Järjestä:

Laadukkaat pellavavaatteet sopivat lomalle ja toimistoon – Uusi BMuir-mallisto

BMuirin tuore mallisto koostuu hienoimmasta pellavasta valmistetuista, klassisista ja monikäyttöisistä vaatteista. Malliston vaatteet on valmistettu 100 % pellavasta Euroopassa. Ensiluokkainen luonnonmateriaali, ajattomat mallit ja neutraalit värit takaavat, että pellavavaatteita on helppo yhdistellä eri tilaisuuksiin sopiviksi. Suunnittelija Niina kertoo lisää malliston synnystä ja pellavavaatteiden ominaisuuksista.

 BMuir pellavavaatteet

 

Mistä BMuir-pellavamallisto sai inspiraationsa?

Kesä 2018 oli ennätyksellisen lämmin myös Suomessa – meiltä kyseltiin paljon pellavavaatteita ja myös myymälöiden henkilökunta toivoi laadukasta pellavaa vaatemalliston materiaaliksi. Pellava on ollut materiaalina Balmuirin kodintekstiileissä mukana alusta lähtien ja se on aina ollut yksi asiakkaidemme suosikeista – tämäkin osaltaan vahvisti inspiraatiota BMuir-pellavavaatemalliston ideoinnissa.

 

Mitkä ovat pellavan etuja vaatemateriaalina?

Laadun ajattomuus ja helppohoitoisuus sekä tietysti pellavan ilmavuus ja laskeutuvuus – nämä ominaisuudet antavat rajattomat mahdollisuudet myös suunnittelulle. Pellavan ajatellaan helposti sopivan vain kesään, mutta yhdistettynä muihin materiaaleihin se toimii myös kevättalveen ja syksyyn. Pellava on myös helppohoitoinen vaatemateriaali, joka ei välttämättä kaipaa esimerkiksi silitystä.

Latizia-kietaisumekkoLivia-pellavatunika

 

Millaiseen käyttöön pellavavaatteet sopivat?

Pellava mielletään yleisesti rennoksi materiaaliksi. BMuir-mallistossa lähtökohtana on kuitenkin ollut ajattomuus ja yhdisteltävyys. Saat esimerkiksi Latizia-kietaisumekosta asustamalla hyvinkin juhlavan ja pukemalla mekon alle esimerkiksi poolon, voit käyttää mekkoa viileämmälläkin säällä. Rohkeimmat pukevat mekon kapealinjaisten housujen päälle. Kauluksellinen Livia-paitatunika sopii erinomaisesti työkäyttöön ja myös jakkumaisesti auki puettuna. Louise-housut ovat rennot ja mukavat, mutta siistit, jolloin ne sopivat täydellisesti paitsi kaupungille, myös esimerkiksi toimistolle. Toki pellava tunnetaan parhaiten erinomaisena hellevaatemateriaalina.

Tutustu pellavavaatteisiin >>

 

Millaisten materiaalien kanssa pellavaa kannattaa yhdistää?

Pellavamateriaali taipuu moneen ja on vaatekaapin klassikkolaatu, sitä on helppo yhdistää erilaisten materiaalien ja kangasstruktuurien sekä kuosien kanssa. Esimerkiksi Balmuirin asustemalliston silkki-, kashmir- ja pellavahuivit sopivat hienosti pellavavaatemalliston kanssa yhdisteltäväksi. 

Linnea-pellavapuseroLinnea-pellavapusero

 

Miten pellavavaatteita kannattaa huoltaa?

Pellavan pesuohjeen mukainen pesu ja muotoilu kosteana riittää hyvin. Tarvittaessa silitys nurjalta puolelta hieman kosteana on nopeaa. Pellavavaatteiden kuivatusta suorassa auringon valossa kannattaa välttää, jotta vaatteiden värit säilyisivät kirkkaana.

Täältä löydät pellavan hoito-ohjeet >>

 
 
Posted in Fashion By Tiina Simola

Pehmeää eleganssia asuun kuin asuun – BMuir-mallisto

 

Balmuirin uusi tuotemerkki BMuir tarjoaa asiakkaille ensiluokkaisen malliston 100% kashmirista valmistettuja neulevaatteita. Syksyn mallistosta löytyy esimerkiksi neuletakkeja ja -paitoja sekä rennot kashmirhousut. Balmuirin suunnittelija Niina kertoo lisää malliston synnystä.

