Materiaalit ja hoito-ohjeet

 

Alpakka
Kashmir
Kid mohair
Luonnonvaha (kynttilät)
Nahka
Pellava
Puuvilla
Silkki
Villa

 

Alpakka

Balmuir baby alpakka

 

Balmuirin 100 % alpakkatuotteet valmistetaan hienoimmasta baby alpakan villasta Perussa. Baby alpakka -kuitu on paksuudeltaan 19–21 mikronia ja se on sisältä ontto, joten materiaali on erittäin kevyt ja sillä on hyvä lämmöneristyskyky.

Alpakkatuotteet ovat hyvin joustavia ja ne oikenevat helposti rypyistä. Suosittelemme alpakkatuotteiden säännöllistä tuuletusta. Poista varovasti mahdollinen irtonukka neuleen pinnalta käsin nyppimällä. Voit myös puhdistaa neuleen pintaa varovaisesti nukkakoneella. Huomioithan, että emme suosittele kashmirkamman käyttöä.

 

Tutustu alpakka-tuotteisiin:

Neuleet
Huivit
Keepit
Peitot
Tyynynpäälliset

 

 

Kashmir

Balmuir kashmir

 

Balmuir 100% kashmir -tuotteet valmistetaan parhaimmasta Sisä-Mongoliassa tuotetusta kashmirista. Kashmirvilla keritään vuohista, joten eläin ei kärsi villan ottamisesta. Kashmirvilla on sitä hienompaa, mitä korkeammalla eläin elää. Sisä-Mongoliassa elävät vuohet omaavat tiheän alusvillan, josta saadaan erittäin hieno kashmirlaatu. 

Balmuir suosittelee kashmirtuotteille säännöllistä tuuletusta. Lisäksi neulottujen sekä tiheästi kudottujen kashmirtuotteiden siistimisessä voi apuna käyttää kashmirkampaa. Kemiallinen pesu suositeltavaa, mutta kashmir kestää myös varovaisen käsinpesun kädenlämpöisessä vedessä villapesuaineella.

Tutustu kashmirtuotteisiin:

Vaatteet
Huivit
Pipot
Ponchot
Pannat
Aamutakit

 

 

Kid mohair

Balmuir Kid mohair

 

Suloisen lämmin ja ihoa hellivä Balmuir kid mohair -villa keritään noin vuoden ikäisestä angora-vuohesta. Angoravuohen ensikarva pitää keriä, jotta vuohi pääsee kasvattamaan aikuisen karvan. Kid mohair -villa on harvinainen, sillä sitä saadaan niin vähän; vuohi tuottaa ensikarvan vain kerran elämänsä aikana. Kid mohair ei kutita eikä ärsytä ihoa, toisin kuin aikuisen vuohen mohairvilla.

Kid Mohair -tuotteet valmistetaan ja viimeistellään huolellisena käsityönä Etelä-Afrikassa. Mohair tulee tiloilta, jotka ovat läpäisseet kolmannen osapuolen tekemän auditoinnin ja joilla huolehditaan eläinten hyvinvoinnista Mohair South African asettamien tarkkojen säädösten mukaisesti. Lue lisää kid mohair tuotteiden valmistuksesta>

Kid mohair -tuotteet voi pestä käsin ja niiden tuuletus on suositeltavaa. Balmuirin valikoimasta löytyy myös kid mohair -tuotteiden hoitoon suunniteltu mohairharja. Tuote tulee asettaa tasaiselle alustalle ja harjata sen pintaa hellästi, pitkin yhdensuuntaisin vedoin. Tämä uudistaa neuloksen pehmeyden ja ilmavuuden.

Tutustu kid mohair -tuotteisiin:

Huivit
Pipot
Peitot

 

 

Luonnonvaha (Kynttilät)

 

Balmuirin kynttilämalliston on kehittänyt pitkällisen tuotekehityksen tuloksena italialainen perheyritys. Sametin- ja metallinhohtoiset pinnat tekevät kynttilöistä näyttäviä sisustusesineitä. Valoa kauniisti heijastava peilimäinen metallipinta on alumiinin ja hopean sekoitus ja se on saatu aikaan erityisessä valmistusprosessissa, jonka jälkeen kynttilät hiotaan käsin. Titanium-kynttilöiden valmistaminen kestää yli viikon. Kynttilöiden valmistusmenetelmällä on kansainvälinen patentti. Kynttilät valmistetaan Puolassa.

