Järjestä:

Hanna Väyrysen vinkit kashmirin hoitoon

 

Hanna Väyrynen / Strictly Style

Kashmirvaate on ajaton, elegantti ja erityisen mukava valinta viileään päivään. Oikein hoidettuna se myös kestää kauniina pitkään.

Strictly Style -blogista tuttu Hanna Väyrynen suosii kashmiria pukeutumisessaan juuri näistä syistä.

BMuirin kashmirmallistosta Hannan suosikkeja ovat esimerkiksi Valencia-neule, Vita-hame sekä uudet, pörröiset kashmirneuleet.

– Kashmir tuntuu päällä silkkisen pehmeältä ja näyttää aina tyylikkäältä. Kotona päälle on ihana pukea kashmirsukat ja Lausanne-housut, hän vinkkaa.

Vaikka kashmirilla on helposti maine vaativana materiaalina, Hannan mielestä kashmirneuleen pitäminen kauniina on varsin helppoa. Hän luottaa kashmirneuleidensa huollossa viiteen yksinkertaiseen vinkkiin:

 

1. Kiinnitä huomiota kashmirin laatuun jo neuletta ostaessa

– Itse suosin pitkää ja paksua kasmirkuitua. Tällainen neulos miellyttää omaa silmääni jämäkkyydellään. Laadukas kashmir on toki arvokkaampaa, mutta myös kestävämpää. Minulla on edelleen käytössä kashmirneuleita, jotka alun perin kuuluivat isoäidilleni.

 

2. Pese vain tarvittaessa

– Kashmirvaatteet kaipaavat vesipesua harvoin. Itse pesen kashmirneuleen vain silloin, jos siinä on tahra. Muutoin kashmirin raikastukseksi riittää tuuletus käyttökertojen välissä.

BMuirin kashmirneuleet kestävät varovaisen käsinpesun, kunhan pesuohjeita noudatetaan huolellisesti.

 

3. Poista mahdollinen irtonukka kampaamalla

– Kashmir kaipaa silloin tällöin huoltoa kampaamalla. Itselläni ei ole tiettyä sykliä kashmirneuleiden huoltoon, mutta olen huomannut, että uutta neuletta kannattaa kammata aluksi hieman useammin. Ajan myötä hyvin hoidettu kashmir nukkaa aina vain vähemmän. Nykyään ihmiset tietävät vaatteiden huollosta vähän, vaikka pienellä vaivalla neuleesta saa kuin uuden.

Balmuirin kashmirkampa soveltuu tiheästi neulotuille ja kudotuille materiaaleille. Aseta neule tasaiselle alustalle, pidä kampa suorassa neuleen pintaa vasten ja kampaa tasaisesti lyhyin, neuleen suuntaisin vedoin.

 

4. Säilytä kashmirvaatteet viikattuna

– Minulla on kashmirvaatteille oma hylly, jossa säilytän neuleeni siististi viikattuna. Vältän säilyttämästä esimerkiksi neuletakkeja henkarilla, sillä ajan saatossa henkarille ripustetut neuleet venyvät ja menettävät muotoaan.

 

5. Älä huolehdi liikaa

– Kashmirvaatteet, siinä missä muutkin, ovat käyttövaatteita, ja elämässä sattuu ja tapahtuu. Liikaa ei kannata alkaa varoa. Itse suosin kashmiria erityisesti kotona oloasuissa, jolloin haluan ottaa rennosti.

Kashmirin hoito-ohjeet | Kashmirkampa

 

 

 

Hanna Väyrysen kuva: Hanna Väyrynen 

Posted in Fashion By Tiina Simola

BMuirin pellavavaatemallisto saa jatkoa

 

BMuir pellavamallisto

 

Kesällä 2019 alkunsa saanut, suosittu pellavavaatemallisto saa tänä vuonna jatkoa. Uuden pellavavaatemalliston inspiraatio syntyi Ibizan lämpimistä sävyistä. Monikäyttöiset, klassiset pellavavaatteet ovat oiva lisä kevään ja kesän tyyliisi tuoden mukanaan ripauksen vanhan ajan glamouria. Pellavavaatteet on helppo stailata niin arkeen kuin juhlaan.

100 % pellavasta valmistetut mekot, hameet, puserot, tunikat ja housut ovat keveitä ja mukavia päällä. Helppohoitoista pellavaa ei ole välttämätöntä silittää, vaan sen voi muotoilla kosteana. Naiselliset leikkaukset takaavat ajattoman ja elegantin tyylin moneen eri tilanteeseen. Erityisen stone wash -viimeistelykäsittelyn ansiosta pellavavaate on ohut ja kevyt, joten se laskeutuu kauniisti ja tuntuu pehmeältä iholla.

 

BMuir Lily-pellavakauluspaita

BMuir Lily-pellavakauluspaita

 

Klassiset musta, valkoinen ja beige sekä raikkaat koralli ja vaaleansininen luovat harmonisen värikokonaisuuden, joka sointuu kauniisti yhteen myös muiden Balmuirin kevään uutuuksien kanssa. Mallistosta löytyy jotain jokaiselle. Miten olisi trendikäs, midimittainen hame, leveät culotte-housut tai klassinen paitapusero? Toimistoon sopivat esimerkiksi monikäyttöiset tunikat napeilla tai ilman, tai rennon tyylikkäät, kapeat pellavahousut.

 

BMuir-pellavavaatteet valmistetaan Euroopassa

Balmuirin BMuir-pellavavaatteet valmistetaan Liettuassa. Olemme tehneet yhteistyötä saman valmistajan kanssa jo useita vuosia, sillä samalla tehtaalla valmistetaan myös Balmuirin muut pellavatuotteet.

 

BMuir pellavatehdas

BMuir pellavatehdas

 

Liettualaisessa tehtaassa valmistetaan pellavavaatteet aina langan värjäyksestä ompeluun saakka. Tehtaan toiminta noudattaa Liettuan lakia, joka perustuu EU:n asetuksiin, direktiiveihin ja suosituksiin. Esimerkiksi valmistuksessa käytetyt kemikaalit ovat eurooppalaisen REACH-asetusten mukaisia. Pellavakuidut ja käytetyt kemikaalit ovat GOTS-sertifikaatin mukaisia. Tehdas on myös sitoutunut noudattamaan YK:n Global Compact -periaatteita.

