Laadukkaat tekstiilit veneilyyn | Grandezza x Balmuir

 

Kaksi kotimaista perheyritystä, premium-venemerkki Grandezza ja Balmuir loivat tänä kesänä yhdessä veneilyyn sopivien tekstiilien malliston Grandezza-veneen ostajille. Grandezzoja valmistavan Finnmaster Boats Oy:n markkinointi- ja tuotepäällikkö Henna Forsströmin mukaan veneilyssä laadukkaat tuotteet ja tarvikkeet ovat aina tyylikkäitä ja olennainen osa elämystä.

Millaisia trendejä veneiden sisustuksessa on?

Viime vuosina veneiden suosikkisävyt ovat olleet hyvin maanläheisiä, kuten eri vaalean beigen sekä harmaan sävyjä, eikä trendi tunnu hiipuvan. Monet haluavat veneisiin entistä enemmän luonnonmateriaaleja. Skandinaavinen tyyli selkeine linjoineen ja tietty minimalistisuus ovat trendejä, jotka ovat selkeästi nähtävissä myös veneissä.  Veneissä käytetään yleisesti sisustuksessa paljon puuta. Viime vuosina on myös nähty, että suuret panorama-tyyppiset runkoikkunat ovat tulleet jäädäkseen. Tilantunto, luonnonläheisyys ja valoisuus tulee näiden ikkunoiden ansiosta erittäin isoksi osaksi veneen sisustusta.

Grandezza boat

Miten Grandezza x Balmuir -mallisto syntyi?

Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan ihmisille elämyksiä vesillä. Ihmiset elävät kiireistä arkea, ja samaan aikaan totta kai arvostavat uniikkeja, huippulaatuisia tuotteita. Olimme pitkään ihailleet Balmuirin tarinaa ja upeita tuotteita ja mietimme, että olisi hienoa tarjota niitä asiakkaillemme. Olimme jo jonkin aikaa stailanneet veneitämme Balmuirin tuotteilla messuilla ja kuvauksissa ja kevättalvella 2018 ehdotimme, että kehittäisimme yhdessä veneilyyn sopivan malliston. Uskomme, että asiakkaamme tulevat ihastumaan tähän kauniiseen lopputulokseen, joka sisältää esimerkiksi petivaatteita ja keittiötekstiilejä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon veneen sisustuksessa ja muussa varustelussa?

Veneessä on tiettyjä rajoitteita, kuten se, että tavarat eivät ole särkyviä tai eivät vie liikaa tilaa. Asiakkaamme ovat esteetikkoja, jotka arvostavat kauniita ja tunnelmallisia tiloja. Yhteistyömallisto sisältää esimerkiksi torkkupeittoja ja shaaleja, jotka ovat erittäin käytännöllisiä pohjoismaisessa kesässä, kun illat ja aamut ovat viileitä. Veneilijät arvostavat korkeaa laatua, helppohoitoisuutta ja pitkää käyttöikää – juuri niitä elementtejä, mistä Balmuirin tuotteet on tunnettu.

Grandezza boat interior

Mitkä ovat parhaat veneily- ja purjehduskohteet Suomessa ja maailmalla?

Suomessa Turun saaristo on totta kai vertaansa vailla. Se on täynnä kauniita luonnonsatamia, hyviä ravintoloita ja kahviloita. Ruotsin länsirannikko on tunnettu ainutlaatuisista maisemistaan sekä merenelävistä, kuten hummereista, ostereista ja katkaravuista. Tukholman saaristo on myös täynnä ihania saaria ja kesäpaikkoja kuten Vaxholm ja Sandhamn. Mielenkiintoisia kohteita voi kuitenkin löytää oikeastaan missä päin Eurooppaa vain; niin Sveitsin järvimaisemissa, Nizzan venesatamissa kuin Norjan kauniilla vuonoilla.

Millainen on yrityksenne tarina? Kuinka päädyitte valmistamaan premium-veneitä?

Yrityksemme on perustettu vuona 1990, jolloin kaksi kokenutta ja taitavaa veneenrakentajaa, Osmo Roukala ja Jarmo Kinnunen, alkoivat rakentaa Finnmaster-veneitä. Heitä yhdisti vahva intohimo veneilyä kohtaan, kattava kokemuspohja sekä yhteinen määrätietoinen näkemys täydellisen veneen rakentamisesta. Valikoiman laajennuttua suurempiin veneisiin oli aika tuoda markkinoille jotain ainutlaatuista ja hienostunutta. Vuonna 2005 ensimmäinen Grandezza-vene toimitettiin ylpeälle omistajalleen. Ammattitaitoiset veneenrakentajamme ovat siitä lähtien rakentaneet ja toimittaneet korkealaatuisia, 23‒40-jalkaisia Grandezza-veneitä vaativille veneilijöille ympäri Eurooppaa. Grandezzan lisäksi yrityksemme tuoteportfolioon kuuluu myös Finnmaster-lasikuituveneet ja Finnmaster Husky -alumiiniveneet. 

Balmuir Portofino Grandezza

Millaisia ovat yrityksenne arvot?

Olemme erittäin ylpeitä siitä, että kaikki Grandezzat ovat suomalaista käsityötä. Meillä on tällä hetkellä Suomessa neljä omaa tuotantotehdasta, joista Kalajoella sijaitseva on täysin keskittynyt Grandezza-veneiden valmistukseen. Jokainen veneemme valmistetaan tinkimättömällä laadulla. Meillä on intohimoiset veneenrakentajat, jotka ovat sitoutuneita rakentamaan ensiluokkaisia veneitä. Grandezzat räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Jokainen vene käy läpi yksityiskohtaisen testausohjelman ennen kuin se toimitetaan asiakkaalle. Toimintamme kulmakivi on asiakas. Mietimme paljon sitä, miten omistajat kokevat veneensä, millainen ajotuntuma ja ohjattavuus kussakin veneessä on eri olosuhteissa. Tavoitteenamme on tehdä elämästä veneellä mahdollisimman nautinnollista ja kabiinissa heräämisestä ainutlaatuinen hetki, joka vie pois arjesta.

Grandezza boat