Balmuir & Ella Kanninen – Una giornata Italiana

Balmuir-blogi 20. toukokuuta 2022

Balmuir viettää kesää Italian romanttisessa Castellinan kylässä Chiantin alueella, jossa Toscanan vehreä luonto ja viinipellot kuvittavat kumpuilevaa maisemaa ja alueen pienet kylät ovat täynnä elämää. Castellinassa tapaamme myös Ella Kannisen, jonka kanssa vietämme ikimuistoisen päivän yhdessä.

Mutta minkälainen on täydellinen italialainen päivä? Tähän saamme vastauksen, kun energiaa ja iloa pulppuava toimittaja ja juontaja saapuu viettämään päivää kanssamme: “Täydellinen italialainen päivä alkaa aamulla hyvällä kupilla italialaista kahvia, omalla pihalla aamuauringossa. Siihen kuuluu visiitti torille ostamaan päivän ruokatarvikkeita, kuten tuoreita kasviksia ja juustoja. Päivä on täynnä hyvää ruokaa, ystäviä, naurua ja iloa sekä pitkä lounas tai illallinen pitkän pöydän ääressä. Iltapäivällä ratsastusretki, tai jos ei se onnistu niin pitkä kävely kukkulamaisemissa, oliivipeltojen reunusta ja vanhoja kärryteitä pitkin,” hän luettelee. Ellalla onkin pitkä kokemus italialaisesta elämäntyylistä, sillä hän on asunut monta vuotta Toscanassa perheensä kanssa. Vaikka Ella perheineen on asettunut takaisin Suomeen, Ella viettää edelleen paljon aikaa heidän toisessa kodissaan Italiassa.

Tutustu kuvissa ja videossa näkyviin tuotteisiin >

 

Ellalta opimme, että Italiassa päivä alkaa hitaasti ja aamukahvi nautitaan usein rauhassa nautiskellen. Tänään nautimme sen ulkona toscanalaisen villamme terassilla, josta on henkeäsalpaavat näkymät alapuolellamme lepääville viinipelloille. Maisemaa katsellessa on aikaa esittää Ellalle lisää kysymyksiä:

Mitä kaipaat eniten Italiasta, kun asut Suomessa?

“Ollessani Suomessa kaipaan omaa kotiani Toscanassa, sen tuttuutta, oman kotitien rauhaa ja yöllisiä ääniä. Koti on maaseudulla ja keskellä ei mitään. Tähdet näkyvät selkeästi ja yö on täynnä eri eläinten ääniä kurnutuksesta sihinään.” Toisaalta kaipuu voi olla myös käänteistä: “Italiassa ollessani kaipaan Suomen raikasta hanavettä, saunaa ja omaa kesämökkiä.”

Kun aamukahvi on nautittu, on aika lähteä ruokaostoksille, sillä suunnitelmissa on järjestää illalliskutsut Ellan ystäville. Ainekset löytyvät tuoreina paikalliselta torilta ja hurmaavasta pienestä Gastronomia Porciatti -nimisestä delistä.

Balmuirin yksi päätavoitteista on tehdä jokaisesta hetkestä muistettavan ja tarjota ripaus ylellisyyttä sekä elämyksellisyyttä jokapäiväiseen elämään. Niinpä seuraava kysymyksemme Ellalle onkin, että mikä hänelle tuo luksusta arkeen?

“Arjen luksusta on mahdollisuus syödä hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa joko kotona tai lähitrattoriassa. Sitä on myös kävely Firenzessä tai jossain keskiaikaisessa kaupungissa.”

 

Seuraavaksi suuntaamme viiniostoksille naapuriin Brancaian viinitilalle, joka on perheyrityksen perustama ja tunnettu upeista Chianti Classico -viineistään. Makutuomariksi saamme mukaan Ellan hyvän ystävän Sarin, joka asuu lähettyvillä.

Mikä on Ellan suosikkialue Toscanassa? Kysymys saattaa olla hieman puolueellinen, sillä sekä Ellan että Sarin kodit sijaitsevat nimenomaisesti Chiantin alueella, ja jossa myös me olemme parhaillamme. “Koko Toscana on kaunista, sillä maisemat vaihtuvat merenrannasta vuoristoon missä on talvisin hienoja laskettelupaikkoja. Chiantin alue, jolla asumme on luonnollisesti suosikkini, koska minulla on paljon tuttavia ja ystäviä siellä. Alueella on hyvät pyöräily- ja patikointimaastot.” Kun sopiva viini on löytynyt, matkamme jatkuu takaisin kohti villaa, jossa meitä odottaa illallisvalmistelut.

 

Italiassa yhdessäoloon kuuluu vahvasti yhdessä tekeminen, ja Ellan ystävät saapuvatkin ajoissa auttamaan kattauksessa ja ruoanlaitossa. On myös mielenkiintoista huomata, että kukaan ei saavu paikalle tyhjin käsin. Pian ulkoterassin keittiökatos täyttyy hersyvästä naurusta ja puheensorinasta, kun ystävykset Ella, Sari, Paola ja Marina laittavat ruokaa yhdessä ja vaihtavat samalla kuulumisia. Iloinen tunnelma jatkuu, kun ystävykset siirtyvät illallispöydän ääreen, joka on tunnelmallisesti katettu ulos kynttilöineen ja pellavaliinoineen. On aika kysyä Ellalta päivän viimeinen kysymys:

Minkä yhden vinkin antaisit Italiaan matkustavalle?

“Italiassa kannattaa pitää mieli avoinna ja suhtautua kaikkeen joustavasti. Kaikki ravintolat, varsinkaan turistireittien ulkopuolella sijaitsevat, eivät ole auki kellon ympäri. Kannattaa siis syödä italialaiseen tapaan siinä noin kello 13 aikoihin ja vasta 19 jälkeen. Siirtymisiin kannattaa myös varata aikaa, koska vaikka karttasovelluksessa matka näyttää helpolta ja nopealta, se harvoin sitä kiemurtelevilla teillä on.”

Jäämme ihailemaan viiniviljelmien taakse laskevaa aurinkoa ja kuuntelemaan Ellan ja ystävien iloa.

 

Tutustu Ellan suosikkituotteisiin