 


BMuir pellavamallisto

Posted in Fashion By Tiina Simola

Nanna Susi x Balmuir – Taidetta silkkihuiveissa

Nanna Susi x Balmuir

 

Balmuir lanseeraa kaksi taidesilkkihuivia yhteistyössä taidemaalari Nanna Suden kanssa naistenpäiväviikolla 5. maaliskuuta 2020.

 

– Halusimme luoda taideyhteistyön, joka kunnioittaa upeita vahvoja naisia. Balmuirin tuotteet saavat inspiraatiota Lapin luonnosta, joten Nanna Suden Hetkissä on ikuisuus -näyttelyn teokset kohtaavat täydellisesti myös tämän ideologian kanssa, kertoo Balmuirin toimitusjohtaja Tiina Luhtanen.

 

Nanna Susi / Kuvaaja Maarit Kytöharju

Nanna Susi on suomalainen kuvataiteilija, jonka ekspressiiviseen tyyliin maalatuista teoksista välittyvät voimakkaat värit ja tunteet. Suden kaksi Lappi-aiheista teosta, Kullanhuuhdontaa sekä Piiloja ja löytöjä, heräävät eloon italialaisena silkkinä Nanna Susi x Balmuir -yhteistyön myötä.

 

Ehdotus yhteistyöstä yllätti taiteilijan, mutta hän lähti silti mielellään mukaan. Myös Luhtanen koki yhteistyön positiivisena ja mielenkiintoisena kokemuksena.

– Nanna Suden töissä kiehtovat voimakkaat värit ja tunnelataus. Huivit eivät ole vain kauniita asusteita, vaan taustalta löytyy syvällisempi tarkoitus ja tarina, Luhtanen toteaa.

 

Helmikuussa valmiit huivit kuvattiin tammisissa kehyksissä osana niiden esittämää maisemaa Lapissa.

– ­Halusimme viedä teokset niiden inspiraation lähteelle ja välittää Lapin tunnelmaa myös teosten reunojen ulkopuolelta. Kullanhuuhdontaa-huivi kuvattiin Äkäslompolon Äkäsmyllyn henkeäsalpaavan kauniissa koskimaisemassa, jossa joki jatkaa virtaamista teoksen läpi, kertoo Balmuirin Head of Brand Marketing, Maija Pettersson.

 

– Piiloja ja löytöjä -teoksen kaunis tunturimaisema jatkuu Levi-tunturin huipulta kuvattuna. Kuvausten aikaan Lappiin saapunut täydellinen talvisää loi ihanneolosuhteet. Haasteita aiheutti ainoastaan tunturien huipuilla puhaltanut navakka tuuli, joka ei helpolla antanut huivin laskeutua osaksi kuvausmaisemaa, joten kuvauslokaatiota sekä ajankohtaa jouduttiin metsästämään kauemmin, Pettersson kuvailee.

 

 

Nanna Suden kuvan otti Maarit Kytöharju.

Posted in Fashion By Tiina Simola

Uusi BMuir Alexa Dagmar -mallisto lanseerataan 6.2.2020 

 

BMuir by Alexa Dagmar

 

Syksyllä 2019 Balmuir julkaisi ensimmäisen yhteistyömallistonsa Alexa Dagmarin kanssa. BMuir Alexa Dagmar -mallisto luotiin yhteistyössä Balmuirin suunnittelijoiden ja suomalaisen bloggaajan ja muotivaikuttaja Alexa Dagmarin kanssa. Suuren suosion saavuttanut kashmirvaatemallisto saa jatkoa 6. helmikuuta 2020. Toinen BMuir Alexa Dagmar -mallisto lanseerataan Balmuirin verkkokaupassa sekä Helsinki ja Oulu Brand Storeissa.

BMuir by Alexa Dagmar

BMuir by Alexa Dagmar

 

Mallisto suunniteltiin Helsingin Punavuoressa yhdessä Alexan ja Balmuirin suunnittelijoiden kanssa.  "Ensimmäinen vaatemallistoni Balmuirin kanssa oli unelmieni täyttymys ja yksi tähänastisen urani hienoimpia hetkiä. En meinannut uskoa korviani, kun viime syksynä kuulin, että Balmuir halusi jatkaa yhteistyötä toisen malliston tiimoilta. Olin ujosti ehtinyt unelmoimaan toisesta mallistosta ja samalla miettimään miten malliston tarina jatkuisi,” Alexa kommentoi. 

Malliston pääinspiraationa on toiminut pohjoismainen minimalistinen tyyli. Vaatteet ovat helposti yhdisteltävissä arkeen ja juhlaan ja ne näyttävät ajankohtaisilta vuodesta toiseen. Värimaailma on klassisen harmoninen, luonnonvalkoista, vaaleaa beigeä ja mustaa.

 

BMuir by Alexa Dagmar

BMuir by Alexa Dagmar

 

Toisen malliston pohjaksi otettiin ensimmäisen malliston suosikkituote, lyhythihainen Alexa-kashmirneule. Tyylikäs pooloneule sai parikseen elegantin, 100 % kashmirista valmistetun kynähameen. Halkiot hameen molemmilla sivuilla antavat helmalle liikkuvuutta. Mallistoon kuuluu myös trendikäs Alexa-kashmirneulemekko, jossa on poolokaulus. Rennon ja monikäyttöisen mekon ilmettä voi helposti muuttaa kietomalla vyötärölle mekon mukana toimitettavan vyön.

”Halusin luoda vaatteita, joita vaatekaappini on aina kaivannut: ylellisiä ja ajattomia tuotteita, jotka ovat monikäyttöisiä ja mitä mukavimpia päällä – täydellinen kombo, eikö vain?” Alexa kertoo.

BMuir Alexa Dagmar -mallisto on poistunut valikoimasta.

Tutustu muihin BMuir-kashmirvaatteisiin

 

BMuir by Alexa Dagmar

Posted in Fashion By Tiina Simola

Kevään ensimmäiset merkit BMuir-mallistossa

 

Auringon valon lisääntyessä mieli kaipaa piristystä. BMuir-malliston kevään ensimmäiset uutuudet ovat jo saatavilla verkkokaupassa ja Balmuir Brand Storeissa. Raikkaat pastellisävyt vaaleansininen, vaaleanpunainen, koralli ja vaaleanvihreä tuovat tuulahduksen kevättä tyyliisi.

