Materiaalit ja hoito-ohjeet

 


Pellava
Kashmir
Baby alpakka
Kid mohair
Neitsyt- ja merinovilla
Supima-puuvilla
Nahka
Käsintehdyt kynttilät

 

Pellava

Balmuir pellava

 

Balmuir-pellavatuotteet ovat 100 % pellavaa ja ne valmistetaan Euroopassa. Pellava on luonnonmateriaalina erittäin miellyttävä käytössä, se viilentää kesällä ja tuntuu miellyttävän lämpimältä talviaikaan. Pellava on pitkäikäinen ja vahva kuitu ja se vain paranee käytön myötä. Pellavaan on saatu pehmeä pinta ja vintage-tunne kivipesulla. 

 
 

Balmuir Pellava Lähikuva


 

 

Balmuir-pellavatuotteet suositellaan pesemään 40°C, väljässä vedessä, pienellä määrällä neutraalia pesuainetta. Balmuir-pellavatuotteiden silitys tai mankelointi ei ole tarpeellista. Koska pellava on luonnonkuitu, saattaa siitä irrota nukkaa erityisesti ensimmäisten pesukertojen yhteydessä. Tästä johtuen pesukoneen nukkasihti on hyvä tarkistaa ja puhdistaa ensimmäisten pesukertojen jälkeen.

 

 

 

 

Tutustu Balmuirin pellavatuotteisiin:

Pellavavaatteet
Pellavapyyhkeet
Pellavavuodevaatteet
Pellavapeitot
Keittiötekstiilit
Kylpy- ja aamutakit
Pyjamat

 

 

Kashmir


Balmuir kashmir angoravuohi

Balmuir 100% kashmir -tuotteet valmistetaan parhaimmasta Sisä-Mongoliassa tuotetusta kashmirista. Kashmirvilla keritään vuohista, joten eläin ei kärsi villan ottamisesta. Kashmir on sitä hienompaa, mitä korkeammalla eläin elää. Sisä-Mongoliassa elävät vuohet omaavat tiheän alusvillan, josta saadaan erittäin hieno kashmirlaatu. 

Balmuir kashmir  

 

 

 

Balmuir suosittelee kashmir-tuotteille säännöllistä tuuletusta. Lisäksi neulottujen sekä tiheästi kudottujen kashmir-tuotteiden siistimisessä voi apuna käyttää Balmuirin kashmirkampaa. Kemiallinen pesu suositeltavaa, mutta kashmir kestää myös varovaisen käsinpesun kädenlämpöisessä vedessä villapesuaineella.

 

 

Tutustu Balmuirin kashmirtuotteisiin:

Vaatteet
Huivit
Pipot
Ponchot
Pannat
Takit

 

Baby alpakka

Alpakka

 

Alpakkakuitua, joka on paksuudeltaan 19–21 mikronia, kutsutaan baby alpakaksi. Balmuirin baby alpakka -tuotteet valmistetaan tästä kestävästä ja ihoaärsyttämättömästä villasta. Alpakkavillan kuidut ovat onttoja, joten ne tekevät villasta erittäin kevyttä ja antavat sille hyvän lämmöneristyskyvyn. Baby alpakka onkin viisi kertaa lämpimämpää kuin tavallinen villa. Baby alpakka on myös hyvin joustavaa ja oikenee helposti rypyistä. Materiaalilla on kyky puhdistaa itse itsensä, mutta tarvittaessa sen voi viedä kuivapesuun.

 

  

Tutustu Balmuirin baby alpakka -tuotteisiin:

Huivit
Keepit
Peitot
Tyynynpäälliset

 

Kid mohair

Kid mohair angoravuohet

 

Suloisen lämmin ja ihoa hellivä Balmuir kid mohair -villa keritään noin vuodenikäisestä angora-vuohesta. Tämä vauvakarva pitää keriä, jotta vuohi pääsee kasvattamaan aikuisen karvan. Kid mohair -villa on harvinainen villa, koska sitä saadaan niin vähän; vuohi tuottaa vauvakarvan vain kerran elämänsä aikana. Toisin kuin mohairvilla, kid mohair on täysin kutiamaton eikä ärsytä ihoa.

Balmuir kid mohair -peitto 

  

  

 

Kid mohair -tuotteet voi pestä käsin ja niiden tuuletus on suositeltavaa, sillä se puhdistaa villaa. Balmuirin valikoimasta löytyy myös kid mohair -tuotteiden hoitoon suunniteltu mohairharja. Tuote tulee asettaa tasaiselle alustalle ja harjata sen pintaa hellästi, pitkin yhdensuuntaisin vedoin. Tämä uudistaa neuloksen pehmeyden ja ilmavuuden.

 

 

Tutustu Balmuirin kid mohair -tuotteisiin:

Huivit
Pipot
Peitot

 

 

 

 

Neitsyt- ja merinovilla

Balmuir neitsyt- ja merinovilla, lampaat

 

Balmuir-villatuotteet valmistetaan neitsyt- ja merinovillasta. Tuotteiden huippulaadun takaa villakuidun huolellinen kehräys ja korkealaatuinen kudonta, jotka tuntuvat ja näkyvät tuotteissa. Esimerkiksi Avignon-huivissa käytettävä hieno neitsytvilla on käsittelemätöntä uutta villamateriaalia, jonka 18 mikronin villakuitu tekee huivista pehmeän ja erittäin laadukkaan.

