Materiaalit ja hoito-ohjeet

 

Alpakka >
Kashmir >
Mohair >
Kynttilät >
Nahka >
Pellava >
Puuvilla >
Silkki >
Villa >

Alpakka

Balmuirin 100 % alpakkatuotteet valmistetaan hienoimmasta baby alpakan villasta Perussa. Baby alpakka -kuitu on paksuudeltaan 19–21 mikronia ja se on sisältä ontto, joten materiaali on erittäin kevyt ja sillä on hyvä lämmöneristyskyky.

BMuir-alpakkaneuleet ja Grace-mallisto on valmistettu pehmeästä ja ilmavasta alpakka-merinovillasekoitteesta. Tuotteet valmistetaan Sisä-Mongoliassa, Kiinassa. Neuleissa käytetyt alpakanvillat keritään Perussa kasvatetuista alpakoista. Merinovilla on valmistettu Responsible Wool Standard (RWS) -standardin mukaisesti Australiassa. RWS-standardin tavoitteena on huolehtia lampaiden hyvinvoinnista ja pienentää laidunaluiden ympäristörasitusta. Villa on mulesing-vapaata. Tuotteisiin on lisätty polyamidia tuomaan lisäkestävyyttä sekä elastaania parantamaan neuleen palautumista.

Alpakkatuotteet ovat hyvin joustavia ja ne oikenevat helposti rypyistä. Suosittelemme alpakkatuotteiden säännöllistä tuuletusta. Poista varovasti mahdollinen irtonukka neuleen pinnalta käsin nyppimällä. Voit myös puhdistaa neuleen pintaa varovaisesti nukkakoneella. Huomioithan, että emme suosittele kashmirkamman käyttöä.

 

Kashmir

Balmuir 100% kashmir -tuotteet valmistetaan parhaimmasta Sisä-Mongoliassa tuotetusta kashmirista. Kashmirvilla keritään vuohista, joten eläin ei kärsi villan ottamisesta. Kashmirvilla on sitä hienompaa, mitä korkeammalla eläin elää. Sisä-Mongoliassa elävät vuohet omaavat tiheän alusvillan, josta saadaan erittäin hieno kashmirlaatu.

Balmuir suosittelee kashmirtuotteille säännöllistä tuuletusta. Kashirneuleoksen nyppyyntyminen on normaalia ja se vähenee muutaman pesukerran jälkeen. Tiiviisti neulottujen sekä tiheästi kudottujen kashmirtuotteiden siistimisessä voi apuna käyttää kashmirkampaa. Kemiallinen pesu suositeltavaa, mutta kashmir kestää myös varovaisen käsinpesun kädenlämpöisessä vedessä villapesuaineella.


Mohair

Suloisen lämmin ja ihoa hellivä Balmuir kid mohair -villa keritään noin vuoden ikäisestä angora-vuohesta. Angoravuohen ensikarva pitää keriä, jotta vuohi pääsee kasvattamaan aikuisen karvan. Kid mohair -villa on harvinainen, sillä sitä saadaan niin vähän; vuohi tuottaa ensikarvan vain kerran elämänsä aikana. Kid mohair ei kutita eikä ärsytä ihoa, toisin kuin aikuisen vuohen mohairvilla.

Kid Mohair -tuotteet valmistetaan ja viimeistellään huolellisena käsityönä Etelä-Afrikassa. Mohair tulee tiloilta, jotka ovat läpäisseet kolmannen osapuolen tekemän auditoinnin ja joilla huolehditaan eläinten hyvinvoinnista Mohair South African asettamien tarkkojen säädösten mukaisesti.

Kid mohair -tuotteet voi pestä käsin ja niiden tuuletus on suositeltavaa. Balmuirin valikoimasta löytyy myös Aurora kid mohair -tuotteiden hoitoon suunniteltu mohairharja. Tuote tulee asettaa tasaiselle alustalle ja harjata sen pintaa hellästi, pitkin yhdensuuntaisin vedoin. Tämä uudistaa neuloksen pehmeyden ja ilmavuuden.

Adele-asusteet ja BMuir-mohairneuleet on valmistettu mohair-villasekoitteesta. Tuote on neulottu Liettuassa ja lanka on peräisin Italiasta. Huomioithan, että emme suosittele mohairharjan tai kashmirkamman käyttöä mohair-villasekoitetuotteille. Lue lisää mohair-villasekoitetuotteiden hoito-ohjeista >

 

Kynttilät

Balmuirin kynttilämalliston on kehittänyt pitkällisen tuotekehityksen tuloksena italialainen perheyritys. Sametinhohtoiset pinnat tekevät kynttilöistä näyttäviä sisustusesineitä. Kynttilät valmistetaan Puolassa.

Kynttilän sydänlanka tulee suoristaa ja lyhentää mahdollisimman lyhyeksi (noin 0,5 cm) ennen sytyttämistä. Huomioi kynttilää polttaessa, että reunojen on hyvä olla tasaiset, jotta kynttilä palaa kauniisti ja turvallisesti. Jos reunat eivät pala tasaisesti kynttilän mukana, poista ylimääräiset reunat käsin.