 BMuir Gail-neuletakki

 

Alpakkamallistomme täydentyy lyhyellä, ribatulla Gail-neuletakilla, joka on saatavilla vaaleansinisenä ja -harmaana, sekä beigenä. Klassinen neuletakki on helppo yhdistää niin farkkujen, hameiden kuin mekkojen kanssa, ja se sopii loistavasti toimistolle ja vapaa-ajan pukeutumiseen. Myös Giselle-neuletakkia on saatavilla uusissa väreissä vaaleansinisenä ja beigenä.

 

BMuir Adriana

Balmuir Adalyn-pipo

Balmuir Adalyn

BMuir Arian

 

Mohair-sekoitteesta valmistetut Arian-neuletakki ja Adriana-neule ovat mallistomme uusimpia tulokkaita. Monikäyttöiset, ilmavat neuleet yhdistyvät kauniisti samasta materiaalista valmistettuihin Adalyn-asusteisiin. Muhkea, ribattu pipo ja kaulaliina lämmittävät ihanasti kirpeän kuulaassa kevättalvessa. Saatavilla on niin herkullisia pastellisävyjä kuin klassista mustaa ja harmaata.

 

 

BMuir Valencia

Balmuir Venla

 

Upeaa Valencia-kashmirneuletta on nyt saatavilla keväisissä sävyissä vaaleansinisenä ja korallina. Ribattu, moderni neule on vaatekaapin taattu suosikki moneen tilaisuuteen. Kashmirmalliston uusin tulokas on kaunis Venla-neuletakki, jonka naiselliset yksityiskohdat, taskut ja rento, suora malli tekevät takista erityisen monikäyttöisen.

 

 

BMuir Adriana

 

Posted in Fashion By Tiina Simola

Yhteistyössä Billebeinon kanssa

BxBB | Balmuir x Billebeino

 

Balmuirin yhteistyömallisto BxBB luotiin yhdessä Billebeinon kanssa. Molempien brändien tunnistettavimmista piirteistä, katumuodin rohkeasta asenteesta ja laadukkaista luonnonmateriaaleista inspiraationsa saaneen malliston lähtökohtana oli luoda tuotteita, joita kuka tahansa, iästä ja sukupuolesta riippumatta, voisi käyttää. Merinovilla-kashmirsekoitteesta valmistetut pipot ja 100 % uudesta villasta valmistetut kaulaliinat sopivat niin miehille kuin naisille. Klassiset, neutraalit värit musta ja tummanharmaa on helppo yhdistää moneen tyyliin. Pipo on lisäksi saatavilla myös Billebeinon punaisena. Asusteet sopivat loistavasti niin kaupungille kuin ulkoiluun. Pyysimme Billebeinon perustaja Ville Leinoa kertomaan meille yrityksestään ja ajatuksistaan yhteistyömallistosta.

 

BxBB | Balmuir x Billebeino

Miten vaatemerkkisi Billebeino sai alkunsa?

Billebeino syntyi Buffalossa pelatessani vielä NHL:ssä. Olin loukkaantuneena ja maalailin paljon. Käytin signeerauksena myöhemmin logoksemme tulevaa merkkiä. Halusimme co-founder Juhani Putkosen kanssa käyttää merkkiä johonkin ja päädyimme tekemään lippiksiä ja pipoja. Kun ne myivät ja kiinnostivat ihmisiä todella paljon, päätimme tehdä muitakin tuotteita. Sillä matkalla olemme edelleen.

Mikä sinua inspiroi Billebeinon parissa?

Eniten inspiroi luova puoli, kasvaminen ja brändin kehittäminen. Inspiroivaa on myös vaatteiden ja uusien erikoisten out of the box -juttujen suunnittelu ja yhteistyöt.

Millainen prosessi oli luoda yhteinen mallisto Balmuirin kanssa?

Balmuir ja Billebeino ovat molemmat tehneet asioita rohkeasti omalla tavallaan. Yritysten kasvutarinoissa on myös paljon samankaltaisuuksia. Yhteistyöprosessi oli selkeä, meillä oli yhtenevät mielipiteet siitä, mitä malliston tulisi olla. Totta kai aikaa yhteistyömalliston ensimmäisistä suunnitelmista lanseeraukseen menee reilusti yli puoli vuotta, mutta prosessi oli suhteellisen helppo ja luontainen viedä maaliin.

Millaiselle asiakkaalle mallisto on suunnattu?

Mallisto on suunniteltu sekä miehille ja naisille, nuorille sekä vähän vanhemmille tyyliniekoille. Olen erittäin tyytyväinen malliston tuotteisiin. Lopputuloksessa näkyvät kivasti molemmat brändit. Tuotteet ovat simppeleitä ja tyylikkäitä, ja uskon, että ne tulevat olemaan suosittuja.

 

Tutustu koko BxBB-mallistoon >>

Posted in Fashion By Tiina Simola
My Paris

Tutustu Pariisiin Balmuirin kanssa

Balmuirin uusi AW19/20-mallisto kuvattiin Pariisissa. Mallisto sai inspiraationsa erityisesti pariisilaisesta tyylistä, joka on samalla sekä vaivaton että elegantti. Tyylin kulmakivenä toimii mutkattomuus nostaen päärooliin värit ja laadukkaat materiaalit.

Mallimme Estefania esittelee meille entisen kotikaupunkinsa suosikkipaikat. Tutustu vinkkeihin alla ja anna ajatusten lentää Pariisin kapeille kujille.

 

 My Paris

 

 

 

LE JARDIN SECRET

"Lounasaikaan kannattaa piipahtaa Le Jardin Secret -nimisessä ravintolassa. Marais-kaupunginosassa sijaitseva ravintola on boheemi, mutta siellä voi aistia pariisilaisen hienostunutta tunnelmaa."

10 Rue des Rosiers

 

 

 

 

 

 

My Paris

 

 

L'ORANGERIE

"Lempimuseoni Pariisissa on ehdottomasti L’Orangerie, joka sijaitsee Tuileries-kaupunginosassa. Museossa on näytillä upeita Monet’n lumpeenkukka-aiheisia maalauksia. Vaikka näyttely on skaalaltaan kapeampi, on se ollut suosittu impressionismin ystävien keskuudessa."

