Balmuir

Balmuir on kansainvälinen lifestyle-brändi, jonka tuotevalikoima muodostuu vaatteista, asusteista, sisustus- ja lahjatuotteista sekä luonnonkosmetiikasta. Tuotteemme valmistetaan korkealaatuisista luonnonmateriaaleista perinteisiä käsityömenetelmiä kunnioittaen.

Arvot ja inspiraatio

Balmuirin synnyinsija on Pohjois-Suomessa, missä luonto ympäröi päivittäistä elämää ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Kaikki suunnittelutyö tehdään Suomessa, Helsingin Punavuoressa. Kauniissa miljöössä inspiraatio muuttuu mallistoiksi.

Saamme inspiraatiota Balmuirin ajattomiin tuotteisiin kotimaan lisäksi myös matkoilta. Tuotteidemme nimistä voikin usein päätellä, mistä päin maailmaa mallisto on saanut vaikutteita. Como- ja Verona-silkkihuivimme saivat inspiraationsa Italiasta, missä ne myös valmistetaan. St. Moritz -pipojen säihke on peräisin Alppien kimaltavilta hangilta. Suomen kaunis pääkaupunki on innoittanut Helsinki-mallistoa.

Yrityksemme arvoja ovat laatu, luotettavuus, joustavuus ja aitous. Näitä arvoja haluamme vaalia jokapäiväisessä työssä läpi tuotantoketjujen. Uskomme, että korkea laatu on aina muodissa.

Mallistot

Balmuirin asustemallisto sisältää mm. huiveja, ponchoja, laukkuja ja hattuja. Sekä syksy/talvi- että kevät/kesämallistomme noudattavat neutraaleja, luonnonläheisiä väriteemoja, jotka maustamme viimeisimmillä trendiväreillä. Käytämme tuotteissa luonnonmateriaaleja parhaimpien tuoteominaisuuksien luomiseksi.

BMuir on Balmuirille kuuluva vaatemerkki. BMuir-vaatemallistomme koostuu laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistetuista, ajattomista vaatteista, jotka ovat helposti yhdisteltävissä niin toisiinsa kuin Balmuirin muihin asusteisiin.

Balmuirin sisustusmallisto on yhtenäinen kokonaisuus, jolla luodaan ylellistä tunnelmaa eri tiloihin. Balmuirin kodintekstiileillä ja sisustustuotteilla somistetaan kotien lisäksi myös korkeatasoisia hotelleja sekä ravintoloita, joissa tuotteilta vaaditaan korkean laadun ja näyttävyyden lisäksi helppohoitoisuutta ja pitkää käyttöikää.


Valmistus ja materiaalit

Kaikki Balmuirin tuotteet on valmistettu tarkoin valituissa yrityksissä. Yli puolet tuotteistamme tulee Euroopasta. Haluamme työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat saman arvomaailman kanssamme. Arvostamme yhteistyössä rehellisyyttä, avoimuutta ja vastuullisuutta. Haluamme että toiminnassamme yhdistyvät inhimillisyys ja osapuolten keskinäinen kunnioitus. 

Balmuirin nahkalaukkumallisto on tehty Euroopassa korkealaatuisesta nahasta. Kashmirhuivimme ovat peräisin Sisä-Mongoliasta, jonka kashmiria on kuvailtu maailman hienoimmaksi. Upean pehmeät ja lämpimät kid mohair -huivit ja peitot valmistetaan ja viimeistellään huolellisena käsityönä. Balmuirin baby alpakka -huivit ja -peitteet valmistetaan silkkisen pehmeästä alpakanvillasta. BMuir-mallistosta löytyy kashmirista, alpakka-merinovillasekoitteesta ja pellavasta valmistettuja klassisia vaatteita naisille.

Balmuirin pellavamalliston tuotteet ommellaan Euroopassa pellavasta, jossa on sopivasti vanhanajan tuntua. Puuvillatuotteissamme käytetään sekä Egyptin puuvillaa että hienointa Supima-puuvillaa.