BMuir cashmere clothing

 

Miten ajatus neulevaatemallistosta syntyi?

Neulevaatemallisto on luonnollinen jatkumo Balmuirin upeille luonnonmateriaaleille. Neuleet sopivat hienosti täydentämään valikoimaamme laatua arvostavalle asiakkaalle. Lisäksi Lausanne-kashmirtakista on vuosien saatossa tullut klassikkotuotteemme ja asiakkaamme ovat kysyneet meiltä lisää kashmirneuleita.

BMuir Vicenza sleeveBMuir Venize

 

Mistä BMuir-mallisto sai inspiraationsa?

Yksi maailman parhaimmista luonnonmateriaaleista, 100% kashmir ja intohimo luoda aikaa kestäviä neuleita toimivat inspiraationa mallistoa suunnitellessamme. Halusimme saada aikaan kokonaisuuden, jossa asusteiden ja neuleiden yhdisteltävyys antaisi mahdollisuuksia monipuolisiin asuihin eri tilanteisiin.

BMuir Valeria BMuir Vicenza

 

Millaiselle asiakkaalle mallisto on suunnattu?

BMuir-neulemalliston tuotteet ovat ajattomia klassikoita, jotka on suunnattu tyylitietoiselle, parhaita luonnonmateriaaleja arvostavalle kuluttajalle. Neuleet on mitoitettu eri vartalotyypeille sopiviksi. Mallista riippuen tuotteista löytyvät koot XS–XL.

 

Mikä tekee kashmirista laadukasta?

Mitä hienompaa ja pidempää kashmirkuitu on, sitä laadukkaampaa se on. Kashmirkuidun hienoutta mitataan microneissa. Balmuirin tuotteissa käytetty kashmirkuitu on erittäin hienoa, 15,5–16 micronia, ja 34–36 millimetriä pitkää. Laadukas kashmirtuote nukkaa vähemmän, ja nukkaantuminen vähenee entisestään ensimmäisen pesukerran jälkeen.

Cashmere wool

BMuir-neuleiden kashmirvilla tulee Sisä-Mongoliasta. Kashmirvuohet keritään keväisin kerran vuodessa. Yhdestä vuohesta saadaan kerralla noin 100g laadukasta kashmirvillaa, keskimäärin neuletuotteeseen kuuluu näin ollen 2–4 vuohesta saatava villa. Keritseminen on nykyään koneellista, mutta laadukkaan kashmirvillan erottelu tehdään täysin käsityönä. Keritseminen ei vahingoita vuohta.

 

Miten kashmirvaatteita kannattaa huoltaa?

Pitääksesi tuotteen kauniina ja kestävänä säännöllinen huolto on tärkeää. Kashmirneuleelle tulee antaa lepopäiviä ja sitä on hyvä tuulettaa säännöllisesti. Parhaiten neule pysyy muodossaan, kun säilytät sitä viikattuna. Irtonukan BMuir-tuotteista voi poistaa tuotteen mukana veloituksetta toimitettavalla kashmirkammalla

Balmuir cashmere comb

Ohjeiden mukainen, varovainen vesipesu on mahdollinen, mutta suosittelemme BMuir-tuotteille kuivapesua. Kashmirtuotteiden pesussa käytettävää villapesuainetta voi ostaa esimekiksi luontaistuotekaupoista. Pesun jälkeen neule täytyy muotoilla kosteana ja kuivattaa tasolla. Säännöllisellä huollolla varmistat, että kashmirvaatteesta on iloa vuosiksi eteenpäin.

Posted in Fashion By Tiina Simola

Balmuirin laukku on käsityön taidonnäyte

 

Balmuirin laukkumalliston ajatuksena on ollut luoda tyylikäs ja ajaton mallisto, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia ja monikäyttöisiä. Omilla nimikirjaimilla nimikoitu laukku tuntuu entistäkin erityisemmältä ja on myös erinomainen lahja. Balmuirin ostojohtaja Hanna Seppälä kertoo laukkujen valmistuksesta ja hoidosta ja antaa vinkkinsä sopivan laukun valintaan.

 

Miten Balmuirin laukut valmistetaan?