Jardin Tuileries

 

 

 

 

 

 

 

 

My Paris

 

 

My Paris


 

RUE DE BRETAGNE

”Lempialueeni Pariisissa on Rue de Bretagne. Rakastan erityisesti paikan kirpputoria, jossa voi tehdä upeita antiikkilöytöjä.”

Rue de Bretagne

 

My Paris

 

TUO TYYLIISI RIPAUS PARIISIA BALMUIRIN AW19/20-UUTUUSTUOTTEILLA. >

Posted in Fashion By Katri Kaarre


Esittelyssä ensimmäinen yhteistyömallistomme

BMuir by Alexa Dagmar

BMuir by Alexa Dagmar

Balmuirin ensimmäinen yhteistyömallisto, BMuir by Alexa Dagmar, on toteutettu yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme, ihastuttavan Alexa Dagmarin kanssa. Tunnettuna suomalaisena muotivaikuttajana Alexa on täydellinen valinta kumppaniksi ensimmäiselle yhteistyömallistollemme.

Bmuir by Alexa Dagmar -mallisto sisältää laadukkaita kashmirista valmistettuja vaatteita, jotka on suunniteltu täydellisiksi matkakumppaneiksi. Kashmirhousut ribbineuloksella, kellohihoilla varustettu kashmirneule ja lyhythihainen kashmirpoolo ovat helposti yhdisteltävissä toisiinsa. Vaatteita on saatavilla kolmessa maanläheisessä värissä: melange grey, ivory ja sand melange.

"Laadukkaat materiaalit vaatteissa ovat minulle kaiken pukeutumisen lähtökohta, ja jos jotain rakastan, niin kashmiria! Kashmirin pehmeys, hengittävyys sekä lämpö on todella omaa luokkaansa, ja kun sen kerran kokee, ei muu enää kelpaa. Mallistoni pehmeä ja harmoninen värimaailma ammensi inspiraatiota pohjoismaisen minimalistisesta tyylistä, joka on helposti yhdisteltävissä ja näyttää ajankohtaiselta vuodesta toiseen", Alexa kuvailee.

BMuir by Alexa Dagmar

BMuir by Alexa Dagmar

 

BMuir by Alexa Dagmar -kashmirvaatteet on valmistettu Kiinan Sisä-Mongoliassa, jossa tuotetaan 50-60 % koko maailman kashmirlaadusta. Prosessit ja laatu ovat tarkkaan säädeltyjä ja valvonnan alaisia. Lisäksi paikallisilta löytyy maailman paras tietotaito kashmirin laadun kehityksestä ja prosesseista. Malliston toimittaja vastaa koko tuotantoketjusta raakamateriaalin keräämisestä, langan valmistusprosessista sekä vaatteiden vastuullisesta valmistuksesta.

Valmistajalla on Wrap-vastuullisuusauditioinnin luokitus, jossa seurataan mm. tuotanto-olojen turvallisuutta ja työlainsäädännön toteutumista. Balmuirin tuotekehitys vierailee myös säännöllisesti tehtaalla sekä käy läpi tuotantoon ja vastuullisuuteen liittyviä prosesseja. Viimeksi tehtaalla vierailtiin huhti-toukokuussa 2019, jolloin tutustuttiin myös vuohien kerintään paikallisella tilalla.

Mitä hienompaa ja pidempää kashmirkuitu on, sitä laadukkaampaa se on. Kashmirkuidun hienoutta mitataan microneissa. Alexa-mallistossa käytetty kashmirkuitu on erittäin hienoa, 15,5–16 micronia, ja 34–36 millimetriä pitkää. Jokaisen värin pesuviimeistely testataan erikseen, jotta varmistetaan mahdollisimman kestävä lopputulos ilman, että materiaalin pehmeys kärsii. Laadukas kashmirtuote nukkaa vähemmän, ja nukkaantuminen vähenee entisestään ensimmäisen pesukerran jälkeen.

Syksyllä 2019 Balmuir julkaisi ensimmäisen yhteistyömallistonsa Alexa Dagmarin kanssa. Suuren suosion saavuttanut kashmirvaatemallisto sai jatkoa helmikuussa 2020. Mallistot ovat nyt poistuneet valikoimasta.

BMuir by Alexa Dagmar BMuir by Alexa Dagmar

Posted in Fashion By Tiina Simola

Lasi kuohuvaa ja pehmoinen neule – BMuirin alpakkamalliston lanseeraus johdattelee syksyyn

 

BMuir alpakkamallisto

BMuir alpakkamallisto

 

BMuir-vaatemallisto kasvoi viime viikolla kokoelmalla alpakka- ja merinovillasekoitteesta valmistettuja pehmoisia neuleita. Lanseerausta juhlistettiin Balmuirin Brand Storeissa Helsingissä ja Oulussa. Tarjolla oli kuohuvaa ja pientä naposteltavaa ja asiakkaat pääsivät tutustumaan uusiin neuleisiin, niihin sopiviin Grace-asusteisiin sekä osallistumaan arvontaan. Helsingin liikkeellä paikalla oli myös malliston suunnittelija kertomassa tuotteiden synnystä.

 

BMuir alpakkamallisto

BMuir alpakkamallisto

 

– Liikkeellä kävi paljon meidän hyviä kanta-asiakkaita ja heidän kanssaan oli kiva vaihtaa kuulumisia kesän jälkeen. Monet kertoivat lomistaan ja matkoistaan, kertoo Balmuir Brand Store Helsingin myymäläpäällikkö Tommi Setälä.

Moni asiakkaista piipahti liikkeellä ennen kuin jatkoivat iltaa Helsingin Taiteiden Yöhön. Erityisesti kullankeltaiset ja kamelinsävyiset neuleet olivat asiakkaiden mieleen.

Myös Balmuir Brand Store Oulun asiakkaat ottivat malliston vastaan innokkaasti.

Giselle-neuletakki oli asiakkaiden mieleen ja sitä myytiin heti lanseerauspäivänä erityisesti mustana ja harmaana. Moni aikoi palata vielä myöhemminkin shoppailemaan, kertoo Marja Tahvanainen Balmuir Brand Store Oulusta.

 

BMuir alpakkamallistoBMuir alpakkamallisto

 

Alpakasta ja merinovillasta valmistetut vaatteet ovat loistava hankinta syksyyn. Monikäyttöiset neuleet, tunikat ja neuletakit sopivat niin toimistolle kuin vapaa-aikaan. Vaatteita on saatavilla kuudessa ihanassa värissä ja kokoja on saatavilla mallista riippuen välillä XS-XL.