 

Kynttilän sydänlanka tulee suoristaa ja lyhentää mahdollisimman lyhyeksi (noin 0,5 cm) ennen sytyttämistä. Huomioi kynttilää polttaessa, että reunojen on hyvä olla tasaiset, jotta kynttilä palaa kauniisti ja turvallisesti. Jos reunat eivät pala tasaisesti kynttilän mukana, poista ylimääräiset reunat käsin.

Balmuir pallokynttilät

 

 

Huomioi myös seuraavat turvaohjeet:

 • Polta kynttilää kerralla enintään 3 tuntia
 • Kynttiläasetelmissa kynttilöiden välisen etäisyyden on oltava vähintään 7cm
 • Älä jätä palavaa kynttilää koskaan ilman valvontaa
 • Pidä kynttilät lasten ja lemmikkien ulottumattomissa
 • Sijoita kynttilä palamattomalle, kuumuutta kestävälle alustalle ja riittävän kauas palavista materiaaleista (kuten verhoista)
 • Sammuta kynttilä tukahduttamalla

 

 

 

Tutustu kynttilävalikoimaan:

Kynttilät

 

 

Nahka

Balmuir Elise

 

Nahka on hyvin kulutusta kestävää ja sen pinta on kauniin eläväinen. Balmuirin lompakot ja laukut valmistetaan korkealaatuisesta nahasta Turkissa. Aurora-hansikkaat valmistetaan korkealaatuisesta, suomalaisesta poronnahasta. Poronnahka on materiaalina ylellinen ja kevyt, mutta kestävä. Balmuirin tuotteissa käytetty poronnahka on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Balmuirin poronnahkatuotteiden materiaali saadaan Pohjanmaalla Kruunupyyssä sijaitsevalta Ahlskog Tannerylta.

Balmuirin laukut tehdään pitkälti käsityönä ja yhden laukun valmistus vaatii kymmeniä eri vaiheita. Laadukkaassa laukussa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu tarkkaan. Esimerkiksi nahan reunat viimeistelymaalataan useaan kertaan. Laukun saumat viimeistellään ja varmistetaan käsiompelein. Jokainen laukku käy läpi huolellisen tarkistusprosessin. Lisätietoa laukkujen valmistuksesta ja hoidosta>

 

Balmuir Estelle Shopper

 

Huomioi seuraavat ohjeet laukkua käyttäessäsi:

 • Vältä kuumuutta ja suoraa auringonvaloa sekä kosteutta.
 • Likatahrat ja mahdollisen kosteuden voi puhdistaa nahkealla ja värjäämättömällä liinalla ja antaa tuotteen kuivua hyvin ilmastoidussa tilassa. Saippuaa ja liuottimia tulee välttää.
 • Puhdistukseen voi käyttää myös hellävaraista nahkarasvaa, esim. Colonnil Organic -tuotesarja on testattu ja laukuille suositeltava.
 • Vesi, öljy, kosmetiikkatuotteet ja terävät tai värjäävät materiaalit voivat jättää pintaan läikkiä tai naarmuja. Vältä niiden kosketusta tuotteeseen.
 • Säilytä laukkua sille suunnitellussa suojaavassa dust bagissa, kun se ei ole käytössä.

 

Tutustu nahkatuotteisiin:

Laukut ja lompakot
Mokkanahkahanskat

 

 

Pellava

Balmuir pellava

 

Balmuirin pellavaiset pyyhkeet, vuodevaatteet, kylpytakit, keittiötekstiilit ja vaatteet valmistetaan Liettuassa. Materiaalina pellava on erittäin miellyttävä käytössä, se viilentää helteillä ja tuntuu miellyttävän lämpimältä kylmällä ilmalla.

Pellava on pitkäikäinen ja vahva kuitu ja se vain pehmenee käytön myötä. Pellavaan on saatu pehmeä pinta ja vintage-tunne erityisellä viimeistyskäsittelyllä.

Balmuir pellava

 

Balmuir-pellavatuotteet suositellaan pesemään 40°C, väljässä vedessä, pienellä määrällä neutraalia pesuainetta. Balmuir-pellavatuotteiden silitys tai mankelointi ei ole tarpeellista. Koska pellava on luonnonkuitu, saattaa siitä irrota nukkaa erityisesti ensimmäisten pesukertojen yhteydessä. Tästä johtuen pesukoneen nukkasihti on hyvä tarkistaa ja puhdistaa ensimmäisten pesukertojen jälkeen.