Balmuir bag manufacturing

Balmuirin laukut valmistetaan maineikkaassa, luksuslaukkuja valmistavassa perheyrityksessä. Yrityksellä on vuosikymmenten mittaiset perinteet laukkujen valmistuksessa ja uskomaton määrä tietotaitoa. Hyvä valmistaja käyttää laadukkaita materiaaleja. Suunnittelijamme mitoittaa laukut käyttötarkoituksen mukaisesti. Monikäyttöisyyteen kiinnitetään huomiota, laukuissa voi esimerkiksi olla useampia hihnoja, jolloin sen voi pukea eri tavoin. 

 

 

Mikä tekee laukusta laadukkaan?

Laadukas laukku kestää pitkään ja luonnollinen nahka patinoituu käytössä kauniisti. Balmuir-laukkumalliston uudet tuotteet valmistetaan luonnollisen pintakuvion omaavasta vasikan nahasta. Materiaali on hyvin kulutusta kestävää ja sen pinta on kauniin eläväinen. Balmuirin laukut tehdään pitkälti käsityönä ja yhden laukun valmistus vaatii kymmeniä eri vaiheita. Laadukkaassa laukussa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu tarkkaan. Esimerkiksi nahan reunat viimeistelymaalataan useaan kertaan. Laukun saumat viimeistellään ja varmistetaan käsiompelein. Jokainen laukku käy läpi huolellisen tarkistusprosessin.

Balmuir bag manufacturing

Balmuir bag manufacturing 

 

 

Millaisia uutuuksia tämän syksyn mallistossa on?

Syksyn malliston upeat uutuuslaukut ovat Evelyn hobo ja Evan tote. Evelyn hobo on tyylikäs katseenvangitsija, joka toimii erinomaisesti jokapäiväisessä käytössä. Evan tote on puolestaan ehdoton työlaukku, joka soveltuu myös miehille. Siihen mahtuu kannettava tietokone ja irrotettavan olkahihnan ansiosta laukkua voi kantaa myös olan yli. Lisäksi malliston muita syksyn uutuustuotteita ovat passikotelo ja matkalaukun nimikortti. Myöhemmin syksyllä valikoimiin tulevat myös uusi Camille-lompakko sekä Chante-korttikotelo.

Balmuir Evan tote

Balmuir Evelyn Hobo

 

 

Kuinka löytää itselleen sopivan laukun?

Laukun valinnassa lähtökohtana on yleensä se, mihin käyttötarkoitukseen laukkua haetaan. Tämän lisäksi kannattaa pohtia, odottaako laukulta korkeaa laatua ja pitkäikäisyyttä, ja kuinka paljon on valmis siihen panostamaan. Värin valinnassa auttaa usein asukokonaisuuksien pohdinta. Minkälaisten vaatteiden kanssa tulet ensisijaisesti käyttämään laukkua? Musta tai kaunis ruskea ovat aina varma valinta, mutta värikäs laukku toimii erinomaisesti yksinkertaisen asun ”jujuna”.

 

Miten laukkua kannattaa hoitaa?

Laukku kannattaa säilyttää valolta suojattuna ja mielellään sen mukana toimitettavassa suojapussissa silloin kun sitä ei käytä. Arkikäytössä laukusta kannattaa pyyhkiä mahdollisimman nopeasti liat ja roiskeet pois. Apuna voi käyttää nihkeää liinaa. Jos nahka kastuu, se pitäisi kuivata huolellisesti. Laukkua voi suojata soveltuvalla nahan hoitoaineella. Herkälle nahalle suunnatulla voiteella voi puolestaan huoltaa nahan pintaa ja saada siihen kauniin kiillon.

Balmuir Elise bag

 

Tutustu Balmuirin laukkumallistoon täältä >

Posted in Fashion By Tiina Simola

Materiaalina kashmir

 

Balmuir kashmir angoravuohi

Balmuir 100% kashmir -tuotteet valmistetaan parhaimmasta Mongolian kashmirista Sisä-Mongoliassa. Kashmirvilla kammataan vuohista, joten eläin ei kärsi villan ottamisesta. Kashmir on sitä hienompaa, mitä korkeammalla eläin elää. Mongoliassa korkealla elävät vuohet omaavat tiheän alusvillan, josta saadaan erittäin hieno kashmirlaatu. Kashmir on lämmin ja kevyt materiaali, joka toimii niin torkkupeitoissa, asusteissa kuin vaatteissakin. Esimerkiksi Balmuirin klassikkotuote, Helsinki-huivi on valmistettu tästä ihanasta materiaalista. 

