Ystävänpäivän brunssi
Balmuir-blogi 5. helmikuuta 2021
Kata pöytään herkullinen brunssi lähimmille ystäville ja ilahduta heitä itsetehdyillä kransseilla. Kuivakukista valmistetut kranssit tuovat iloa lahjan saajalle pidempään kuin perinteinen leikkokukkakimppu. Brunssilla tarjoiltava granola sopii myös lahjaksi kauniiseen purnukkaan pakattuna.
Granola aprikoosilla ja rusinoilla
Tarvitset:
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl kuivattuja aprikooseja
2 dl pähkinäsekoitusta tai valitsemiasi pähkinöitä
1,5 dl rusinoita
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
Ohjeet:
1. Pilko aprikoosit pieneksi ja rouhi pähkinät veitsellä
2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet ja veitsellä rouhitut pähkinät. Lisää hunaja sekä öljy. Sekoita hyvin.
3. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
4. Lisää jäähtyneeseen seokseen aprikoosit ja rusinat.
Kuivakukkakranssi
Tarvitset:
Kuivakukkia
Bambuvanne askartelukaupasta
Vihreää kukkalankaa tai rautalankaa
Halutessasi koristenauhaa
Ohjeet:
1. Sommittele haluamiasi kuivakukkia bambuvanteen ympärille ja kiinnitä ne kukkalangalla.
2. Pujottele halutessasi kukkien sekaan ja vanteen ympärille koristenauhaa tukemaan kranssia. Voit tehdä nauhasta myös ripustuslenkin.