Balmuirin tarina

Balmuir on suomalainen lifestyle-brändi, jonka tuotevalikoima koostuu eksklusiivisesta muodin ja kodin mallistosta. Mallistojen keskiössä ovat laadukkaat luonnonmateriaalit. Balmuirin tuotteet valmistetaan laadukkaiden valmistajien toimesta, jotka ovat tarkoin valikoituja painoarvona laatu. Luomme tulevaisuuden klassikoita – elämää kunnioittaen.

Balmuirin synnyinsija on Pohjois-Suomessa, missä luonto ympäröi päivittäistä elämää ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Kaikki suunnittelutyö tehdään Suomessa, Helsinki Design Districtin sydämessä Punavuoressa. Balmuirille on myönnetty Design from Finland -merkki. 

Historia 

Balmuirin tarina alkoi vuonna 2007 Pohjois-Suomessa, missä luonto ympäröi päivittäistä elämää ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Brändin perusti Heidi Jaara, joka halusi tuoda luonnonmateriaalien ainutlaatuisen tunnun jokaisen ihmisen arkeen ja juhlaan. Balmuir edustaa pohjoismaista puhtautta ajattomalla estetiikalla, runsaalla ja harmonisella värimaailmalla sekä laadukkailla luonnonmateriaaleilla. Balmuirin perustaja keräsi ideoita ja laadukkaita materiaaleja matkustaessaan ympäri maailmaa. Hän uskoi vahvasti, että laatu on aina muodissa.

Balmuirin ensimmäisiä tuotteita olivat Helsinki-huivi, Aurora kid mohair -peitto ja pellavainen tekstiilimallisto, jotka ovat valikoimissa tänäkin päivänä.


Arvot, visio ja missio

Balmuirin arvot ovat laatu, luotettavuus, aitous ja vastuullisuus. Näitä arvoja haluamme vaalia jokapäiväisessä työssämme. Balmuirin visio on olla kansainvälisesti arvostettu, vastuullinen ja aidosti palveleva elämysbrändi, ja missiomme on luoda elämisen laatua, tunnetta ja harmoniaa. 

Balmuirin tarina alkoi intohimosta käsityöperinteeseen, laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin ja pitkäikäisiin klassikkotuotteisiin.

Tuotteemme suunnitellaan Punavuoressa Helsingissä, ja niillä on Design from Finland -merkki. Yksi tärkeimmistä periaatteistamme suunnittelussa on vaalia pitkää käyttöikää ja valmistaa kaikki tuotteemme vastuullisesti. Uusien mallistojen tuotteet suunnitellaan niin, että ne sopivat yhteen edeltävien mallistojen kanssa ja niistä on helppo yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia.


Nykypäivä, tulevaisuus ja tavoitteet

Vuodesta 2019 alkaen Balmuirin tarina on jatkunut uudessa omistuksessa Luhtasen perheen johdolla, jolla on yli 110 vuoden kokemus alalta.

Balmuirilla on neljä kivijalkamyymälää ja kansainvälinen verkkokauppa, joka perustettiin vuonna 2015. Ensimmäinen Balmuir Brand Store avattiin Ouluun vuonna 2017. Lippulaivamyymälä Balmuir Brand Store Helsinki avattiin kesällä 2018 Esplanadille. Balmuirin kolmas kivijalkamyymälä avattiin Helsinki Outletiin syksyllä 2019. Balmuirin neljäs kivijalkamyymälä Balmuir Concept Store Helsinki Airport avattiin kesäkuussa 2022.

Vuosien varrella Balmuir on laajentanut toimintaansa uusilla myymälöillä sekä tuoteryhmillä. Balmuir lanseerasi keväällä 2022 yhteistyössä suomalaisen näkemisen edelläkävijän Instrumentariumin kanssa ensimmäisen Balmuir Eyewear -malliston, johon kuuluu viisi aurinkolasi- ja kehysmallia. Tuleville vuosille on suunnitteilla myös muita innovatiivisia kumppanuuksia, joissa suomalaisuus on keskiössä.

Tulevaisuudessa haluamme olla globaalisti arvostettu ja ikoninen lifestyle-brändi.

 

Materiaalit, mallistot ja inspiraatio

Balmuirin lifestyle-tuotteet valmistetaan korkealaatuisista luonnonmateriaaleista, kuten puuvillasta, kashmirista, kid mohairista, villasta, silkistä, pellavasta ja nahasta.

Balmuirin tuotteiden keskiössä ovat ajattomuus, kestävä design, suomalainen suunnittelu, laatu ja vastuullisuus.

BMuir-vaatemallistomme koostuu laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistetuista ja ajattomista vaatteista. BMuir-mallisto sisältää neuleita, paitoja, housuja, hameita ja mekkoja, jotka sopivat sekä laadukkaaseen kotoiluun että juhlaan. BMuir-mallistoon kuuluvat myös ulkotakit.

Balmuirin asustemallisto sisältää huiveja, ponchoja, laukkuja, vöitä ja hattuja. Mallistomme noudattavat yhtenäisiä, luonnonläheisiä väriteemoja, joita maustetaan viimeisimmillä trendiväreillä.

Balmuirin kodinmallisto on yhtenäinen kokonaisuus, jolla luodaan ylellinen tunnelma kaikkiin kodin tiloihin. Balmuirin kodinmallisto sisältää vuodevaatteita, kylpytakkeja, kodin tuoksuja, keittiötekstiilejä, kylpyhuonetekstiilejä, kosmetiikkatuotteita ja kynttilöitä.