Helpot reseptit jouluun

Tänä jouluna me Balmuirilla haluamme jakaa hyvää mieltä helppojen, jouluisten reseptien muodossa. Nuori pitopalveluyrittäjä Erika Poussa Bakerikalta auttoi meitä luomaan kolme herkullista reseptiä. Miltä kuulostaisivat juustotarjotin aattoillan naposteltavaksi, joululahjaksi sopivat pistaasisuklaafudget ja herkulliset suklaamurukeksit?

Balmuir Christmas

Balmuir Christmas


 

Pistaasisuklaafudge

N. 64 palaa

Ainekset:

350 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
397 g kondensoitua maitoa
30 g voita
ripaus suolaa
150 g kuorettomia pistaasipähkinöitä
Pieni leivontavuoka

1. Pilko suklaa ja pistaasipähkinät pieniksi palasiksi. Voit myös laittaa pistaasipähkinät pieneen muovipussiin ja murskata ne kaulimella saadaksesi rouheamman, epäsymmetrisen murskan.
2. Laita pilkottu suklaa, kondensoitu maito, voi ja suola pannuun ja sulata miedolla lämmöllä hämmentäen.
3. Lisää pistaasipähkinät pannuun ja sekoita hyvin.
4. Vuoraa leivontavuoka leivinpaperilla, jotta jäähtynyt fudge on helpompi saada ulos.
5. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta lastalla.
6. Anna seoksen jäähtyä ja kovettua vähintään kaksi tuntia. Jos sinulla on aikaa, jätä seos jääkaappiin yön yli.
7. Ota kovettunut fudge pois vuoasta ja poista leivinpaperi.
8. Leikkaa epätasaiset reunat, jotta fudge on tasaisen suorakulmion muotoinen.
9. Leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi. Suosittelemme noin 3 x 2,25 cm kokoisia paloja. Vinkki: Voit suunnitella palojen koon valmiiksi hahmottelemalla leikkuukohdat fudgen pintaan veitsen kärjellä.
10. Valmiiksi leikatut palat voi säilyttää jääkaapissa.
11. Vinkki: Kääri palaset sellofaaniin ja viimeistele kauniilla nauhalla. Joululahja on valmis!

 

Käytännölliset keittiötekstiilit >> 

Balmuir Christmas

Balmuir Christmas

 

 Juustotarjotin

4–6 hengelle

Ainekset:


3-4 kimpaletta mieleisiäsi juustoja. Balmuir ja Bakerika käyttivät manchengoa, sinihomejuustoa ja brie-juustoa.
Erilaisia keksejä pohjaksi. Mitä enemmän erilaisia keksejä käytät, sen täydemmältä tarjotin näyttää. Balmuir ja Bakerika käyttivät:
o Kuivattua saaristolaisleipää
o Kahta erilaista ruiskeksiä
o Piparkakkuja
Purkillinen oliiveja ja purkillinen kirsikkahilloa
o Vinkki: Valitse kauniita purnukoita koristamaan tarjotinta
Viinirypäleitä
Paahdettuja manteleita ja muita mieleisiäsi pähkinöitä.
Tummaa suklaata ripauksella merisuolaa
Puolikkaita viikunoita
Rosmariinin oksia
 
Kokoa mielesi mukaan! Aloita juustoilla ja kekseillä ja rakenna kokonaisuus siitä eteenpäin.

 

Koristele pöytä kynttilöillä >>

 

Balmuir Christmas

Balmuir Christmas

 

 Suolaisen makeat suklaamurukeksit

N. 10 isoa keksiä

Ainekset:

100g sokeria
165 g tummaa sokeria
1 tl suolaa
120 g kookosöljyä tai muuta kasvipohjaista öljyä
60g kauramaitoa
185g vehnäjauhoja
½ tl leivontasoodaa
125 g maito- tai leivontasuklaata
125 g valkosuklaata
1 tl vaniljauutetta
Merisuolaa viimeistelyyn


1. Vatkaa yhteen sokeri, tumma sokeri, suola ja kookosöljy suuressa kulhossa.
2. Vatkaa sekaan kauramaito ja vaniljauute, kunnes sokeri on kokonaan liuennut ja taikina on sileää.
3. Siivilöi sekaan jauhot ja leivontasooda ja nostele seos varovasti lastalla sekaisin, varoen sekoittamasta liikaa.
4. Murenna suklaa ja nostele suklaamurut tasaisesti taikinan sekaan.
5. Anna taikinan viilentyä vähintään 30 minuuttia.
6. Esilämmitä uuni 180 °C-asteeseen.
7. Kauho taikina pieniksi palloiksi käyttäen erityistä taikinakauhaa tai jäätelökauhaa. Voit myös käyttää kahta lusikkaa.
8. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja nostele sille taikinapallot. Jätä reilusti tilaa keksien ja pellin reunan väliin, jotta kekseillä on tilaa levitä tasaisesti.
9. Paina hellästi taikinapalloja litteämmäksi ja ripottele niiden pinnalle hyppysellinen merisuolaa.
10. Paista 12-15 minuuttia, kunnes keksit alkavat saada hiukan väriä.
11. Anna keksien jäähtyä ja tarjoile!

 

Inspiraatiota kattaukseen >>

 

 

Balmuir Christmas