Löydä suosikkisi alpakkamerinovillaneuleistamme >>

 

Yhdistele Grace-asusteisiin >>

 

Tutustu myös alpakkaneuleidemme hoito-ohjeisiin >>

 

Posted in Fashion By Tiina Simola

Laadukkaat pellavavaatteet sopivat lomalle ja toimistoon – Uusi BMuir-mallisto

BMuirin tuore mallisto koostuu hienoimmasta pellavasta valmistetuista, klassisista ja monikäyttöisistä vaatteista. Malliston vaatteet on valmistettu 100 % pellavasta Euroopassa. Ensiluokkainen luonnonmateriaali, ajattomat mallit ja neutraalit värit takaavat, että pellavavaatteita on helppo yhdistellä eri tilaisuuksiin sopiviksi. Suunnittelija Niina kertoo lisää malliston synnystä ja pellavavaatteiden ominaisuuksista.

 BMuir pellavavaatteet

 

Mistä BMuir-pellavamallisto sai inspiraationsa?

Kesä 2018 oli ennätyksellisen lämmin myös Suomessa – meiltä kyseltiin paljon pellavavaatteita ja myös myymälöiden henkilökunta toivoi laadukasta pellavaa vaatemalliston materiaaliksi. Pellava on ollut materiaalina Balmuirin kodintekstiileissä mukana alusta lähtien ja se on aina ollut yksi asiakkaidemme suosikeista – tämäkin osaltaan vahvisti inspiraatiota BMuir-pellavavaatemalliston ideoinnissa.

 

Mitkä ovat pellavan etuja vaatemateriaalina?

Laadun ajattomuus ja helppohoitoisuus sekä tietysti pellavan ilmavuus ja laskeutuvuus – nämä ominaisuudet antavat rajattomat mahdollisuudet myös suunnittelulle. Pellavan ajatellaan helposti sopivan vain kesään, mutta yhdistettynä muihin materiaaleihin se toimii myös kevättalveen ja syksyyn. Pellava on myös helppohoitoinen vaatemateriaali, joka ei välttämättä kaipaa esimerkiksi silitystä.

Latizia-kietaisumekkoLivia-pellavatunika

 

Millaiseen käyttöön pellavavaatteet sopivat?

Pellava mielletään yleisesti rennoksi materiaaliksi. BMuir-mallistossa lähtökohtana on kuitenkin ollut ajattomuus ja yhdisteltävyys. Saat esimerkiksi Latizia-kietaisumekosta asustamalla hyvinkin juhlavan ja pukemalla mekon alle esimerkiksi poolon, voit käyttää mekkoa viileämmälläkin säällä. Rohkeimmat pukevat mekon kapealinjaisten housujen päälle. Kauluksellinen Livia-paitatunika sopii erinomaisesti työkäyttöön ja myös jakkumaisesti auki puettuna. Louise-housut ovat rennot ja mukavat, mutta siistit, jolloin ne sopivat täydellisesti paitsi kaupungille, myös esimerkiksi toimistolle. Toki pellava tunnetaan parhaiten erinomaisena hellevaatemateriaalina.

Tutustu pellavavaatteisiin >>

 

Millaisten materiaalien kanssa pellavaa kannattaa yhdistää?

Pellavamateriaali taipuu moneen ja on vaatekaapin klassikkolaatu, sitä on helppo yhdistää erilaisten materiaalien ja kangasstruktuurien sekä kuosien kanssa. Esimerkiksi Balmuirin asustemalliston silkki-, kashmir- ja pellavahuivit sopivat hienosti pellavavaatemalliston kanssa yhdisteltäväksi. 

Linnea-pellavapuseroLinnea-pellavapusero

 

Miten pellavavaatteita kannattaa huoltaa?

Pellavan pesuohjeen mukainen pesu ja muotoilu kosteana riittää hyvin. Tarvittaessa silitys nurjalta puolelta hieman kosteana on nopeaa. Pellavavaatteiden kuivatusta suorassa auringon valossa kannattaa välttää, jotta vaatteiden värit säilyisivät kirkkaana.

Täältä löydät pellavan hoito-ohjeet >>

 
 
Posted in Fashion By Tiina Simola

Pehmeää eleganssia asuun kuin asuun – BMuir-mallisto

 

Balmuirin uusi tuotemerkki BMuir tarjoaa asiakkaille ensiluokkaisen malliston 100% kashmirista valmistettuja neulevaatteita. Syksyn mallistosta löytyy esimerkiksi neuletakkeja ja -paitoja sekä rennot kashmirhousut. Balmuirin suunnittelija Niina kertoo lisää malliston synnystä.

BMuir cashmere clothing

 

Miten ajatus neulevaatemallistosta syntyi?

Neulevaatemallisto on luonnollinen jatkumo Balmuirin upeille luonnonmateriaaleille. Neuleet sopivat hienosti täydentämään valikoimaamme laatua arvostavalle asiakkaalle. Lisäksi Lausanne-kashmirtakista on vuosien saatossa tullut klassikkotuotteemme ja asiakkaamme ovat kysyneet meiltä lisää kashmirneuleita.

BMuir Vicenza sleeveBMuir Venize

 

Mistä BMuir-mallisto sai inspiraationsa?

Yksi maailman parhaimmista luonnonmateriaaleista, 100% kashmir ja intohimo luoda aikaa kestäviä neuleita toimivat inspiraationa mallistoa suunnitellessamme. Halusimme saada aikaan kokonaisuuden, jossa asusteiden ja neuleiden yhdisteltävyys antaisi mahdollisuuksia monipuolisiin asuihin eri tilanteisiin.

BMuir Valeria BMuir Vicenza

 

Millaiselle asiakkaalle mallisto on suunnattu?

BMuir-neulemalliston tuotteet ovat ajattomia klassikoita, jotka on suunnattu tyylitietoiselle, parhaita luonnonmateriaaleja arvostavalle kuluttajalle. Neuleet on mitoitettu eri vartalotyypeille sopiviksi. Mallista riippuen tuotteista löytyvät koot XS–XL.

 

Mikä tekee kashmirista laadukasta?

