Nanna Susi x Balmuir – Taidetta silkkihuiveissa

Balmuir-blogi 4. maaliskuuta 2020

Nanna Susi x Balmuir

 

Balmuir lanseeraa kaksi taidesilkkihuivia yhteistyössä taidemaalari Nanna Suden kanssa naistenpäiväviikolla 5. maaliskuuta 2020.

 

– Halusimme luoda taideyhteistyön, joka kunnioittaa upeita vahvoja naisia. Balmuirin tuotteet saavat inspiraatiota Lapin luonnosta, joten Nanna Suden Hetkissä on ikuisuus -näyttelyn teokset kohtaavat täydellisesti myös tämän ideologian kanssa, kertoo Balmuirin toimitusjohtaja Tiina Luhtanen.

 

Nanna Susi / Kuvaaja Maarit Kytöharju

Nanna Susi on suomalainen kuvataiteilija, jonka ekspressiiviseen tyyliin maalatuista teoksista välittyvät voimakkaat värit ja tunteet. Suden kaksi Lappi-aiheista teosta, Kullanhuuhdontaa sekä Piiloja ja löytöjä, heräävät eloon italialaisena silkkinä Nanna Susi x Balmuir -yhteistyön myötä.

 

Ehdotus yhteistyöstä yllätti taiteilijan, mutta hän lähti silti mielellään mukaan. Myös Luhtanen koki yhteistyön positiivisena ja mielenkiintoisena kokemuksena.

– Nanna Suden töissä kiehtovat voimakkaat värit ja tunnelataus. Huivit eivät ole vain kauniita asusteita, vaan taustalta löytyy syvällisempi tarkoitus ja tarina, Luhtanen toteaa.

 

Helmikuussa valmiit huivit kuvattiin tammisissa kehyksissä osana niiden esittämää maisemaa Lapissa.

– ­Halusimme viedä teokset niiden inspiraation lähteelle ja välittää Lapin tunnelmaa myös teosten reunojen ulkopuolelta. Kullanhuuhdontaa-huivi kuvattiin Äkäslompolon Äkäsmyllyn henkeäsalpaavan kauniissa koskimaisemassa, jossa joki jatkaa virtaamista teoksen läpi, kertoo Balmuirin Head of Brand Marketing, Maija Pettersson.

 

– Piiloja ja löytöjä -teoksen kaunis tunturimaisema jatkuu Levi-tunturin huipulta kuvattuna. Kuvausten aikaan Lappiin saapunut täydellinen talvisää loi ihanneolosuhteet. Haasteita aiheutti ainoastaan tunturien huipuilla puhaltanut navakka tuuli, joka ei helpolla antanut huivin laskeutua osaksi kuvausmaisemaa, joten kuvauslokaatiota sekä ajankohtaa jouduttiin metsästämään kauemmin, Pettersson kuvailee.

 

 

Nanna Suden kuvan otti Maarit Kytöharju.