Hanna Väyrysen vinkit kashmirin hoitoon

Balmuir-blogi 16. lokakuuta 2020

 

Hanna Väyrynen / Strictly Style

Kashmirvaate on ajaton, elegantti ja erityisen mukava valinta viileään päivään. Oikein hoidettuna se myös kestää kauniina pitkään.

Strictly Style -blogista tuttu Hanna Väyrynen suosii kashmiria pukeutumisessaan juuri näistä syistä.

BMuirin kashmirmallistosta Hannan suosikkeja ovat esimerkiksi Valencia-neule, Vita-hame sekä uudet, pörröiset kashmirneuleet.

– Kashmir tuntuu päällä silkkisen pehmeältä ja näyttää aina tyylikkäältä. Kotona päälle on ihana pukea kashmirsukat ja Lausanne-housut, hän vinkkaa.

Vaikka kashmirilla on helposti maine vaativana materiaalina, Hannan mielestä kashmirneuleen pitäminen kauniina on varsin helppoa. Hän luottaa kashmirneuleidensa huollossa viiteen yksinkertaiseen vinkkiin:

 

1. Kiinnitä huomiota kashmirin laatuun jo neuletta ostaessa

– Itse suosin pitkää ja paksua kasmirkuitua. Tällainen neulos miellyttää omaa silmääni jämäkkyydellään. Laadukas kashmir on toki arvokkaampaa, mutta myös kestävämpää. Minulla on edelleen käytössä kashmirneuleita, jotka alun perin kuuluivat isoäidilleni.

 

2. Pese vain tarvittaessa

– Kashmirvaatteet kaipaavat vesipesua harvoin. Itse pesen kashmirneuleen vain silloin, jos siinä on tahra. Muutoin kashmirin raikastukseksi riittää tuuletus käyttökertojen välissä.

BMuirin kashmirneuleet kestävät varovaisen käsinpesun, kunhan pesuohjeita noudatetaan huolellisesti.

 

3. Poista mahdollinen irtonukka kampaamalla

– Kashmir kaipaa silloin tällöin huoltoa kampaamalla. Itselläni ei ole tiettyä sykliä kashmirneuleiden huoltoon, mutta olen huomannut, että uutta neuletta kannattaa kammata aluksi hieman useammin. Ajan myötä hyvin hoidettu kashmir nukkaa aina vain vähemmän. Nykyään ihmiset tietävät vaatteiden huollosta vähän, vaikka pienellä vaivalla neuleesta saa kuin uuden.

Balmuirin kashmirkampa soveltuu tiheästi neulotuille ja kudotuille materiaaleille. Aseta neule tasaiselle alustalle, pidä kampa suorassa neuleen pintaa vasten ja kampaa tasaisesti lyhyin, neuleen suuntaisin vedoin.

 

4. Säilytä kashmirvaatteet viikattuna

– Minulla on kashmirvaatteille oma hylly, jossa säilytän neuleeni siististi viikattuna. Vältän säilyttämästä esimerkiksi neuletakkeja henkarilla, sillä ajan saatossa henkarille ripustetut neuleet venyvät ja menettävät muotoaan.

 

5. Älä huolehdi liikaa

– Kashmirvaatteet, siinä missä muutkin, ovat käyttövaatteita, ja elämässä sattuu ja tapahtuu. Liikaa ei kannata alkaa varoa. Itse suosin kashmiria erityisesti kotona oloasuissa, jolloin haluan ottaa rennosti.

Kashmirin hoito-ohjeet | Kashmirkampa

 

 

 

Hanna Väyrysen kuva: Hanna Väyrynen 

BMuir-vaatemallisto