Tasapainoa ja hyvinvointia elämään Aino-Kaisa Saarisen vinkeillä

Balmuir-blogi 21. helmikuuta 2020

Hiihtolomalla on aikaa panostaa hyvinvointiin. Vuonna 2018 aktiiviuransa päättänyt, moninkertainen maastohiihdon maailmanmestari ja olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen jakaa meille vinkkinsä hyvinvointiin ja tavoitteiden saavuttamiseen sekä kertoo omat suosikkinsa Balmuirin valikoimista. Samojen teemojen parissa vietettiin Helsingin Brand Storella myös asiakasiltaa tammikuussa.

 Aino-Kaisa Saarinen

Kerro hieman taustoistasi, kuinka päädyit ammattiurheilijaksi?

Aloitin hiihtämisen kaksivuotiaana. Vilkkaana lapsena äiti ja isä pistivät minut suksille. Asuimme ladun varressa, joten tämä oli helppoa. Ekoihin kisoihin menin 6-vuotiaana. 11-vuotiaana voitin piirinmestaruuden ja muistan ajatelleeni, että tässä voisin olla aika hyvä. Harrastin toki muutenkin; pianonsoittoa, kansantanssia ja yleisurheilua. 14-vuotiaana ilmoitin julkisesti, että haluan olla joskus maailman paras. 30-vuotiaana voitin MM-kultaa.

Millaiseksi arkesi on muodostunut aktiiviuran jälkeen?

Sanoisin, että elän aika normaalia perheenäidin elämää. Työskentelen Salpauselän kisojen pääsihteerinä ja illat vietän perheeni kanssa. Lenkillä käyn muutaman kerran viikossa, hiihtämässä tai juoksemassa. Yritän kulkea työmatkoja pyörällä ja liikkua arjessa jalan ja pyörällä. Lisäksi teen jonkin verran hallitustöitä. Olen URA:n eli Urheilijoiden ammatinedistämissäätiön hallituksessa varapuheenjohtajana ja Track and Field Finland:in hallituksessa.

Mitkä ovat vinkkisi tasapainoon ja hyvinvointiin kiireisen arjen keskellä?

Yritän löytää joka päivästä oman hetken itselleni. Olkoon se sitten vaikka työmatkan pyöräily tai kaupassa käynti illalla kävellen. Ruokavaliosta pyrin pitämään kiinni. Toki herkkuhetkiä suodaan joskus, mutta jokaiseen päivään niitä ei voi kuulua.

Mikä on sinulle arjen luksusta?

Se, että pääsen lenkille ihan yksin. Siinä saa antaa ajatusten lentää ja tuulettaa omaa päätä.

Tavoitteita on monenlaisia, mutta mitkä ovat sinun vinkkisi niiden tavoittamiseen?

Ota pitkän tähtäimen tavoite ja mieti kuinka voisit sen saavuttaa. Lyhyellä aikavälillä pitää pilkkoa isompaa tavoitetta pienempiin. Itse haaveilen maratonin juoksemisesta, mutta ensin ajattelin juosta puolimaratonin ja testata kuinka siinä pärjään.

Millaisia vinkkejä antaisit hiihtoharrastusta aloittelevalle aikuiselle?

Hanki itsellesi sopivat välineet ammattilaisen avustuksella. Kunnollisilla välineillä on mukava lähteä harjoittelemaan ja opettelemaan hiihtoa. Itse hommasin itselleni skin-sukset, joita ei tarvitse huoltaa niin usein.

Mitkä ovat suosikkituotteitasi Balmuirilta?

Rakastan Lausanne-kashmirhousuja. Ne ovat aivan ihanat pukea kotona jalkaan töiden päätteeksi tai viettää koko viikonloppu niissä.

Joka kerta kun puen korallinväriset Adalyn-pipon ja -huivin päälleni, tulee iloinen fiilis ja lämmin olo. Kaupan päälle saan aina kehuja ihanasta väristä.

Taupen sävyiseen Estelle-shopperiini mahtuvat sopivasti läppäri ja muistivihko, sekä muut pienet päivän tarvikkeet. Mukana tulevaan pieneen laukkuun mahtuvat puhelin ja avaimet, ja se on kätevä ottaa työreissulla iltalaukuksi, jos muuta ei ole mukana.

 

Balmuir in Lapland