Betoniviidakko

Pala Balia Naantaliin – Betoniviidakko ja Balmuir

Luonnonmaan saarelle Naantaliin rakentuu Betoniviidakko. Emmi Pärni, hänen miehensä Sami sekä heidän lapsensa, 4-vuotias poika ja 2-vuotias tytär rakentavat saarelle omaa pientä palaansa Balia. He avaavat tulevan kotinsa ovet myös yleisölle, sillä koti on yksi vuoden 2022 Asuntomessukohteista. Kodin tekstiilit tulevat eksklusiivisesti Balmuirilta.

Siinä missä Sami olisi aina valmis muuttamaan, vielä pari vuotta sitten Emmi ei koskaan haaveillut omakotitalosta. Tunne on kuitenkin aina ohjannut heidän päätöksiään.

– Samin kaveri vinkkasi meille Naantalin Asuntomessualueesta. Meidän piti käydä vain katsomassa aluetta, mutta tämä tontti tuntui heti siltä, että voisimme olla täällä onnellisia, Emmi kertoo.

Nyt rakennusprojektista on kasvanut toteutuva unelma.

Tuleva koti on tyyliltään minimalistinen, vaaleita pintoja on paljon. Balin tunnelma näkyy perheelle erityisesti luonnonläheisyytenä ja siinä, että tavaraa ei tarvitse olla paljon. Ennemmin he panostavat laatuun, ajattomuuteen ja kestävyyteen. Siksi myös Balmuirin kodintekstiilit istuvat luontevasti valintoihin.

– Harkitsemme kaikkia hankintoja siltä kannalta, voisimmeko nähdä käyttävämme tavaroita vielä viidentoista vuoden kuluttua. Uuteen kotiin tulee myös paljon tavaroita, jotka omistamme jo nyt. Osan olen omistanut jo silloin, kun muutin omilleni 18-vuotiaana, Emmi kuvailee.

Balia kuvaillaan onnellisten saareksi, ja sitä perhe toivoo myös tulevan kotisaaren olevan. Toiveena olisi myös, että kodin sisälläkin tuntuisi siltä, että on edelleen luonnon helmassa.

Betoniviidakko on Asuntomessukoti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aikataulut ovat tiukat ja oman kodin ovet avataan koko Suomelle. Emmiä ei kuitenkaan hirvitä.

– Emme juuri mieti muiden mielipiteitä, vaan rakennamme ylpeinä oman näköistä kotiamme. Emme ole koskaan pitäneet tupaantuliaisia, joten nyt kutsumme kerralla koko Suomen meille, hän naurahtaa.

Balmuir on Emmille tuttu muotibrändinä jo vuosien takaa ja hän on mielenkiinnolla seurannut luksusbrändin kehitystä. Tässä projektissa vaikutuksen teki kuitenkin monipuolisuus.

– On aivan huikeaa, että koko kodin kaikki tekstiilit saa hankittua yhdeltä toimittajalta. Myös yhteistyön helppous ja rohkeus toteuttaa villejäkin ideoita on tehnyt vaikutuksen, Emmi kehuu.

Emmi ja Balmuir järjestivät yhdessä Betoniviidakon ensimmäiset illalliset, joihin kutsuttiin kolme onnekasta arvonnan voittajaa aveciensa kera. Arvonta järjestettiin Balmuirin Instagram-tilillä. Illallinen sisälsi kolmen ruokalajin pöytiin tarjoillun illallisen juomien kera. Ennen illallista vieraille tarjottiin mahdollisuus tutustua Asuntomessualueeseen ja -kohteisiin ennakkoon.

Vaikka kahden vuoden rakennusprojekti alkaa olla voiton puolella, muutto tuntuu edelleen aavistuksen kaukaiselta.

– Ensimmäiset hetket muuton jälkeen kuluvat varmasti uuteen kotiin tutustuessa. Kodista tekee kodin paitsi perhe, myös kokonaisuus. Pienet palat ovat loksahdelleet paikoilleen ja on melkein epätodellinen olo, voimmeko todella rakentaa jotain näin kaunista?

Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
Rajaa tuotteita
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva