas on tarpeeksi paksu, mutta kuitenkin ilmava, ryhdikäs ja ihanan pehmeä iholla.

 

Puuvilla

Puuvilla on yleisin vuodevaatemateriaali. Suurin osa lakanoista valmistetaan puuvillasta, mutta siitä on olemassa useampaa erilaista laatua ja näiden tunnistaminen on tärkeää laadun määrittämisessä. Puuvillamateriaaleja on erilaisia, kuten puuvilla, orgaaninen puuvilla, egyptin puuvilla ja supima puuvilla. 

Supima-puuvilla 

Supima -puuvilla on standartoitu erittäin korkeatasoinen amerikkalainen puuvillalaatu, jonka on kaksi kertaa vahvempaa kuin normaali puuvilla. Supima -puuvilla on erittäin pitkäkuituista, kuiduin pituus on 1,5 tuumaa kuin tavallisen puuvilla vain 1 tuuman. Tämän vuoksi Supima –puuvillasta valmistetut tuotteet ovatkin erittäin pehmeitä ja tulevat vielä pehmeämmiksi ajan kuluessa.

Egyptin puuvilla

Egyptiläinen puuvilla on korkea tasoinen puuvillalaatu. Sen puuvillakuidut ovat pitkiä, joka mahdollistaa hienon langan valmistuksen. Hieno puuvillalanka tekee kankaan pinnasta silkkisen pehmeää ja antaa sille upean kiillon. 

Orgaaninenpuuvilla

Luomu/orgaaninen puuvilla tuotettu GOTS -sertifikaatin mukaisesti. GOTS eli Global Organic Textile Standard on tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti. Sertifikaatti huomioi koko elinkaaren, aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen asti. Sertifikaattia valvoo ulkopuolinen riippumaton taho. GOTS kriteereissä huomioidaan lisäksi eläinten ja ihmisten hyvinvointi.

 

Balmuir-vuodevaatemateriaalit

Supima-puuvilla

Supima -puuvilla on standartoitu erittäin korkeatasoinen amerikkalainen puuvillalaatu, jonka on kaksi kertaa vahvempaa kuin normaali puuvilla. Tämän vuoksi Supima –puuvillasta valmistetut tuotteet ovatkin erittäin pehmeitä ja tulevat vielä pehmeämmiksi ajan kuluessa.

Supima -puuvillasta valmistetut tuotteet ovat myös erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä. Laadukas pitkäkuituinen puuvilla, estää materiaalin nyppyyntymiseltä ja kulumiselta. Kestävä Supima –puuvillakuitu ei myöskään veny, joten tuotteet pitävät paremmin muotonsa käytössä ja pesussa. Supima –puuvilla toistaa myös värejä paremmin, joten väripysyvyys materiaalissa on ensiluokkaista. Näin ollen Supima –puuvillasta valmistetut tuotteet säilyttävät värinsä pesussa paremmin.

8 % Balmuirin pyyhkeistä ja vuodevaatteista valmistetaan Supima-puuvillasta. 

 

Oxford-puuvilla

Oxford-puuvillakangas on pehmeää, kestävää sekä paksumpaa kangasta, jota käytetään erityisesti kauluspaitojen materiaalina. Kankaan luonteensa ansiosta se laskeutuu pehmeästi sekä pysyy ryhdikkäänä.

Oxford kangas on kudottu koripunontatekniikalla, jossa on käytetty kahta rinnakkaista kudelankaa ja loimilankana paksumpaa sekä pehmeämpää täytelankaa, mikä antaa kankaalle meleeratun ilmeen.

 

Balmuir Sag Horbor -lakanat

Puuvillasatiini

Puuvillasatiiniset vuodevaatteet hurmaavat pehmeydellään ja hienostuneella kiillollaan. Puuvillasatiini on  puuvillasta ja satiinista kudottu materiaali. Satiinikudottu kangas on erityisen tiivis, eivätkä vuodevaatteet pölytä tai nyppyynny käytössä.

Balmuirin puuvillasatiini vuodevaatteiden korkea lankaluku 300TC varmistaa ensiluokkaisen laadun. Balmuirin puuvillasatiiniliinavaatteet valmistetaan Portugalissa. 

 

Pellavapuuvilla

Pellavapuuvilla-vuodevaatteet on valmistettu korkealaatuisesta Eurooppalaisesta pellava-sekoitteesta. Materiaali koostuu 50%  pellavasta ja 50% puuvillasta, joten se on täydellinen yhdistelmä pellavaa ja kestävää puuvillaa.

Pellava on materiaalina monipuolinen ja käytännöllinen. Se on materiaalina erittäin miellyttävä käytössä, sillä se viilentää helteillä ja tuntuu miellyttävän lämpimältä kylmällä ilmalla.

 

Castelle-vuodevaatteet

Silkki 

Silkki on luonnonmateriaali, joka sopii herkimmällekin iholle. Silkkiset lakanat sallivat ihon ja hiusten hengittää, samalla säilyttäen luonnollisen kosteuden ja luoden raikkaan tunnelman.

Balmuirin Silkkituotteissa käytetään 22 mm painoista silkkiä, joka tekee tuotteista korkea laatuisia ja pitkäikäisiä. Korkea momme määrä takaa myös tuotteiden helppohoitoisuuden. Tämän vuoksi 22mm kangas on täydellinen valinta kodin silkkituotteisiin. Kangas tarpeeksi paksu pesua ja huoltoa varten mutta on kuitenkin ilmavan ryhdikäs käytössä.

 

Marbel-silkkityynyliinat