Mitä hienompaa ja pidempää kashmirkuitu on, sitä laadukkaampaa se on. Kashmirkuidun hienoutta mitataan microneissa. Balmuirin tuotteissa käytetty kashmirkuitu on erittäin hienoa, 15,5–16 micronia, ja 34–36 millimetriä pitkää. Laadukas kashmirtuote nukkaa vähemmän, ja nukkaantuminen vähenee entisestään ensimmäisen pesukerran jälkeen.

Cashmere wool

BMuir-neuleiden kashmirvilla tulee Sisä-Mongoliasta. Kashmirvuohet keritään keväisin kerran vuodessa. Yhdestä vuohesta saadaan kerralla noin 100g laadukasta kashmirvillaa, keskimäärin neuletuotteeseen kuuluu näin ollen 2–4 vuohesta saatava villa. Keritseminen on nykyään koneellista, mutta laadukkaan kashmirvillan erottelu tehdään täysin käsityönä. Keritseminen ei vahingoita vuohta.

 

Miten kashmirvaatteita kannattaa huoltaa?

Pitääksesi tuotteen kauniina ja kestävänä säännöllinen huolto on tärkeää. Kashmirneuleelle tulee antaa lepopäiviä ja sitä on hyvä tuulettaa säännöllisesti. Parhaiten neule pysyy muodossaan, kun säilytät sitä viikattuna. Irtonukan BMuir-tuotteista voi poistaa kashmirkamman avulla

Balmuir cashmere comb

Ohjeiden mukainen, varovainen vesipesu on mahdollinen, mutta suosittelemme BMuir-tuotteille kuivapesua. Kashmirtuotteiden pesussa käytettävää villapesuainetta voi ostaa esimekiksi luontaistuotekaupoista. Pesun jälkeen neule täytyy muotoilla kosteana ja kuivattaa tasolla. Säännöllisellä huollolla varmistat, että kashmirvaatteesta on iloa vuosiksi eteenpäin.

Posted in Fashion By Tiina Simola

Balmuirin laukku on käsityön taidonnäyte

 

Balmuirin laukkumallisto koostuu tyylikkäistä ja monikäyttöisistä  ja klassisista nahkaisista käsilaukuista ja olkalaukuista. Balmuirin nahkalaukkuun on mahdollista saada myös nimikointi. Omilla nimikirjaimilla nimikoitu laukku tuntuu entistäkin erityisemmältä ja on myös erinomainen lahja. Balmuirin ostojohtaja Hanna kertoo laukkujen valmistuksesta ja hoidosta ja antaa vinkkinsä sopivan laukun valintaan.

 

Miten Balmuirin laukut valmistetaan?

Balmuir bag manufacturing

Balmuirin laukut valmistetaan maineikkaassa, luksuslaukkuja valmistavassa perheyrityksessä. Yrityksellä on vuosikymmenten mittaiset perinteet laukkujen valmistuksessa ja uskomaton määrä tietotaitoa. Hyvä valmistaja käyttää laadukkaita materiaaleja. Suunnittelijamme mitoittaa laukut käyttötarkoituksen mukaisesti. Monikäyttöisyyteen kiinnitetään huomiota, laukuissa voi esimerkiksi olla useampia hihnoja, jolloin sen voi pukea eri tavoin. 

 

 

Mikä tekee laukusta laadukkaan?

Laadukas laukku kestää pitkään ja luonnollinen nahka patinoituu käytössä kauniisti. Balmuir-laukkumalliston uudet tuotteet valmistetaan luonnollisen pintakuvion omaavasta vasikan nahasta. Materiaali on hyvin kulutusta kestävää ja sen pinta on kauniin eläväinen. Balmuirin laukut tehdään pitkälti käsityönä ja yhden laukun valmistus vaatii kymmeniä eri vaiheita. Laadukkaassa laukussa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu tarkkaan. Esimerkiksi nahan reunat viimeistelymaalataan useaan kertaan. Laukun saumat viimeistellään ja varmistetaan käsiompelein. Jokainen laukku käy läpi huolellisen tarkistusprosessin.

Balmuir bag manufacturing

Balmuir bag manufacturing 

 

 

Millaisia uutuuksia tämän syksyn mallistossa on?

Syksyn malliston upeat uutuuslaukut ovat Evelyn hobo ja Evan tote. Evelyn hobo on tyylikäs katseenvangitsija, joka toimii erinomaisesti jokapäiväisessä käytössä. Evan tote on puolestaan ehdoton työlaukku, joka soveltuu myös miehille. Siihen mahtuu kannettava tietokone ja irrotettavan olkahihnan ansiosta laukkua voi kantaa myös olan yli. Lisäksi malliston muita syksyn uutuustuotteita ovat passikotelo ja matkalaukun nimikortti. Myöhemmin syksyllä valikoimiin tulevat myös uusi Camille-lompakko sekä Chante-korttikotelo.

Balmuir Evan tote

Balmuir Evelyn Hobo

 

 

Kuinka löytää itselleen sopivan laukun?

Laukun valinnassa lähtökohtana on yleensä se, mihin käyttötarkoitukseen laukkua haetaan. Tämän lisäksi kannattaa pohtia, odottaako laukulta korkeaa laatua ja pitkäikäisyyttä, ja kuinka paljon on valmis siihen panostamaan. Värin valinnassa auttaa usein asukokonaisuuksien pohdinta. Minkälaisten vaatteiden kanssa tulet ensisijaisesti käyttämään laukkua? Musta tai kaunis ruskea ovat aina varma valinta, mutta värikäs laukku toimii erinomaisesti yksinkertaisen asun ”jujuna”.

 

Miten laukkua kannattaa hoitaa?

Laukku kannattaa säilyttää valolta suojattuna ja mielellään sen mukana toimitettavassa suojapussissa silloin kun sitä ei käytä. Arkikäytössä laukusta kannattaa pyyhkiä mahdollisimman nopeasti liat ja roiskeet pois. Apuna voi käyttää nihkeää liinaa. Jos nahka kastuu, se pitäisi kuivata huolellisesti. Laukkua voi suojata soveltuvalla nahan hoitoaineella. Herkälle nahalle suunnatulla voiteella voi puolestaan huoltaa nahan pintaa ja saada siihen kauniin kiillon.