 

 

Tutustu pellavatuotteisiin:

Vaatteet
Pyyhkeet
Vuodevaatteet
Peitot
Huivit
Keittiötekstiilit
Kylpy- ja aamutakit

 

 

Puuvilla

Supima-puuvilla

 

Balmuirin kodintekstiileissä käytetään laadukkaita ja pehmeitä puuvillalaatuja, kuten Supima-puuvillaa ja Egyptin puuvillaa. Puuvillafroteepyyhkeet valmistetaan pehmeästä ja kestävävästä Supima-puuvillasta. Supima on Amerikassa kasvatettava pitkäkuituinen puuvilla ja soveltuu nimenomaan pyyhkeiden valmistusmateriaaliksi ylellisen ja muhkean tuntunsa ansiosta. Puuvillaiset kodintekstiilit valmistetaan Portugalissa. 

Pyyhkeet ovat hyvin paksuja ja imukykyisiä johtuen niiden korkeasta kankaan pintatiheydestä. Kankaan pintatiheys ilmoitetaan grammana neliömetriä kohden. Pintatiheys on Portofino-kylpytakeilla 450 g/m² Lugano-pyyhkeillä 720 g/m² ja Lugano-kylpyhuonematolla 1200 g/m².

Puuvillasatiinilakanat valmistetaan hienosta egyptin puuvillasta. Balmuirin lakanoille on tyypillistä korkea kiilto ja ylellinen tuntu. Lakanoissa on käytetty tiukkakierteistä lankaa, jolloin siitä kudotut kankaat tuntuvat vahvalta ja tiiviiltä. Kankaan lankatiheys ( TC) on korkea, esimerkiksi Castellana-lakanoiden lankatiheys on 300TC. Tämä tekee lakanoista erityisen kestävät, mutta myös sileät, sillä vastaavia materiaaleja käytetään vain kaikkein hienoimpien vuodevaatteiden valmistuksessa.

Puuvillatuotteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Useimmat puuvillatuotteet kestävät 40°C vesipesua. Tummat ja vaaleat sävyt suositellaan pestäväksi erillään. Rumpukuivaus lisää pyyhkeiden ilmavuutta ja pehmeyttä.

Tutustu puuvillatuotteisiin:

Pyyhkeet
Vuodevaatteet

 

Silkki

Balmuirin silkkihuivit valmistetaan Italiassa. Silkki on arvokas materiaali, jonka tunnistaa sen ylellisestä kiillosta ja miellyttävästä tunnusta iholla. Silkki tuntuu lämpimässä säässä viileältä ja kylmässä lämpimältä, joten se on monikäyttöinen materiaali vaihteleviin ilmastoihin. Kevyet silkkituotteet laskeutuvat kauniisti ja mahtuvat rypistymättä pieneen tilaan.

Huomioi seuraavat silkin hoito-ohjeet:

  • Usein silkkituotteelle riittää pelkkä tuuletus, mutta mikäli tuote likaantuu, tahrat kannattaa puhdistaa välittömästi.
  • Solmut ja taitteet kannattaa aukaista aina käytön jälkeen.
  • Suosittelemme silkkituotteille kuivapesua. Vesipesun kanssa tulee olla erityisen varovainen. Silkkituotteet eivät kestä voimakkaita pesuaineita, valkaisuaineita, korkeita pesulämpötiloja tai linkousta.
  • Silitä silkkituotteesi varovasti, pienellä lämmöllä nurjalta puolelta ja mieluiten silityskankaan läpi.

Tutustu silkkituotteisiin:

Naisten silkkipaidat
Naisten silkkihuivit
Miesten huivit ja taskuliinat

 

Villa

Balmuir neitsyt- ja merinovilla

 

Balmuirin villatuotteet valmistetaan neitsytvillasta ja merinovillasta. Tuotteiden huippulaadun takaa villakuidun huolellinen kehräys ja korkealaatuinen kudonta, jotka tuntuvat ja näkyvät tuotteissa. Esimerkiksi Avignon-huivissa käytettävä hieno neitsytvilla on käsittelemätöntä uutta villamateriaalia, jonka 18 mikronin villakuitu tekee huivista pehmeän ja erittäin laadukkaan. Balmuirin tuotteissa käytettävä villa on mulesing-vapaata

Villatuotteille parasta hoitoa on tuuletus, tarvittaessa tuote voidaan pestä kemiallisesti. Villahuivi kestää myös käsinpesun viileässä vedessä, mutta vesipesu saattaa huovuttaa huivin pintaa pehmeämmäksi. Balmuirin kashmirkampa sopii erinomaisesti tiheästi kudottujen, paksujen villahuivien uudistamiseen.

 

Tutustu villatuotteisiin:

Huivit
Peitot
Tyynynpäälliset