Balmuirin tarina

 

Tarina

Balmuir sai alkunsa vuonna 2007 kun perustaja, Heidi Jaara, seurasi suurta intohimoaan laadukkaita materiaaleja sekä arvostusta korkealaatuista käsityötä kohtaan. Laadukkaat materiaalit ja käsityö ovat kulkeneet Jaaran elämässä jo lapsuudesta asti, sillä hän peri arvostuksen kauniita ja laadukkaita esineitä kohtaan lapsuuden kodistaan.

Heidi loi pitkän uran Nokialla erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä. Matkustaessaan työnsä puolesta ympäri maailmaa, Heidi kantoi mukanaan pientä muistikirjaa, minne hän keräsi inspiraatiota ja ideoita omasta yrityksestään. Hänen suurin toiveensa oli luoda tuotteita, jotka ovat tehty niin kuin ne tehtiin vanhoina hyvinä aikoina.

Heidi päätti jättää uran Nokialla ja laittoi kaiken energiansa luodakseen jotakin aivan erityislaatuista. Heidin tavoitteena oli luoda arjen ylellisyyttä laadukkailla ja eettisillä tuotteilla, joissa laatu sekä näkyy että tuntuu.

Balmuir Aurora borealis

Arvot ja inspiraatio

Balmuir syntyi Pohjois-Suomessa, missä luonto ympäröi päivittäistä elämää. Pohjois-Suomi on paikka, missä luonto vaihtaa upeita asujaan eri vuodenaikojen mukaan. Siellä voi nähdä revontulien loimuavan, porojen laiduntavan ja joutsenet pesimässä keskiyön auringon alla. Se on paikka, missä ihmiset edelleen uskovat hyvyyteen ja onni löytyy pienistä asioista. Rehellisyys ja luottamus luovat perustan ihmisten kanssakäymiselle. Näistä asioista muodostuu myös Balmuirin arvomaailma.

Pohjoisen luonnon lisäksi inspiroidumme matkaillessamme ja tavatessamme uusia ihmisiä. Pariisi, Ranskan ja Italian Riviera, Toscana, Lago Maggiore -järviseutu ja Tokio ovat merkittävällä osalla vaikuttaneet luovaan työhömme.

Yrityksemme arvoja ovat laatu, luotettavuus, joustavuus ja aitous. Me uskomme, että korkea laatu on aina muodissa.

Mallisto

Balmuir on kansainvälinen lifestyle -brändi, jonka tuotevalikoima muodostuu sisustus- ja lahjatuotteista, muotiasusteista ja luonnonkosmetiikasta. Tuotteemme valmistetaan hienoimmista luonnonmateriaaleista perinteisiä käsityömenetelmiä kunnioittaen.

Balmuirin sisustusmallisto on yhtenäinen kokonaisuus, jolla luodaan ylellinen tunnelma niin kotiin kuin toimistoon. Mallisto kattaa kodin kaikki huoneet makuuhuoneesta työhuoneeseen ja kylpyhuoneesta ruokailutilaan. Balmuir tuotteita käytetään myös korkean tason hotelleissa ja ravintoloissa, joissa tuotteilta vaaditaan korkean laadun ja näyttävyyden lisäksi helppohoitoisuutta ja pitkää käyttöikää.

Asustemallistomme sisältää mm. huiveja, keeppejä ja hattuja. Sekä syksy/talvi- että kevät/kesämallistomme noudattavat neutraaleja, luonnonläheisiä väriteemoja jotka maustamme viimeisimmillä trendiväreillä. Yhdistelemme tuotteissa luonnonmateriaaleja parhaimpien tuoteominaisuuksien luomiseksi.

 

 

About Balmuir

Valmistus

Kaikki Balmuirin tuotteet ovat valmistettu tarkoin valituissa perheomisteisissa yrityksissä. Haluamme työskennellä ihmisten kanssa, jotka jakavat saman arvomaailman kanssamme. Arvostamme yhteistyössä rehellisyyttä ja vastuullisuutta. Haluamme että toiminnassamme yhdistyvät inhimillisyys ja osapuolten keskinäinen kunnioitus.

 

 

 

Materiaalit

Missiomme on tuottaa iloa ja mielihyvää luomalla uniikkeja tuotteita erikoisista ja kauniista materiaaleista.

Balmuirin nahkalaukkumallisto on valmistettu korkealaatuisesta nahasta. Kashmir-tuotteemme on valmistettu hienoimmasta Mongolian kašmirista. Upean pehmeät ja lämpimät Balmuir kid mohair -tuotteet valmistetaan ja viimeistellään huolellisena käsityönä. Balmuirin baby alpakka -tuotteet valmistetaan alpakan hienoimmasta, silkkisen pehmeästä villasta.

Kodin nahkatuotteet on valmistettu ensiluokkaisesta, kestävästä nahasta. Vain parhaat nahkavuodat hyväksytään Balmuir-tuotteiden valmistukseen. 

Balmuirin pellavamalliston tuotteet on valmistettu eurooppalaisesta pellavasta, jossa on sopivasti vanhanajan tuntua. Puuvillatuotteemme on luotu sekä laadukkaimmasta Egyptin puuvillasta että hienoimmasta Supima-puuvillasta.

 

EY Entrepreneur of the Year 2016 palkinto

Korkealle arvostettu Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2016 kaupan sarjan voitto tarjosi Balmuir tiimille tunnustuksen sinnikkäästä työstä matkalla maailman muoti- ja sisustusmarkkinoille. Balmuir-brändin luonut yrittäjäpari Heidi ja Juha Jaara veivät voiton kaupanyritysten sarjassa. Tuomaristo korosti päätöksessään yrityksen kansainvälistä kasvutarinaa sekä luksustuotteiden tuotantomallia, jossa vaalitaan käsityöperinteitä sekä korkeita eettisiä ja ekologisia arvoja. Yhtiön tuotteita on myyty jo yli 50 maahan.