Sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki

RAKKAUTTA LUONNONMATERIAALEIHIN – SISUSTUSSUUNNITTELIJA PIIA KALLIOMÄKI

Sisustussuunnittelija Piia Kalliomäellä on vahva, yli 20 vuoden työkokemus sisustuksen saralta. Luonnonläheisestä tyylistään tunnettu Kalliomäki on vuosien varrella tehnyt töitä niin sisustussuunnittelijana, -toimittajana ja visualistina kuin PR-tehtävissä. Sisustustoimittajien puheenjohtajanakin toimivalla Kalliomäellä on työn alla myös oma sisustuskirja.

– Teen paljon erilaisia töitä, mutta kaikessa on mukana punainen lanka, sisustus. Työt myös usein ruokkivat toinen toisiaan, Kalliomäki toteaa.

Vuosien varrella karttunut kokemus on kuitenkin tuonut varmuutta myös oman osaamisen kiteyttämiseen. Kaikkea ei tarvitse tehdä, ja tärkeintä on pystyä seisomaan asiansa takana.

AITOUS VIEHÄTTÄÄ

Tekstiilit ja materiaalituntemus ovat alun perin vaatesuunnittelijaksi valmistuneella Kalliomäellä DNA:ssa.

–     Kun ihminen tutustuu laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin, ei paluuta ole. Esimerkiksi kashmirin ihotuntuma on suloinen, ei ollenkaan karhea, hän kertoo.

Rakkaus luonnonmateriaaleihin näkyy myös omalla, vasta valmistuneella hirsimökillä Kajaanissa, Oulujärven rannalla. Aitous viehättää Kalliomäkeä, ajan kuluminen näkyy luonnollisissa materiaaleissa kauniina muutoksina.

Luonnonmateriaalien lisäksi Kalliomäki nauttii työssään erityisesti kokonaisuuksien ja suuren kuvan hallitsemisesta. Siksi hän keskittyykin sisustussuunnittelijana uudiskohteiden suunnitteluun.

–     Pidän siitä, että pääsen vaikuttamaan kokonaisuuteen alusta loppuun asti.

YHTEISTYÖTÄ JO VUOSIEN TAKAA

Balmuir on Kalliomäelle tuttu yhteistyökumppani jo vuosikymmenen takaa, kun hän suunnitteli Balmuirin messuosaston Pariisin sisustusmessuille. Nyt alkavan yhteistyön myötä Kalliomäki odottaa erityisesti kohtaamisia asiakkaiden kanssa niin kasvotusten kuin sosiaalisen median myötä.

–     Odotan kovasti jo asiakasiltoja niin Helsingin kuin Oulun liikkeillä. Kajaanin kasvattina on mukava päästä tuomaan tapahtumia myös pohjoiseen, Kalliomäki vinkkaa.

Kalliomäki tunnustautuu Balmuirin faniksi niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Hän on käyttänyt Balmuirin tuotteita asiakastöissään, mutta omistaa niitä myös itse. Vuodevaatteiden ja torkkupeittojen lisäksi häneltä löytyy myös monia Balmuirin muodin tuotteita.

–     Olen esimerkiksi vinkannut asiakkaille Balmuirin vuodevaatteista ja torkkupeitoista. Balmuirin vuodevaatteissa taas on aivan ihana ihotuntuma, hän kertoo.

 

Tutustu Balmuirin kodintekstiileihin >

Muut lifestyle-kumppanit >

Piia Kalliomäen Instagram >

Piia Kalliomäen kotisivut >