Balmuir Avignon-huivi

 

 

 

  

Balmuirin villatuotteille parasta hoitoa on tuuletus, tarvittaessa tuote voidaan pestä kemiallisesti. Villahuivi kestää myös käsinpesun viileässä vedessä, mutta vesipesu saattaa huovuttaa huivin pintaa pehmeämmäksi. Balmuirin kashmirkampa sopii erinomaisesti tiheästi kudottujen, paksujen villahuivien uudistamiseen.

 

 

Tutustu Balmuirin villatuotteisiin:

Huivit
Peitot
Tyynynpäälliset

 

 

 

Supima-puuvilla

Supima-puuvilla

 

Balmuir Lugano-pyyhkeet valmistetaan 720 g Supima-puuvillasta, joka on pitkien kuitujensa ansiosta erittäin pehmeää, imukykyistä ja kestävää. Supima on Amerikassa kasvatettava maailman pitkäkuituisin puuvilla ja soveltuu nimenomaan pyyhkeiden valmistusmateriaaliksi ylellisen ja muhkean materiaalituntunsa ansiosta. Supima-puuvillasta valmistetut pyyhkeet voi pestä koneessa maksimissaan 60°C. Rumpukuivaus tekee pyyhkeistä erityisen pehmeät.

 

 

Tutustu Balmuirin supima-puuvillatuotteisiin:

Lugano-pyyhkeet

 

 

Nahka

Balmuir Elise bag

 

Balmuir-laukkumalliston tuotteet valmistetaan luonnollisen pintakuvion omaavasta kestävästä lehmännahasta. Balmuir-avaimenperät valmistetaan pehmeästä norjalaisesta lampaan nappanahasta, joka on erittäin sileäpintaista. Balmuirin nahkaiset sisustustuotteet valmistetaan käsin korkealaatuisesta vesipuhvelinnahasta pienessä intialaisessa perheyrityksessä. Nahkatuotteet voidaan myös nimikoida.

 

Balmuir Estelle shopper

 

Huomioi seuraavat ohjeet laukkua käyttäessäsi:

 • Vältä kuumuutta ja suoraa auringonvaloa sekä kosteutta.
 • Likatahrat ja mahdollisen kosteuden voi puhdistaa nahkealla ja värjäämättömällä liinalla ja antaa tuotteen kuivua hyvin ilmastoidussa tilassa. Saippuaa ja liuottimia tulee välttää.
 • Puhdistukseen voi käyttää myös hellävaraista nahkarasvaa, esim. Colonnil Organic -tuotesarja on testattu ja laukuille suositeltava.
 • Vesi, öljy, kosmetiikkatuotteet ja terävät tai värjäävät materiaalit voivat jättää pintaan läikkiä tai naarmuja. Vältä niiden kosketusta tuotteeseen.
 • Säilytä laukkua sille suunnitellussa suojaavassa dust bagissa, kun se ei ole käytössä.

 

Tutustu Balmuirin laukku- ja lompakkovalikoimaan:

Laukut
Lompakot

 

Käsintehdyt kynttilät

Balmuir ball candles

 

Balmuir-kynttilämalliston on kehittänyt pitkällisen tuotekehityksen tuloksena italialainen perheyritys. Sametin- ja metallinhohtoiset pinnat tekevät kynttilöistä näyttäviä sisustusesineitä. Valoa kauniisti heijastava peilimäinen metallipinta on alumiinin ja hopean sekoitus ja se on saatu aikaan erityisessä valmistusprosessissa, jonka jälkeen kynttilät hiotaan käsin. Titanium-kynttilöiden valmistaminen kestää yli viikon. Kynttilöiden valmistusmenetelmällä on kansainvälinen patentti. Kynttilät valmistetaan Puolassa.

Kynttilän sydänlanka tulee suoristaa ja lyhentää mahdollisimman lyhyeksi (noin 0,5 cm) ennen sytyttämistä. Huolehdi kynttilää polttaessa, että reunojen on hyvä olla tasaiset, jotta kynttilä palaa kauniisti ja turvallisesti. Jos reunat eivät pala tasaisesti kynttilän mukana, poista ylimääräiset reunat käsin.

Balmuir pallokynttilät 

 

Huomioi myös seuraavat turvaohjeet:

 • Polta kynttilää kerralla enintään 3 tuntia
 • Kynttiläasetelmissa kynttilöiden välisen etäisyyden on oltava vähintään 7cm
 • Älä jätä palavaa kynttilää koskaan ilman valvontaa
 • Pidä kynttilät lasten ja lemmikkien ulottumattomissa
 • Sijoita kynttilä palamattomalle, kuumuutta kestävälle alustalle ja riittävän kauas palavista materiaaleista (kuten verhoista)
 • Sammuta kynttilä tukahduttamalla

 

 

Tutustu Balmuirin kynttilävalikoimaan:

Pallokynttilät
Festivo-kynttilät
Tuoksukynttilät