 

 

Balmuir kashmir  

 

Kashmir on melko helppohoitoinen materiaali. Balmuir suosittelee kashmir-tuotteille säännöllistä tuuletusta. Lisäksi neulottujen sekä tiheästi kudottujen kashmir-tuotteiden siistimisessä voi apuna käyttää Balmuirin kashmir-kampaa. Kemiallinen pesu suositeltavaa, mutta kashmir kestää myös varovaisen käsinpesun kädenlämpöisessä vedessä villapesuaineella.

 

  

Tutustu Balmuirin kashmirtuotteisiin:

Huivit
Pipot
Ponchot
Pannat
Vaatteet

Posted in Fashion By Tiina Simola

Vesimelonismoothie by Kokit ja Potit

 

Ihanaa Kesää!

Tässä helppo ja nopea, vegaaninen smoothieresepti kesäaamiaiselle tai nautittavaksi raikkaana välipalana.

 

VESIMELONISMOOTHIE

By: Kokit ja Potit

200 ml kookoskermaa tai paksua kookosmaitoa

500 g vesimelonia

noin 1 rkl sitruunamehu

noin 2 tl agavesiirappia (tai hunajaa)

muutama jääpala

 

Poista vesimelonista kuori. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

 

Nauti!

Watermelon smoothie

Posted in Fashion By Teija Stenius

Uusi ”My City” -tarinasarja esittelee Balmuirin suosikkikaupunkeja paikallisten silmin. Ensimmäinen tarina vie meidät Tukholmaan, uusimman Balmuir Brand Storen kotikaupunkiin. Ruotsalainen vaikuttaja Vendela Svensson kertoo meille suosikkipaikkansa kaupungista.

B E R N S

”Täydellinen lounaspaikka hyvien ystävien tapaamiseen sekä kahvitteluun terassilla auringon paistaessa. Rakastan miljöötä ja sijainti on superkeskeinen”

 Näckströmsgatan 8

 https://www.berns.se/

R O S E N D A L

”Yksi suosikkipaikoistani luonnonhelmassa, kun tauko kaupungin sykkeestä on tarpeen. Todella kotoisa paikka viettää ruotsalainen fika-tuokio, kävellä puiden lomassa ja rentoutua.”

 Rosendalsvägen 38

 http://www.rosendalstradgard.se/

L Y D M A R  H O T E L

”Ehdoton suosikkipaikkani after workeille! Rakastan sijaintia, sisustusta ja paikan tunnelmaa."

Södra Blasieholmshamnen 2

 https://lydmar.com/

Posted in Fashion By Teija Stenius

Balmuir kid mohair tuotanto Etelä-Afrikassa

 

Balmuir perustettiin intohimosta aitoihin materiaaleihin ja arvostuksesta perinteisiä käsityötaitoja kohtaan. Alusta lähtien olemme sitoutuneet työskentelemään perheyritysten ja tavarantoimittajien kanssa, jotka jakavat kanssamme samat eettiset arvot. Osaa yhteistyökumppaneista olemme myös rahoittaneet ja tukeneet heidän ammattitaitoansa.

Haluamme työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat arvomme: laatu, luotettavuus, joustavuus ja aitous. Tavarantoimittajan valinnassa tärkeimmät kriteerit ovat korkea laatu ja perinteet, sekä yrityksen hyvä maine. Balmuir seuraa koko tuotantoketjua raaka-aineen tuotannosta lähtien.

Eläinten oikeuksia valvova kansainvälinen järjestö PETA on raportoinut hiljattain angoravuohien kaltoinkohtelusta farmeilla Etelä-Afrikassa, joka on maailman suurin mohairin tuottaja. Olemme olleet asiasta heti yhteydessä Etelä-Afrikan mohairteollisuuden kattojärjestöön, South African Mohair Industry. Alla on heidän lausuntonsa:

”Etelä-Afrikassa on noin 1000 tilaa, joilla tuotetaan mohairia. Näistä 1000 tilasta noin 700 kasvattajaa tuottaa suuria määriä mohairia kaupalliseen tarkoitukseen. Näistä 700 kasvattajasta PETA kertoo vierailleensa 12 tilalla ja olemme tunnistaneet PETAn videoista kaksi tilaa, joilla eläinten kohtelu on kyseenalaista. Nämä tilat on asetettu heti tutkintaan ja heidän lupansa myydä mohairvillaa on hyllytetty, kunnes kolmannen osapuolen tekemä tutkinta valmistuu.”