Nahka

Nahka on hyvin kulutusta kestävää ja sen pinta on kauniin eläväinen. Balmuirin lompakot ja laukut valmistetaan korkealaatuisesta nahasta Turkissa. Aurora-hansikkaat valmistetaan korkealaatuisesta, suomalaisesta poronnahasta. Poronnahka on materiaalina ylellinen ja kevyt, mutta kestävä. Balmuirin tuotteissa käytetty poronnahka on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Balmuirin poronnahkatuotteiden materiaali saadaan Pohjanmaalla Kruunupyyssä sijaitsevalta Ahlskog Tannerylta.

Balmuirin laukut tehdään pitkälti käsityönä ja yhden laukun valmistus vaatii kymmeniä eri vaiheita. Laadukkaassa laukussa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu tarkkaan. Esimerkiksi nahan reunat viimeistelymaalataan useaan kertaan. Laukun saumat viimeistellään ja varmistetaan käsiompelein. Jokainen laukku käy läpi huolellisen tarkistusprosessin. 

Pellava

Balmuirin pellavaiset pyyhkeet, vuodevaatteet, kylpytakit, keittiötekstiilit ja vaatteet valmistetaan Liettuassa. Materiaalina pellava on erittäin miellyttävä käytössä, se viilentää helteillä ja tuntuu miellyttävän lämpimältä kylmällä ilmalla.

Pellava on pitkäikäinen ja vahva kuitu ja se vain pehmenee käytön myötä. Pellavaan on saatu pehmeä pinta ja vintage-tunne erityisellä viimeistyskäsittelyllä.

Balmuir-pellavatuotteet suositellaan pesemään 40°C, väljässä vedessä, pienellä määrällä neutraalia pesuainetta. Balmuir-pellavatuotteiden silitys tai mankelointi ei ole tarpeellista. Koska pellava on luonnonkuitu, saattaa siitä irrota nukkaa erityisesti ensimmäisten pesukertojen yhteydessä. Tästä johtuen pesukoneen nukkasihti on hyvä tarkistaa ja puhdistaa ensimmäisten pesukertojen jälkeen.


Puuvilla

Balmuirin kodintekstiileissä käytetään laadukkaita ja pehmeitä puuvillalaatuja, kuten Supima-puuvillaa. Puuvillafroteepyyhkeet valmistetaan pehmeästä ja kestävävästä Supima-puuvillasta. Supima on Amerikassa kasvatettava pitkäkuituinen puuvilla ja soveltuu nimenomaan pyyhkeiden valmistusmateriaaliksi ylellisen ja muhkean tuntunsa ansiosta. Puuvillaiset kodintekstiilit valmistetaan Portugalissa. 

Pyyhkeet ovat hyvin paksuja ja imukykyisiä johtuen niiden korkeasta kankaan pintatiheydestä. Kankaan pintatiheys ilmoitetaan grammana neliömetriä kohden. Pintatiheys on Portofino-kylpytakeilla 450 g/m² Lugano-pyyhkeillä 720 g/m² ja Lugano-kylpyhuonematolla 1200 g/m².

Puuvillasatiinilakanoille on tyypillistä korkea kiilto ja ylellinen tuntu. Lakanoissa on käytetty tiukkakierteistä lankaa, jolloin siitä kudotut kankaat tuntuvat vahvalta ja tiiviiltä. Kankaan lankatiheys ( TC) on korkea, esimerkiksi Castellana-lakanoiden lankatiheys on 300TC. Tämä tekee lakanoista erityisen kestävät, mutta myös sileät, sillä vastaavia lankoja käytetään vain kaikkein hienoimpien vuodevaatteiden valmistuksessa.

Puuvillatuotteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Useimmat puuvillatuotteet kestävät 40°C vesipesua. Tummat ja vaaleat sävyt suositellaan pestäväksi erillään. Rumpukuivaus lisää pyyhkeiden ilmavuutta ja pehmeyttä.

Silkki

Balmuirin silkkihuivit valmistetaan Italiassa. Silkki on arvokas materiaali, jonka tunnistaa sen ylellisestä kiillosta ja miellyttävästä tunnusta iholla. Silkki tuntuu lämpimässä säässä viileältä ja kylmässä lämpimältä, joten se on monikäyttöinen materiaali vaihteleviin ilmastoihin. Kevyet silkkituotteet laskeutuvat kauniisti ja mahtuvat rypistymättä pieneen tilaan.

Villa

Balmuirin villatuotteissa käytetään laadukasta villakuitua, kuten lampaan ensivillaa tai merinovillaa. Balmuirin tuotteissa käytettävä villa on mulesing-vapaata.

Villatuotteille parasta hoitoa on tuuletus, tarvittaessa tuote voidaan pestä kuivapesussa. Villahuivi kestää myös käsinpesun viileässä vedessä, mutta vesipesu saattaa huovuttaa huivin pintaa pehmeämmäksi. Balmuirin kashmirkampa sopii erinomaisesti tiheästi kudottujen, paksujen villahuivien uudistamiseen.