Balmuir Elise bag

 

Tutustu Balmuirin laukkumallistoon täältä >

Posted in Fashion By Tiina Simola

Materiaalina kashmir

 

Balmuir kashmir angoravuohi

Balmuir 100% kashmir -tuotteet valmistetaan parhaimmasta Mongolian kashmirista Sisä-Mongoliassa. Kashmirvilla kammataan vuohista, joten eläin ei kärsi villan ottamisesta. Kashmir on sitä hienompaa, mitä korkeammalla eläin elää. Mongoliassa korkealla elävät vuohet omaavat tiheän alusvillan, josta saadaan erittäin hieno kashmirlaatu. Kashmir on lämmin ja kevyt materiaali, joka toimii niin torkkupeitoissa, asusteissa kuin vaatteissakin. Esimerkiksi Balmuirin klassikkotuote, Helsinki-huivi on valmistettu tästä ihanasta materiaalista. 

 

 

Balmuir kashmir  

 

Kashmir on melko helppohoitoinen materiaali. Balmuir suosittelee kashmir-tuotteille säännöllistä tuuletusta. Lisäksi neulottujen sekä tiheästi kudottujen kashmir-tuotteiden siistimisessä voi apuna käyttää Balmuirin kashmir-kampaa. Kemiallinen pesu suositeltavaa, mutta kashmir kestää myös varovaisen käsinpesun kädenlämpöisessä vedessä villapesuaineella.

 

  

Tutustu Balmuirin kashmirtuotteisiin:

Huivit
Pipot
Ponchot
Pannat
Vaatteet

Posted in Fashion By Tiina Simola

Vesimelonismoothie by Kokit ja Potit

 

Ihanaa Kesää!

Tässä helppo ja nopea, vegaaninen smoothieresepti kesäaamiaiselle tai nautittavaksi raikkaana välipalana.

 

VESIMELONISMOOTHIE

By: Kokit ja Potit

200 ml kookoskermaa tai paksua kookosmaitoa

500 g vesimelonia

noin 1 rkl sitruunamehu

noin 2 tl agavesiirappia (tai hunajaa)

muutama jääpala

 

Poista vesimelonista kuori. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

 

Nauti!

Watermelon smoothie

Posted in Fashion By Teija Stenius

Uusi ”My City” -tarinasarja esittelee Balmuirin suosikkikaupunkeja paikallisten silmin. Ensimmäinen tarina vie meidät Tukholmaan, uusimman Balmuir Brand Storen kotikaupunkiin. Ruotsalainen vaikuttaja Vendela Svensson kertoo meille suosikkipaikkansa kaupungista.

B E R N S

”Täydellinen lounaspaikka hyvien ystävien tapaamiseen sekä kahvitteluun terassilla auringon paistaessa. Rakastan miljöötä ja sijainti on superkeskeinen”

 Näckströmsgatan 8

 https://www.berns.se/

R O S E N D A L

”Yksi suosikkipaikoistani luonnonhelmassa, kun tauko kaupungin sykkeestä on tarpeen. Todella kotoisa paikka viettää ruotsalainen fika-tuokio, kävellä puiden lomassa ja rentoutua.”

 Rosendalsvägen 38

 http://www.rosendalstradgard.se/

L Y D M A R  H O T E L

”Ehdoton suosikkipaikkani after workeille! Rakastan sijaintia, sisustusta ja paikan tunnelmaa."

Södra Blasieholmshamnen 2

 https://lydmar.com/

Posted in Fashion By Teija Stenius

Balmuir kid mohair tuotanto Etelä-Afrikassa

 

Balmuir perustettiin intohimosta aitoihin materiaaleihin ja arvostuksesta perinteisiä käsityötaitoja kohtaan. Alusta lähtien olemme sitoutuneet työskentelemään perheyritysten ja tavarantoimittajien kanssa, jotka jakavat kanssamme samat eettiset arvot. Osaa yhteistyökumppaneista olemme myös rahoittaneet ja tukeneet heidän ammattitaitoansa.

Haluamme työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat arvomme: laatu, luotettavuus, joustavuus ja aitous. Tavarantoimittajan valinnassa tärkeimmät kriteerit ovat korkea laatu ja perinteet, sekä yrityksen hyvä maine. Balmuir seuraa koko tuotantoketjua raaka-aineen tuotannosta lähtien.

Eläinten oikeuksia valvova kansainvälinen järjestö PETA on raportoinut hiljattain angoravuohien kaltoinkohtelusta farmeilla Etelä-Afrikassa, joka on maailman suurin mohairin tuottaja. Olemme olleet asiasta heti yhteydessä Etelä-Afrikan mohairteollisuuden kattojärjestöön, South African Mohair Industry. Alla on heidän lausuntonsa:

”Etelä-Afrikassa on noin 1000 tilaa, joilla tuotetaan mohairia. Näistä 1000 tilasta noin 700 kasvattajaa tuottaa suuria määriä mohairia kaupalliseen tarkoitukseen. Näistä 700 kasvattajasta PETA kertoo vierailleensa 12 tilalla ja olemme tunnistaneet PETAn videoista kaksi tilaa, joilla eläinten kohtelu on kyseenalaista. Nämä tilat on asetettu heti tutkintaan ja heidän lupansa myydä mohairvillaa on hyllytetty, kunnes kolmannen osapuolen tekemä tutkinta valmistuu.”

Balmuirin kid mohair tuotteet valmistetaan perheomisteisessa yrityksessä Etelä-Afrikassa. Olemme tehneet valmistajan kanssa yhteistyötä yritysten ensimetreiltä saakka. Yritys käyttää lankatoimittajana Samil Natural Fibres ltd. Balmuirin toimitusjohtaja on keskustellut henkilökohtaisesti lankatoimittaja Samilin toimitusjohtaja Michael Brosnahanin kanssa heidän raakamateriaali-hankinnoistaan: 20 % heidän käyttämästään mohairista tulee Samilin omilta tiloilta ja 20 % yhteistyö-tiloilta, joista Samililla on 50 %:n omistusosuus. Nämä materiaalilähteet ovat  jäljitettävissä. Loput 60 % mohairista Samil ostaa kahden Etelä-Afrikan suurimman välittäjän kautta, CMW and BKB. Välittäjät ostavat mohairia vain kasvattajilta, jotka kohtelevat eläimiä hyvin ja huolehtivat niiden hyvinvoinnista. PETAn raportissa tunnistetuilta tiloilta on evätty oikeus myydä villaa eteenpäin. Lisäksi, jos kasvattaja ei läpäise kolmannen osapuolen tekemää auditointia, lupa myydä mohair-villaa hyllytetään.