Balmuirin kid mohair tuotteet valmistetaan kahdessa perheomisteisessa yrityksessä Etelä-Afrikassa. Olemme tehneet molempien valmistajien kanssa yhteistyötä heidän yritystensä ensimetreiltä saakka. Molemmat käyttävät samaa lankatoimittajaa, Samil Natural Fibres ltd. Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara on keskustellut henkilökohtaisesti lankatoimittaja Samilin toimitusjohtaja Michael Brosnahanin kanssa heidän raakamateriaali-hankinnoistaan: 20% heidän käyttämästään mohairista tulee Samilin omilta tiloilta ja 20% yhteistyö-tiloilta, joista Samililla on 50%:n omistusosuus. Nämä materiaalilähteet ovat 100% jäljitettävissä. Loput 60% mohairista Samil ostaa kahden Etelä-Afrikan suurimman välittäjän kautta, CMW and BKB. Välittäjät ostavat mohairia vain kasvattajilta, jotka kohtelevat eläimiä hyvin ja huolehtivat niiden hyvinvoinnista. PETAn raportissa tunnistetuilta tiloilta on evätty oikeus myydä villaa eteenpäin. Lisäksi, jos kasvattaja ei läpäise kolmannen osapuolen tekemää auditointia, lupa myydä mohair-villaa hyllytetään.

Balmuirin ostotiimi menee seuraavan kerran Etelä-Afrikkaan kesäkuussa. Vierailemme molempien valmistajien ja lankatoimittaja Samilin tehtailla sekä angoravuohia kasvattavilla tiloilla varmistuaksemme tuotantoketjun vastuullisuudesta ja eläinten eettisestä kohtelusta. Vastuullisuus on Balmuirin keskeisiä arvoja ja olemme vastuullista liiketoimintaa edistävän amfori BSCI:n jäsen. Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiinne.

Lisätietoja: info(at)balmuir.fi
Puhelin: +358-50-361-9860

Kid mohair -villa on tehty angora-vuohen karvasta.

Kuvia valmistajiltamme.

Posted in Fashion By Teija Stenius

Ylellinen materiaali Suomesta

 

Balmuirin Aurora-hansikkaat valmistetaan korkealaatuisesta, suomalaisesta poronnahasta. Eleganttien hansikkaiden klassinen värivalikoima on helppo yhdistää tyylikkääseen kaupunkipukeutumiseen. Kashmirvuori tekee hansikkaista lämpimät. Poronnahka on materiaalina ylellinen ja kevyt, mutta kestävä. Balmuirin tuotteissa käytetty poronnahka on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Huippulaadukas nahka on lihatuotannon sivutuote. Balmuirin poronnahkatuotteiden materiaali saadaan Pohjanmaalla Kruunupyyssä sijaitsevalta Ahlskog Tannerylta. Yrityksen toiminnasta kertoo lisää Ahlskog Tanneryn toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

 

Balmuir Aurora hansikkaat smoky grey

 

Milloin ja miten yrityksenne on perustettu?

Hugo Ahlskog perusti jo 1920-luvulla nahkakäsineitä myyvän ja valmistavan yrityksen Ahlskog Oy:n, jonka toiminta jalostui myöhemmin nahantuotantoon. Nykyisissä tiloissa on toimittu jo 1950-luvulta lähtien. Hugo Ahlskogin poika, Matts Ahlskog nosti Ahlskogin nahkatehtaan vuosien myötä arvostetuksi yritykseksi.

Toiminta perustui pitkään lampaannahantuotantoon, mutta 1990-luvulta alkaen poronnahka nousi yrityksen tärkeimmäksi tuotteeksi. Ahlskogin suku luopui nahkatehtaasta vuonna 2006, jonka jälkeen isäni Ilkka Uusitalo kumppaneineen aloitti toiminnan uudelleen vuonna 2007 nimellä Ahlskog Leather. Itse tulin yritykseen mukaan vuonna 2012. Nykyään yritys tunnetaan Ahlskog Tanneryna.

