Punaviinisuola pääsiäispöytään
Balmuir-blogi 25. maaliskuuta 2021
Juhlista pääsiäistä perhepiirissä herkullisen illallisen merkeissä. Upeanvärinen punaviinisuola sopii esimerkiksi tuomaan lisämakua lammaspaistiin, pöytämausteeksi tai tuliaiseksi ystävälle. Aterian kruunaa kaunis kattaus, jonka voit viimeistellä Balmuirin laadukkailla keittiötekstiileillä sekä kauniilla pallokynttilöillä.
Tarvitset:
1 paketti karkeaa merisuolaa (800 g)
3 dl punaviiniä
Ohjeet:
1. Keitä punaviini kokoon hiljalleen niin, että sitä jää jäljellä noin 3,5 ruokalusikallista. Punaviini saa olla siirappimaista.
2. Sekoita punaviini ja merisuola niin, että suola värjäytyy tasaisesti.
3. Levitä suola leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kuivua huoneenlämmössä reilun vuorokauden ajan.
4. Purkita kuivunut suola tiiviiseen lasiastiaan tai myllyyn.