Valmistusmaat

Tuotteidemme valmistusmaat

Yli 50 % tuotteistamme valmistetaan Euroopan maissa, kuten Portugalissa (31 %), Puolassa (6 %), Liettuassa (5 %), Italiassa (5 %) ja Turkissa (6 %). 30 %:n osuudella Kiina, jossa valmistetaan muun muassa laadukkaat kashmirit ja silkit, on merkittävä valmistusmaa. 
 
Meille on tärkeää vierailla valmistajillamme. Tavoitteenamme on, että vierailemme lopuillakin tuotannollisesti suurimmilla valmistajilla vuoden 2024 loppuun mennessä. Vierailimme Turkissa Balmuirin nahkatuotteiden valmistajalla marraskuussa 2022 ja Portugalissa kaikilla valmistajillamme tammikuussa 2023. Aasian kontaktimme vierailevat ja monitoroivat jatkuvasti Kiinan kumppaneita. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme eettisiin toimintaperiaatteisiimme sitoutumista.  

Huomioimme logistiikassa ympäristövaikutukset entistä paremmin. Olemme keskittäneet toimituksia ja puolittaneet kuljetusten määrän kolmen viime vuoden aikana. 91 % tuotteistamme toimitetaan rekalla. Junakuljetusten osuus rahdistamme oli 5 %.  Lentorahdin osuus kaikista toimituksistamme vuonna 2022 oli 4 %. Suosimme junarahtia lentorahdin sijaan aina kun se on mahdollista. 

Portugali (31 %) 

Portugalissa valmistetaan suurin valtaosa Balmuirin kodintuotteista, kuten korkealaatuiset froteepyyhkeet, kylpytakit ja vuodevaatteet. Portugalissa on pitkät perinteet kodintekstiilien valmistukseen. Suuri osa valmistajista on perheyrityksiä, joilla on pitkä historia ja ammattitaito kyseisen tuotteen osalta. Valmistajat ovat tuotekohtaisesti erikoistuneita valmistajia.  

Suurimmilla portugalilaisilla valmistajilla on erittäin laajat kolmannen osapuolen tuotannon auditoinnit ja käytössä laaja valikoima sertifioituja materiaaleja.  

Kiina (30 %) 

Suurin osa maailman kashmirista ja silkistä tuotetaan Kiinassa, ja siksi myös kashmir- ja silkkivaatteemmevalmistetaan siellä. Kashmir- ja silkkivaatteiden lisäksi valmistamme Kiinassa myös villa- ja alpakkaneuleita sekä silkkikodintekstiilejä. Edellytämme, että kaikki kiinalaiset valmistajamme ovat läpäisseet kolmannen osapuolen sosiaalisen vastuun auditoinnin vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa, että kolmas riippumaton osapuoli tarkastaa valmistajien työolot säännöllisesti ja järjestelmällisesti. 

Kashmirvaatteitamme valmistaa kaksi eri kumppania, joista toinen sijaitsee Hebein provinssissa ja toinen Sisä-Mongoliassa. Sisä-Mongolian valmistajalla on hallussaan kashmirvaatteen koko tuotantoketju aina raakakashmirvillan puhdistuksesta valmiiksi neuletuotteeksi asti. Kashmirpipomme valmistetaan Hohhotin alueella Sisä-Mongoliassa.

Turkki (6 %) 

Balmuirin nahkavaatteet, lompakot ja laukut valmistetaan korkealaatuisesta nahasta Turkissa, missä kumppanillamme on sosiaalisen vastuun auditointi (SMETA) ja Leather Working Groupin LWG Gold -sertifikaatti. 

Nepal (6 %) 

Yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneistamme toimii Nepalissa ja on erikoistunut huivien valmistukseen. Olemme vierailleet kumppanimme luona viimeksi syyskuussa 2019.  Selvitämme aktiivisesti mahdollisia kolmannen osapuolen sosiaalisen vastuun auditointeja.

Puola (5,5 %) 

Puolassa valmistetaan Balmuirin lasit, kynttilät ja huonetuoksut. Kynttilät valmistetaan perinteisin käsityömenetelmin. Myös osa Balmuirin pakkausmateriaaleista tulee Puolasta.  

Liettua (5 %) 

Balmuirin pellavasta valmistetut kodintekstiilit valmistetaan Liettuassa.

Italia (5 %) 

Balmuirin Italian kumppaneiden toimesta valmistetaan mallistomme huiveja ja kankaita. 

Etelä-Afrikka (5 %) 

Etelä-Afrikassa valmistetaan Balmuirin kid mohair -huivit. Noin 50 % maailman mohairista tuotetaan Etelä-Afrikassa. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme työllistää paikallisia heikossa asemassa olevia naisia. Työntekijät neulovat huivit käsikäyttöisillä neulomakoneilla sekä harjaavat ja pesevät huivit käsin. Olemme valmistajamme pääyhteistyökumppani, ja siten kid mohair -tuotteiden valmistaminen on työntekijöiden pääelinkeino. Vierailimme Etelä-Afrikan kumppanimme luona viimeksi vuonna 2018.   

Viro 2,5 %   

Balmuirin muodin malliston tuotteita valmistetaan Virossa.  

Suomi 1,3 %   

Balmuirin Avainlipulliset kosmetiikkatuotteet valmistetaan Helsingissä. 

Peru 1,3 %  

 Balmuirin 100 % alpakkatuotteet valmistetaan Perussa.  

Muut valmistusmaat (alle 1 %)

Kristallituotteet valmistetaan Tšekissä 0,2 % , käsin tehdyt Espadrillo-nahkakengät valmistetaan Espanjassa (0,4 %) ja limited edition -yhteistyömalliston Balmuir x Asuyama -uimapuvut valmistettiin Indonesiassa 0,2 %.
 

*Valmistusmaiden prosenttiosuudet perustuvat vuoden 2022 hankintavolyymeihin.