 

Mikko ja Ilkka Uusitalo, Pingotusraamit

 

Mikä on tuotteenne ja erityisosaamisenne? Mikä tekee toiminnastanne uniikkia?

Päätuotteemme on kotimainen poronnahka. Poronnahka on ohuutensa takia vaativaa työstää, mutta erittäin kestävää. Poronmokka on ylellisen pehmeä ja kevyt materiaali, jolla on monia käyttömahdollisuuksia. Koska kyseessä on luonnonmateriaali, lopputulos on aina ainutlaatuinen. Poronnahan lisäksi käsittelemme myös esimerkiksi lampaan- ja peurannahkaa. 

Vastuullisuus on meille tärkeää. 1990-luvulla olimme maailman ensimmäisten ympäristösertifikaatin saaneiden nahkatehtaiden joukossa. Pyrimme minimoimaan jätteen määrän tuotannossamme, käytämme tuotannossamme mahdollisimman vähän vettä ja puhdistamme käyttämämme veden itse lähes juomakelpoiseksi. Suuri osa vastuullisuudesta tulee byrokratian vaatimuksista, mutta samalla se on myös myyntivaltti kansainvälisillä markkinoilla. Euroopassa arvostetaan pohjoismaista vastuullisuutta. Vuonna 2017 voitimme Pariisin Première Vision -muotimessuilla kunniamaininnan parhaasta viimeistelystä kotimaisen valkohäntäpeuran nahalla.

 

Värjättyjä poronnahkoja

 

Millainen tiimi teillä työskentelee?

Meillä on pieni, mutta tehokas tiimi. Isäni Ilkka Uusitalo on edelleen mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Myös entinen toimitusjohtaja Carita Pöntiö on edelleen mukana erityisesti myynnin tukena. Teen itsekin töitä myös tuotannon puolella. Tiimimme on erittäin ammattitaitoinen. Vaikka prosessi on tuttu, luonnontuotteen kanssa työskennellessä tulee aina yllätyksiä, joista on selvitty yhdessä. Olen erittäin tyytyväinen tiimiimme.

 

Mitkä asiat ovat teille tärkeitä päivittäisessä työssä? 

Haluamme tuottaa huippulaadukasta nahkaa sen omilla ehdoilla, nahan laatu määrää sen käyttötarkoituksen. Haluamme säilyttää nahan luonnollisen ilmeen. Tehdastyö ei aina voi olla mukavaa ja jännittävää, joten meille on tärkeää, että työyhteisöllä on hyvä yhteishenki. Huumori auttaa jaksamaan, ja pyrimme siihen, että työtehtävät vaihtelisivat niin, ettei koko päivää tehdä samaa tehtävää.

 

Millaisia ovat yrityksenne arvot?

Laadun lisäksi meille on tärkeää se, että toimintamme on mahdollisimman läpinäkyvää. Kuka tahansa voi tulla tehtaalle tutustumaan toimintaamme. Pyrimme puhtauteen ja siihen, että toiminnastamme syntyy mahdollisimman vähän jätettä. Toiminnassamme näkyy myös persoonallisuus, meille on tärkeää olla yritys, joka herättää mielenkiintoa myös ostoprosessin ulkopuolella.

 

Millaisia visioita teillä on tulevaisuudelle?

Pyrimme kasvattamaan toimintaamme. Tavoitteena on, että olisimme tulevaisuudessa Pohjoismaiden takuutoimittaja poronnahalle. Toiveenamme on myös olla kiinnostava suurien muotibrändien silmissä. 

Kansainvälisten markkinoiden lisäksi kotimainen yhteistyö on meille tärkeää. Tuntuu hyvältä myydä kotimaisia tuotteita kotimaisille asiakkaille. Tällä hetkellä haasteena on, että nahkavuotien hinta on noussut huomattavasti, mikä hillitsee asiakkaiden ostohaluja. Meillä onneksi töitä riittää.

 

Balmuir Aurora-hansikkaat

Posted in Fashion By Tiina Simola
Järjestä: