Tuotevertailu

Tuotevertailussa ei ole tuotteita.

Kokit ja potit

Kokit ja potit

Rukiinen mustikkapiirakka by Kokit ja potit

Kokit ja potit -blogi on tunnettu oivaltavista resepteistä, jotka ihastuttavat kotikokkeja ympäri Suomen. Tutustu reseptiin ja loihdi keittiössäsi herkullinen mustikkapiirakka. Piirakan jujuna on rukiinen pohja, joka on saanut innoituksen savolaisesta klassikosta, mustikkakukosta. Piirakka helppo tehdä myös vegaanisena, kun käyttää voin sijasta kasvipohjaista margariinia ja tarjoaa piirakan vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.

 

 Ainekset:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • vajaa litra mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoa (1/2 rkl riittää, mikäli käytät tuoreita marjoja)
  • 3 rkl sokeria
  • tarjoiluun vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Valmistus:

Sekoita pehmitetty voi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Painele taikina korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Voit säästää hieman taikinaa koristeluun. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Kaada keoksi pohjan päälle. Voit tehdä piirakan joko jäisistä mustikoista tai tuoreista mustikoista. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.