Lisätietoja: info(at)balmuir.fi
Puhelin: +358-50-361-9860

Kid mohair -villa on tehty angora-vuohen karvasta.

Kuvia valmistajiltamme.

Posted in Fashion By Teija Stenius

Ylellinen materiaali Suomesta

 

Balmuirin Aurora-hansikkaat valmistetaan korkealaatuisesta, suomalaisesta poronnahasta. Eleganttien hansikkaiden klassinen värivalikoima on helppo yhdistää tyylikkääseen kaupunkipukeutumiseen. Kashmirvuori tekee hansikkaista lämpimät. Poronnahka on materiaalina ylellinen ja kevyt, mutta kestävä. Balmuirin tuotteissa käytetty poronnahka on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Huippulaadukas nahka on lihatuotannon sivutuote. Balmuirin poronnahkatuotteiden materiaali saadaan Pohjanmaalla Kruunupyyssä sijaitsevalta Ahlskog Tannerylta. Yrityksen toiminnasta kertoo lisää Ahlskog Tanneryn toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

 

Balmuir Aurora hansikkaat smoky grey

 

Milloin ja miten yrityksenne on perustettu?

Hugo Ahlskog perusti jo 1920-luvulla nahkakäsineitä myyvän ja valmistavan yrityksen Ahlskog Oy:n, jonka toiminta jalostui myöhemmin nahantuotantoon. Nykyisissä tiloissa on toimittu jo 1950-luvulta lähtien. Hugo Ahlskogin poika, Matts Ahlskog nosti Ahlskogin nahkatehtaan vuosien myötä arvostetuksi yritykseksi.

Toiminta perustui pitkään lampaannahantuotantoon, mutta 1990-luvulta alkaen poronnahka nousi yrityksen tärkeimmäksi tuotteeksi. Ahlskogin suku luopui nahkatehtaasta vuonna 2006, jonka jälkeen isäni Ilkka Uusitalo kumppaneineen aloitti toiminnan uudelleen vuonna 2007 nimellä Ahlskog Leather. Itse tulin yritykseen mukaan vuonna 2012. Nykyään yritys tunnetaan Ahlskog Tanneryna.

 

Mikko ja Ilkka Uusitalo, Pingotusraamit

 

Mikä on tuotteenne ja erityisosaamisenne? Mikä tekee toiminnastanne uniikkia?

Päätuotteemme on kotimainen poronnahka. Poronnahka on ohuutensa takia vaativaa työstää, mutta erittäin kestävää. Poronmokka on ylellisen pehmeä ja kevyt materiaali, jolla on monia käyttömahdollisuuksia. Koska kyseessä on luonnonmateriaali, lopputulos on aina ainutlaatuinen. Poronnahan lisäksi käsittelemme myös esimerkiksi lampaan- ja peurannahkaa. 

Vastuullisuus on meille tärkeää. 1990-luvulla olimme maailman ensimmäisten ympäristösertifikaatin saaneiden nahkatehtaiden joukossa. Pyrimme minimoimaan jätteen määrän tuotannossamme, käytämme tuotannossamme mahdollisimman vähän vettä ja puhdistamme käyttämämme veden itse lähes juomakelpoiseksi. Suuri osa vastuullisuudesta tulee byrokratian vaatimuksista, mutta samalla se on myös myyntivaltti kansainvälisillä markkinoilla. Euroopassa arvostetaan pohjoismaista vastuullisuutta. Vuonna 2017 voitimme Pariisin Première Vision -muotimessuilla kunniamaininnan parhaasta viimeistelystä kotimaisen valkohäntäpeuran nahalla.

 

Värjättyjä poronnahkoja

 

Millainen tiimi teillä työskentelee?

Meillä on pieni, mutta tehokas tiimi. Isäni Ilkka Uusitalo on edelleen mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Myös entinen toimitusjohtaja Carita Pöntiö on edelleen mukana erityisesti myynnin tukena. Teen itsekin töitä myös tuotannon puolella. Tiimimme on erittäin ammattitaitoinen. Vaikka prosessi on tuttu, luonnontuotteen kanssa työskennellessä tulee aina yllätyksiä, joista on selvitty yhdessä. Olen erittäin tyytyväinen tiimiimme.

 

Mitkä asiat ovat teille tärkeitä päivittäisessä työssä? 

Haluamme tuottaa huippulaadukasta nahkaa sen omilla ehdoilla, nahan laatu määrää sen käyttötarkoituksen. Haluamme säilyttää nahan luonnollisen ilmeen. Tehdastyö ei aina voi olla mukavaa ja jännittävää, joten meille on tärkeää, että työyhteisöllä on hyvä yhteishenki. Huumori auttaa jaksamaan, ja pyrimme siihen, että työtehtävät vaihtelisivat niin, ettei koko päivää tehdä samaa tehtävää.

 

Millaisia ovat yrityksenne arvot?

Laadun lisäksi meille on tärkeää se, että toimintamme on mahdollisimman läpinäkyvää. Kuka tahansa voi tulla tehtaalle tutustumaan toimintaamme. Pyrimme puhtauteen ja siihen, että toiminnastamme syntyy mahdollisimman vähän jätettä. Toiminnassamme näkyy myös persoonallisuus, meille on tärkeää olla yritys, joka herättää mielenkiintoa myös ostoprosessin ulkopuolella.

 

Millaisia visioita teillä on tulevaisuudelle?

Pyrimme kasvattamaan toimintaamme. Tavoitteena on, että olisimme tulevaisuudessa Pohjoismaiden takuutoimittaja poronnahalle. Toiveenamme on myös olla kiinnostava suurien muotibrändien silmissä. 

Kansainvälisten markkinoiden lisäksi kotimainen yhteistyö on meille tärkeää. Tuntuu hyvältä myydä kotimaisia tuotteita kotimaisille asiakkaille. Tällä hetkellä haasteena on, että nahkavuotien hinta on noussut huomattavasti, mikä hillitsee asiakkaiden ostohaluja. Meillä onneksi töitä riittää.

 

Balmuir Aurora-hansikkaat

Posted in Fashion By Tiina Simola
Järjestä: