Balmuir kid mohair tuotanto Etelä-Afrikassa

 

Balmuir perustettiin intohimosta aitoihin materiaaleihin ja arvostuksesta perinteisiä käsityötaitoja kohtaan. Alusta lähtien olemme sitoutuneet työskentelemään perheyritysten ja tavarantoimittajien kanssa, jotka jakavat kanssamme samat eettiset arvot. Osaa yhteistyökumppaneista olemme myös rahoittaneet ja tukeneet heidän ammattitaitoansa.

Haluamme työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat arvomme: laatu, luotettavuus, joustavuus ja aitous. Tavarantoimittajan valinnassa tärkeimmät kriteerit ovat korkea laatu ja perinteet, sekä yrityksen hyvä maine. Balmuir seuraa koko tuotantoketjua raaka-aineen tuotannosta lähtien.

Eläinten oikeuksia valvova kansainvälinen järjestö PETA on raportoinut hiljattain angoravuohien kaltoinkohtelusta farmeilla Etelä-Afrikassa, joka on maailman suurin mohairin tuottaja. Olemme olleet asiasta heti yhteydessä Etelä-Afrikan mohairteollisuuden kattojärjestöön, South African Mohair Industry. Alla on heidän lausuntonsa:

”Etelä-Afrikassa on noin 1000 tilaa, joilla tuotetaan mohairia. Näistä 1000 tilasta noin 700 kasvattajaa tuottaa suuria määriä mohairia kaupalliseen tarkoitukseen. Näistä 700 kasvattajasta PETA kertoo vierailleensa 12 tilalla ja olemme tunnistaneet PETAn videoista kaksi tilaa, joilla eläinten kohtelu on kyseenalaista. Nämä tilat on asetettu heti tutkintaan ja heidän lupansa myydä mohairvillaa on hyllytetty, kunnes kolmannen osapuolen tekemä tutkinta valmistuu.”

Balmuirin kid mohair tuotteet valmistetaan perheomisteisessa yrityksessä Etelä-Afrikassa. Olemme tehneet valmistajan kanssa yhteistyötä yritysten ensimetreiltä saakka. Yritys käyttää lankatoimittajana Samil Natural Fibres ltd. Balmuirin toimitusjohtaja on keskustellut henkilökohtaisesti lankatoimittaja Samilin toimitusjohtaja Michael Brosnahanin kanssa heidän raakamateriaali-hankinnoistaan: 20 % heidän käyttämästään mohairista tulee Samilin omilta tiloilta ja 20 % yhteistyö-tiloilta, joista Samililla on 50 %:n omistusosuus. Nämä materiaalilähteet ovat  jäljitettävissä. Loput 60 % mohairista Samil ostaa kahden Etelä-Afrikan suurimman välittäjän kautta, CMW and BKB. Välittäjät ostavat mohairia vain kasvattajilta, jotka kohtelevat eläimiä hyvin ja huolehtivat niiden hyvinvoinnista. PETAn raportissa tunnistetuilta tiloilta on evätty oikeus myydä villaa eteenpäin. Lisäksi, jos kasvattaja ei läpäise kolmannen osapuolen tekemää auditointia, lupa myydä mohair-villaa hyllytetään.

Lisätietoja: info(at)balmuir.fi
Puhelin: +358-50-361-9860

Kid mohair -villa on tehty angora-vuohen karvasta.

Kuvia valmistajiltamme.